maxim09 Отговорено Май 4, 2014 Отговорено Май 4, 2014 Здравейте! На акустична китара с метални струни има ли някакъв шанс да се учат класически произведения? Знам, че отговорът е по-скоро не, но поради липса на опит с класически инструмент, не съм наясно съвсем как стоят нещата. Цитирай
Лими Отговорено Май 4, 2014 Отговорено Май 4, 2014 (Редактирано) ^^ По-скоро - не, но ако произведението е изцяло от арпежи в по-бавно или умерено темпо може и да се получи добре. Даже е препоръчително(според) мен да се свирят класически арпежи на китара с метални струни плюс някои бас линии с апояндо палец. Металните струни много бързо "изяждат" ноктите. За пръстово свирене аз лично препоръчвам струни ELEXIR, защото са гладки и хлъзгави. Пример за успешно приложение на класическо пръстово свирене е интрото на Metallica - Nothing Else Matters Редактирано Май 4, 2014 от Лими Цитирай
maxim09 Отговорено Май 4, 2014 Отговорено Май 4, 2014 (Редактирано) Не e точно класика, но Fragile на Sting примерно, не е ли по-скоро за пластмасови? Редактирано Май 4, 2014 от maxim09 Цитирай
Petar Turlakov Отговорено Юни 27, 2020 Отговорено Юни 27, 2020 На 4.10.2009 г. at 19:34, TONY написа: Някой има ли инфо за Любен Панаьотов? Моят респект към него. Когато се упражнявам класическа китара, доста често е по неговите школи. Много добре е подредил материала. Неговите пиески също са идейни. Ако имате първа школа за напреднали, тя е само с теоретична част и разяснение на различни музикални термини. Горещо Ви препоръчвам да обърнете внимание и на тази школа. Авторът е дал прекрасни определения за любител, професионалист и тн. Прочетете я. Любен Панайотов бе мой учител в продължение на три години,подготви ме за кандидатстване в БДК. Невероятен човек и педагог.Страшно любезен и търпелив. Невероятно компетентен в областта на китарата и акордеон. Светило в България по отношение на класическата китара. 1 Цитирай
Recommended Posts