sasoh Отговорено Февруари 18, 2009 Отговорено Февруари 18, 2009 10-15 ще ти стигнат в общия случай Цитирай
mainata Отговорено Февруари 19, 2009 Отговорено Февруари 19, 2009 10-15 ще ти стигнат в общия случай Благодарности за отговора. Цитирай
Icarus Отговорено Февруари 19, 2009 Отговорено Февруари 19, 2009 Ебати отговорите, съвсем по темата, честно Не се сдържах. Иначе посвирвах и аз класика 2-3 години.. Все се каня да си изровя класическата китарка, да й ударя един парцал, да й сложа едни хубави струни, да извадя забутаните си ноти иии.. да видя какво ще стане. И все не го правя.. П.с. Уестърн китари, класически китари и електрически китари са три различни вида инструменти, с различни пинизи, техники на звукоизвличане, звучене, и каквото човек се сети. Прочетох цялата тема и пак не схванах защо е толкова трудно асимилаем този факт. Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Февруари 19, 2009 Отговорено Февруари 19, 2009 Пич, съгласен съм с тебе, че отговорите не са по темата - 90 на 100 от отговорите са за обясняване на разликите между класическа, уестърн и електрическа. А доколкото си мисля темата беше за подходящи за свирене неща. Цитирай
badValue Отговорено Февруари 19, 2009 Отговорено Февруари 19, 2009 дайте да се опитам да вкарам нещо по-темата дайте идеи за приспивна песен(нещо от този род - , но друга че тази я знам ) да не е нещо кои знае колко усукано или пък в краен случаи да може да се "сведе" до нещо "простичко" --- за класическа(найлонова) китара ... ,а въпроса ми е породен от "недотам добрата ми музикална култура и познаване на подходящи произведения (а и да ги знам не се сещам за тях) П.П. може да давате и само имена ,мелодии/видео/таб/ноти ще си търся сам, е ако имате много бих ви бил благодарен. Цитирай
Icarus Отговорено Февруари 19, 2009 Отговорено Февруари 19, 2009 ^Може да се огледаш за Мауро Джулиани, Фернандо Сор, Дионисио Агуадо, Фернандо Карули, Николо Кост, Матео Каркаси.. Шопен и Паганини също имат интересни неща, аранжирани за китара от разни добри хорица. Всичките се намират из школите на Любен Панайотов, мисля, че ги имаше в музикалната книжарница до народния театър. Ето и един сайт с нотички за всякакви хави за аранжимент за класическа китара - от класика през боса нова до фламенко: http://www.guitare33.com/ Трябва специален viewer за нотите там, но го има на сайта - вюъра е безплатен, не и редактора. Но предполагам на никой няма да му притрябва редактор. И преди съм го поствал тоя сайт, ама никой пет пари не даде Цитирай
Icarus Отговорено Февруари 19, 2009 Отговорено Февруари 19, 2009 Сетих се за тази пиеса на Карули: Цитирай
sasoh Отговорено Февруари 19, 2009 Отговорено Февруари 19, 2009 (Редактирано) Е сега те анатемосаха От каква школа е, може ли да снимаш и корицата? Даваш ли да й спретнем едно копиране, че си търся нови неща да свиря Редактирано Февруари 19, 2009 от sasoh Цитирай
abn0rmal_J Отговорено Февруари 19, 2009 Отговорено Февруари 19, 2009 ^ мда снимай от коя школа е Цитирай
Icarus Отговорено Февруари 19, 2009 Отговорено Февруари 19, 2009 (Редактирано) Е на Любен Панайотов де, поредицата за напреднали. Те са 7-8 книжки някъде, с различна трудност. При мен в момента са някаква компилация от първата и втората (елементарни кратки пиески, Сицилианата дето я постнах е последната и май най-сложната), а другата е седмата - виртуозните етюди. К'во прави в мен, не знам. Някой ден може да снимам първата книжка и да я постна някъде като *.пдф. Когато се стопи снега, че обувките ми са скъсани едит: Ето още една пиеска, на Бах този път, от една малка книжка, която гепих от даскала си преди време Редактирано Февруари 19, 2009 от Icarus Цитирай
gpav Отговорено Февруари 19, 2009 Отговорено Февруари 19, 2009 (Редактирано) ^ Прелюд-а е много готин Друго е ,че немога да го свиря Тая книжка откъдето са Сицилианата и Прелюда я имам на хвърчащи листове ,може да я сканирам и да я кача тия дни. Едит: Едно тъпо "о" . Редактирано Февруари 19, 2009 от TheWhiteGhost Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Февруари 19, 2009 Отговорено Февруари 19, 2009 (Редактирано) Аз одеве Сицилианата я мернах тука и тъй като си търся леки пиески за разгряване, реших да я пробвам. В конкретния случай я използвах за да си тренирам четенето на ноти. Чак на прима виста не успях, но за около половин час я направих. Даже след няколко просвирвания единия път стана и без грешки Зле съм, още съвсем бавно чета, особено многогласите най - ме бавят. Чудя се дали да не се запиша, поне да се чуя отстрани как звуча... Ако го направя може и да постна нещо... Редактирано Февруари 19, 2009 от Vasil Pavlov Цитирай
Icarus Отговорено Февруари 19, 2009 Отговорено Февруари 19, 2009 Сесията ми официално свърши, така че утре няма да имам някаква работа особено, и може да снимам цялата книжка с лесните пиеси и тази за Бах, радвам се, че има интерес Ще ме накарате пак да си пусна нокти.. Цитирай
prayer4eto Отговорено Февруари 19, 2009 Отговорено Февруари 19, 2009 @badValue - http://www.youtube.com/watch?v=iP3zfdke3do За приспивна песничка е екстра, при това не е никак трудно, ако си го транслираш на първа позиция. Самият Блекмор го свири с капо, но и без него пак може да бъде направено в оригиналната тоналност. Цитирай
MiroLambov Отговорено Февруари 20, 2009 Отговорено Февруари 20, 2009 Шибани ботове... Иначе и аз дрънча доста.Напоследък малко позарязах класическата , но сега съм в период на завръщане.Тоя прелюд на Бах , веднъж се мъчих да го свиря.Естествено не се получи.Скоро трябва да го пробвам пак , май... Цитирай
Recommended Posts