Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, хора!(Надявам се и такива да има :) )

Искам да питам няколко неща:

Първото е някой свири ли на класическа китара и каква? Аз свиря на класически "Stagg" защото като го купувах нямах много голям избор.. ;-) обаче звучи наистина прекрасно ;-)

Второто нещо е откъде мога да намеря небезизвестният "Кубински Танц" за класическа китара (ноти, таблатура, музикален файл) без значение в какъв вид. Който свири класика ще знае за какво говоря. Проблема е, че изпитвам страхотни затруднения в намирането на произведението... а го слушах на живо и съм много впечатлен.

Ако някой може да помогне, ще бъде повече от чудесно!!!

Отговорено (Редактирано)

Не искам да звучи тъпо, но... .ptb се отваря със...?

Power Tab Editor не ми говори нищо... не съм я виждал никога. Откъде може да се вземе демо или shareware?

Редактирано от littlegreen
Отговорено (Редактирано)

Понеже не ми се разрешава втори едит на мнението пиша отделно мнение, а то е:

Запознах се с въпросната програма и вече сме първи приятели ;-) Само още не можем да се разберем по един въпрос, а именно: звука. Не ще и не ще да вади звук и тва е....

Само една поправка:

Като отворих третата биричка със програмката си стиснахме ръцете и тя засвири. (Output wave device-a не беше вред) и на всичкото отгоре ми изсвири точно това, което исках да чуя ;-) Мерси много за съдействието и бързия и коректен, конкретен отговор ;-) Ако някой мод го прочете това може вече да изтрие темата, тъй като е вече ненужна.

Редактирано от littlegreen
Отговорено

Е, хайде де нали не мислиш, че има само 3-4 които свирят на класическа китара тук? :) Аз лично съм начинаещ, но пък много ме кефи и не смятам да минавам на електрическа...

Иначе свиря на една стара китара "Кремона" модел "Роза" и съм много доволен - за ливада като мене става :)

Ако искаш дай координати да се запознаем лично, защото на мене ми е много зор да се запозная с класически китаристи за да добия малко опит, да ме ориентират (и по възможност да са в София :) )

Иначе и аз имам проблем с намирането на една песен - No face, no name, no number на Modern Talking. Не е класическо произведение, но мн ме радва :) Ако някой ми помогне много ще се радвам.

Отговорено

Епа вие се оляхте, да не кажа нещо друго пак с о... Има предостатъчно класически китаристи - голяма част от китаристите тук са почнали на класическа китара, това че не пишат, не означава автоматично, че такива няма :greenball: Според мен не е важно на какво свириш, а как го свириш! Свирил съм класически произведения на електрическа китара с набичен дист, както съм свирил и рок на класическа китара... Варианти много - въпрос на вкус :greenball:

Поздрави,

Влад

Отговорено

E, тези, които аз дрънча са аранжименти за електрическа китара. Абсурд е аз да исвиря нещо на класическа китара, което е писано ЗА класическа китара и дълбко уважавам класическите китаристи. Тъй като съм посредтвено музикантче, обаче си правя експерименти ;)

Поздрави,

Влад

Отговорено

Пичове, извода, който си извадих относно липсата на хора, които свирят на класическа китара в този форум беше, мисля, съвсем нормална реакция, при положение, че това е първата тема от няколко страници(прерових само 4) където този инструмент въобще се споменава. :yahoo: Така че, дори и да има такива хора наоколо изглежда се крият в сенките и гледат да се смесят с тълпата :metalist: КилБил, както виждаш - не са много или поне не се създава друго впечатление.

Влекс - покажи ги - къде са, не виждам... или може би те просто разбират повече от електрически китари и жици тия класически китаристи ;-) no offence, естествено, ;) обаче въпросите за класическата китара и класическите произведения наистина са позанемарени :dance: Не съм казал, че не ми харесва жицата.... снощи бях на НДК да гледам Глен Хюс, но хайде де.. предполагам, че повечето хора, които са ходили на уроци са свирили класика :bravo:

Отговорено

И така е и не е така,

ясно е че повечето свирим на електрически.

Но нека кажа за мен.

Много отдавна почнах с електрическа, после на втората или третата година,

след като осьзнах ,че нищо не правя , се записах на класическа китара в читалище.

И си купих класическа - от ГДР - Музима.

2-3 години се занимавах - май добре посвирвах.

Продадох я - и после бая години само метьл на ел.китара.

После имах 2 Ямахи и един Епифон - среден клас китари.

Понеже са били в различно време в мен - май най добри спомени имам от Музимата.

Епито го продадох миналата зима и оттогава не сьм пипал - свирил класика и на класическа.

Отново ме сьрбят рьцете за такава.

И в най скоро време (надявам се идната седмица) да се похваля с нова красавица. :metalist:

Отговорено

аз сега се уча на класическа,но успоредно с нея си свиря и на електрическата :metalist: като си науча акордите и другите екстри минавам изцяло на електрическа :yahoo: в един момент ме кефи електрическата,в друг момент класическата...добре да имаш и двете вкъщи :dance: пък ако не се откажа от класическата ще си изкарам обучението до край :bravo:

Отговорено

Здравейте! Искам да подаря класическа китара на млада дама - абсолютно начинаеща. Трябва ми нещо елементарно като за начало, а ако се окаже, че има талант и интерес, ще търся нещо по-професионално.

Моля за съвет дали китарата трябва да бъде 4/4 и в кой магазин в София (може и оказион) мога да намеря такова нещо.

Любопитен