ggh Отговорено Октомври 8, 2007 Автор Отговорено Октомври 8, 2007 ВЕЛИК СИ ВЛАД!!!!!! Много мерси!!!!!!!!!!!!!!! Цитирай
Дио Отговорено Октомври 9, 2007 Отговорено Октомври 9, 2007 Само се отбивам да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ за таб-а на История с китара! Дебна я от свръх-много време (щото не мога да си вадя сама нищо) и сега ще я пробвам как звучи. Цитирай
Firehouse Отговорено Октомври 9, 2007 Отговорено Октомври 9, 2007 А аз пожелавам на Стеф успех с ученето на тия песнички и другия път като се домъкне в Пловдив да се обади Цитирай
ggh Отговорено Октомври 12, 2007 Автор Отговорено Октомври 12, 2007 А аз пожелавам на Стеф успех с ученето на тия песнички и другия път като се домъкне в Пловдив да се обади хахаха мерси, непременно ще звънна Цитирай
vlex Отговорено Октомври 21, 2007 Отговорено Октомври 21, 2007 Айде да добавя и Хляб и мармалад" като особено сложна песен Георги Минчев - Хляб и мармалад [E]О, дай ми хляб и мармалад. Ше умреме от глад. Дай ми, дай ми да ядем, [E]нима ни трябва да умрем?[A][E] [E]Сложи и малко ром във чая, да, да не мога да желая. Поне през следващите дни [E]да скъсам с никакви жени.[A][E] [A]Хляб и мармалад, [E]за да не умрем от глад. [D5]Дай ми, дай ми да ядем нима ни трябва да умрем? [E]Войникът знае две и двеста. Понякога лежи в ареста, но щом до отпуск се докопа [E]той всички мадами ще изкльопа.[A][E] [E]Дай, батко, дай, дай, дай...[E] [A]Хляб и мармалад, [E]за да не умреме от глад. [D5]Дай ми, дай ми да ядем, нима ни трябва да умрем? [E]О, дай ми хляб и мармалад. Ше умреме от глад. Дай ми, дай ми да ядем, [E]нима ни трябва да умрем?[A][E] [E][E] Приятно дрънчене Позрдави, Влад Цитирай
ggh Отговорено Октомври 24, 2007 Автор Отговорено Октомври 24, 2007 Айде да добавя и Хляб и мармалад" като особено сложна песен ... Влад Много мерси!!!! ма туй хич не се свири лесно Цитирай
vlex Отговорено Март 17, 2008 Отговорено Март 17, 2008 Искам да благодаря на красавеца, който е изпратил песните оттук в акордите.ком като свои. Евалата пич - мъж си! Не ме бърка тва, че съм слушал някоя песен 10-20 пъти повече, за да позная акордите или арпежите, бърка ме, че днеска пишете, че тва е ваше, утре ше напишете, че лактобацилус булгарикус е патент на десния ви крак, щото смао там вирее... Тая държава няма да прокопса с такива хора, честно ви го казвам Поздрави, Влад Цитирай
vlex Отговорено Ноември 3, 2008 Отговорено Ноември 3, 2008 (Редактирано) Понеже не смятам, че всички трябва да страдат заради някакъв боклук, а и смятам, че Гошо Минчев заслужава песните му да живеят и след него, защото са част от малкото стойностно изкуство преди и след падането на комунизма, който за съжаление в главите на днешните дечурлига е само смътен спомен за думичка в речника и образ от американските филми, смятам да продължа да вадя песни, доколкото мога, поради простата причина, че песните на Гошо Минчев не изобилстват в нета извадени за редовия китарист, който иска да свири нещо хубаво, стойностно, българско и приятно на купони... Ето още една: Георги Минчев - Равносметка |:EAEBEA EABE:| [E].............................. Цели тридесет години с тази музика живея [E].............................. и от тридесет години не преставам да я пея. [E]..............................[A] Имах готини моменти, имах кофти изненади, [E].............................. имах куп аплодисменти, неполучени награди, [E]..............................[A] имах много жени, но бях с тъмни коси [A]...........[A]..[A]..[E] и ги возех на такси. [E].............................. Тези тридесет години съм видял добро и лошо, [E].............................. но за приятелите стари си останах просто Гошо. [E]..............................[A] Бях до болка унижаван, бях бях оплюван, бях забравян, [E].............................. бях безумно обожаван, бях осъждан, оправдаван, [E]................[E]......[А] и отхвърлен, и сам, и беден, [A]..........[A]...[A]............[E] но никога не и наведен... [E].............................. Тези тридесет години се сблъсквах с истината гола [E].............................. че не мога нито миг без духа на rock&roll-а [E]..............................[A] не зная колко успях но знам че дълго вървях [E].............................. и през забрани и страх и през заплахи и грях ........[E]........[E]..........[A] пътят беше и стръмен и тесен, .....[A].........................[A]..........[E].....[F] но беше верният и аз го минах с песен [F]..............................[C] Но за тридесет години от мойте бакенбарди [F]..............................[C] не помня хубава жена да успя да се уварди [F]..............................[A#] и не мисля да спра по добре да умра [F]..............................[C] ако няма алкохол, гаджета и rock&roll [F]..........................[A#] ако вече не мога да пея, [A#]..............................[A#]....[F]...[A#]...[F] значи няма за какво да живея [F]..............................[C] Цели тридесет години с тази музика живея [F]..............................[C] и от тридесет години не преставам да я пея [F]..............................[A#] имах готини моменти имах кофти изненади [F]..............................[C] имах куп аплодисменти неполучени награди [F]....................................[А#] имах много жени, но бях с тъмни коси .....................................[F] и с по-различно шаси... |: F A# :|х10 А бъдете живи и здрави и пейте на воля! Поздрави, Влад П.П. Само идейка към Рафо, Виктор и другите админи и модове - евентуално тая темичка и таб архивът може да ги боцнете, да не се свличат и потъват в тинята... Мисля, че има смисъл, ма вие си знаете П.П.П. Ще пиша само мненията си в тази тема в зелено, за да може, когато някой търси, да не се налага да чете всеки пост, ами директно бързо да скролне и да види коя песен е. Редактирано Ноември 3, 2008 от vlex Цитирай
Babyface Bob Отговорено Ноември 3, 2008 Отговорено Ноември 3, 2008 Така като си се засилил колега, винаги ми е било интересно парчето "Какви времена" на бате Гошо! В нета има табулатури, но според мен неточни. Самият аз, признавам, не съм се опитвал да вадя песента, свирейки я по купони според не особено точните заимствани акорди! Ако ти се занимава, да я просвириш ще съм благодарен! Поздрави p.s. на човека- плагиат пожелавам още веднъж отзад! Цитирай
vlex Отговорено Ноември 3, 2008 Отговорено Ноември 3, 2008 Разбира се - една от моите любими. Набързо и да кажем приблизително вярно: ...[G]............[A]........[bm]..........[A].[bm] Понякога се питам какво ли щях да правя, ......[G]......[A]........[bm]....[A].[bm] ако бях роден в нормална страна, .................[F#]...............[Asus2] на сцената ли щях младостта си да оставя, .....[bm].[A].[Asus2].[E] какви времена! ..[G]...............[A].............[bm]............[A].[bm] Щях ли да се чудя как да вържа двата края ..........[G].........[A]...[bm].....[A].[bm] и по кръчми да пея "Бяла тишина". .......................[F#]...............[Asus2] Щях ли поводи да имам по цял ден да ругая, .....[bm].[A].[Asus2].[E] какви времена ! ......[E]............... Какви времена, ..................................[F#] да стигнем просешка тояга ............[E]................ и без да има война .......................[F#] светът да ни помага. [E]......................................[F#] Какви времена, доживяхме ей хора? ...............[G]...........[D] Да си възпяваме позора. ...[G]........[A].........[bm]............[A].[bm] Защо обещаваха сполука за България ...[G].............[A]........[bm]............[A].[bm] след като изпразниха държавната хазна ...................[F#]...............[Asus2] или може би от Кремъл са им спуснали сценария, .....[bm].[A].[Asus2].[E] какви времена ! ......[E]............... Какви времена, .......................[F#] комунизмът си отива ......[E]............... и без чувство за вина, ....................[F#] а България загива. [E]......................................[F#] Какви времена, доживяхме ей хора? ...............[G]...........[D] Да си възпяваме позора. .....................................[F#] Ех, момчета, момчета, щом бившите ченгета .......[E]............................[bm] в пазарна икономика си пробват късмета, .[A]..........................[E] май ще се наложи когато заповядват ........[Asus2]..........[bm] да им пеем на ухо "Камъните падат". ...[G]........[A].........[bm].........[A].[bm] Какви времена, доживяхме ей хора? ....[G].........[A].........[bm].[A].[bm] И това ако не е позор! ............[G].............[A].....[bm]......[A].[bm] Докато чакаме да вкарат някого в затвора ....[G]..........[A]......[bm]....[A].[bm] Европа ни остави в задния си двор. ...[G]........[A]....[bm].[A].[bm] Какви времена, ..........[G]..............[A].......[bm]..........[A].[bm] после бабичките вдигнаха пост на "Развигор". ...[G]........[A]....[bm].[A].[bm] Какви времена, ....[bm]......[A].....[E] И това ако не е позор... Поздрави, Влад P.S. Арпежите са относително правилни, но не 100% - не съм особено добър слухар, съжалявам Цитирай
Babyface Bob Отговорено Ноември 6, 2008 Отговорено Ноември 6, 2008 Браво колега, благодарско! Тия песни не са просто за купони, особено "Какви времена", "Има страна", "Няма любов" и др. Те са за изживяване! Затова остават толкова силни и до днес! Да видим, да видим! Ново предизвикателство - "Въпроси" - защо съм бял, защо не съм черен..ако бях черен, щях да тръгна наперен... Ако не пишех от офиса, щях да не питам, а да се опитам Ма като съм злиня Цитирай
RockoBG Отговорено Ноември 6, 2008 Отговорено Ноември 6, 2008 c7 f9 защо съм бял/ c7 f9 защо не съм черен c7 f9 ако бях черен c7 f9 щях да тръгна наперен F9 - връти нещо около С да обикалям от бар на бар c7 f9 да свалям мадами c7 f9 като негърски цар d е да но съм бял g и така съм живял c,f,c,g - turnaraund цяяяяяяяял жииииииииииивот Бриджа трябва, да си го припомня така я свирехме с Развигор Попов на 1-то Цвете Цитирай
Babyface Bob Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 Благодаря, Роко! Много и се кефя на тая тема! Винаги съм си наумявал да си извадя всичко на бате Гошо - и поради това, че е хубаво, а и от уважение към паметта на човека. Затова тук ще нахалствам пак преди да взема сам да се потрудя... "Момчето и аз?" "...не искаме цигари, не желаем алкохол - дайте ни китари и рок & ролл... " ..да видим как ще излезе в акустична версия Цитирай
MiroLambov Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 Предлагам някой , който е по-добре от мен с ваденето на акорди да извади "Музикантска съдба" , аз се опитах но не се получи.Песента е страхотна! Цитирай
vlex Отговорено Ноември 17, 2008 Отговорено Ноември 17, 2008 Да нямаш предвид "Ние музикантите"? Поздрави, Влад Цитирай
Recommended Posts