Tomov Публикувано Септември 24, 2007 Публикувано Септември 24, 2007 Извинявам се при наличието на подобни теми, но пак търсачката ми дава фира. Искам да попитам по-запознатите, за моя скуаер. Мисля да го подложа на интервенция за - екраниране, смяна на всички патенциометри, ключа, жака, кондензаторите, проводниците се заменят с екранирани (само адаптерите си оставям - фабричните). Ще се подобри ли звученето и има ли смисъл от това упражнение ? Цитирай
simeon4o Отговорено Септември 24, 2007 Отговорено Септември 24, 2007 Ако има некви шумове има смисъл от екрана, ама те треа да са екранирани. Кажи какъф е проблема за целата идея. Цитирай
Tomov Отговорено Септември 24, 2007 Автор Отговорено Септември 24, 2007 Шумове, пукане на потенциометрите... Цитирай
KingdomX Отговорено Септември 24, 2007 Отговорено Септември 24, 2007 Шумове, пукане на потенциометрите... мисля че проблема не е само от потенциометрите, а й от адаптерите. По принцип сингълите шумят много повече от хъмбъкърите. Но все пак екранирането помага зна4ително. В направи си сам има тема в която е описано подробно как става това. Прочети, погледни какво как е направено и деистваи. Потенциометрите също даватшумове, ако са некачествени. Предлагам ти да са 500 килоома. Не сменяй жака - той няма нищо общо. Смени жиците с качествени, защото и те понякога, макар и рядко дават фера. Това е моя съвет и това, с което мога да ти помогна. Поздрави Рендаков!!! Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 24, 2007 Отговорено Септември 24, 2007 ключа непременно го смени с оригинален !!! тоя които слагат в скуаярите е възможно най-мизерния Цитирай
Tomov Отговорено Септември 25, 2007 Автор Отговорено Септември 25, 2007 ОК, ключа за адаптерите ми идва утре, всичко е точно, но... На уайъринг диаграмата, която си харесах (американ стандарт) от всеки адаптер са изобразени, че излизат 2 проводника. А дефакто са 2 + екран около тях. Кой къде ? (Всичко останоло по диаграмата е ясно, само тези кабели ме объркаха). Цитирай
vlex Отговорено Септември 25, 2007 Отговорено Септември 25, 2007 Екранът отива маса на коврпуса, а активните проводници отиват, където казва диаграмата... Дай да видим все пак какево си сихаресал... Поздрави, Влад Цитирай
Tomov Отговорено Септември 25, 2007 Автор Отговорено Септември 25, 2007 (Редактирано) Аха, значи пинизът е, че екранът не е изобразен, а само активните проводници. Благодаря, а ето и какво трябва да стане: ЦЪК! Влад, какво виждам аз - тънкият проводник е екранът и отива на маса; дебелият трябва да е активен. Аз имам два активни - бял и червен... Редактирано Септември 25, 2007 от Tomov Цитирай
Tomov Отговорено Септември 25, 2007 Автор Отговорено Септември 25, 2007 Ще може ли въобще да се свърже като американ страт ? Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 26, 2007 Отговорено Септември 26, 2007 не виждам причина да не може Цитирай
Tomov Отговорено Септември 26, 2007 Автор Отговорено Септември 26, 2007 E в такъв случай аз ли съм тъп от диаграмата виждам, че от всеки адаптер излиза един проводник и екран. А от моите адаптери излизат по два проводника + екран... Цитирай
Tomov Отговорено Септември 26, 2007 Автор Отговорено Септември 26, 2007 Както и да е, оправих се... Срам ме е да си призная колко елементарно е в сравнение с това, което си мислех аз. Благодаря за отговорите, по-нататък може да се роди тема - Направи си сам - wiring. Цитирай
vlex Отговорено Септември 26, 2007 Отговорено Септември 26, 2007 Eпа просто едната жица + екрана се поят на маса... Добре, че си се оправил Поздрави, Влад Цитирай
Tomov Отговорено Септември 26, 2007 Автор Отговорено Септември 26, 2007 Благодарско и на Evtim Djerekarov, който също ми помогна относно фазите. Цитирай
BASSSKO Отговорено Декември 3, 2007 Отговорено Декември 3, 2007 Виждам бая кадърни елтехници има тук. Та проблема ми е следния, цяла седмица се ровя из нет-а и не мога да открия подходяща схема за активна електроника за моя бяс, с 2 сингъла е. Или поне за подходящо пре-ампче.... Помогнете моля.... Цитирай
Recommended Posts