Overdrive Публикувано Септември 18, 2007 Публикувано Септември 18, 2007 Здравейте. Напоследък когато имам време си дялкам едно басче, тялото на което направих от орех ето 2 снимки: Отпред Отзад та въпросът ми е някои знае ли как да направя финиш които изглежда ТАКА??? Цитирай
vlex Отговорено Септември 19, 2007 Отговорено Септември 19, 2007 Ми, грейнфилър или кит в тон с цвета на дървото, но по-добре грейнфилър; малко безцветен безир за финално запушване на порите, лакиране на няколко ръе - ти си знаеш и финално полиране... Аз поне така бих го направил Интересно ми е обаче какво ще кажат лютиерите, които влизат тук - знам че диката беше правил един бас с натурален финиш (поне аз за един се сещам ) Поздрави, Влад Цитирай
Dikata Отговорено Септември 19, 2007 Отговорено Септември 19, 2007 оооф,само един да беше....ами ореха на overdrive е малко различен от този на фендера,но може да се докара подобен цвят с баиц и шлаифане,докато се докара желания нюанс и лакиране колкото рьце ти е на кеф.в случая малко пове4е.цвета на баица-в лс,ако има интерес. Цитирай
bluesman Отговорено Септември 22, 2007 Отговорено Септември 22, 2007 В никакъв случай не искам да повлиявам на ничие решение но личното ми предпочитание за финиш на орех е мат или сатен а не гланц. Сигурен съм че каквото и да измислите ще стои добре. Успех! Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 23, 2007 Автор Отговорено Септември 23, 2007 ще мисля по въпроса и ще експериментирам с разни останали парчета първо по-нататък може би ще пусна тема за баса (като го завърша) Цитирай
icohohi Отговорено Септември 25, 2007 Отговорено Септември 25, 2007 (Редактирано) баси доброто. Ще следя темата... само да те питам колко купи ореха и дали си го купил. Ако имаш още или знаеш къде има пиши едно лс, че и аз планирам бас. Бтв не съм мн запознат ма това джазовия модел ли е?.... сми със леко скосена задница а не напълно права. Редактирано Септември 25, 2007 от icohohi Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 26, 2007 Автор Отговорено Септември 26, 2007 ореха е на аванта - подари ми го един приятел, на който помогнах много да направим стратокастер модела е джаз бас, само че ще го прая без пикгард - нещо като http://www.zikinf.com/_gfx/matos/dyn/large...f521dccc59d.jpg Цитирай
icohohi Отговорено Септември 26, 2007 Отговорено Септември 26, 2007 (Редактирано) 10х. Сега друго въпросче. Дебелината пак ли е 4/ 4,5 см И като не си дълбал отгоре за потенциометрите ми от долу. Колко дебело трябва да се остави за да мине от другата страна шията на потенциометъра. А и каква е дължината на мензурата? Редактирано Септември 26, 2007 от icohohi Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 26, 2007 Автор Отговорено Септември 26, 2007 дебелината на тялото е 45мм някъде, още не съм дълбал за потенциометрите (поради липса на време), мисля че 3мм някъде е добре на мястото където е самия потенциометър, а там където няма потенциометри мисля да е 5-6мм мензурата е 34" (стандартна за повечето електрически басове) , а грифа е за бг бас Пълдин, но никога не е слаган на бас - нещо като останал мат'рял след закриването на завода Цитирай
Recommended Posts