strange fruit Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 Наистина ако имаш възможност-свържи се с някой музикален педагог-за да изучиш техника за дишане и да ти помогне да си намериш тембъра-ако подадената въздушна струя се озвучи на правилното място-този проблем отпада-коства известно време- труд-но ако имаш желание и някаква дозица талант-ниама да имаш проблеми още дълго с това.Експериментирай сам-никои не може да ти е от поголяма полза от самият теб,обаче. Цитирай
XeRo Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 Наистина ако имаш възможност-свържи се с някой музикален педагог-за да изучиш техника за дишане и да ти помогне да си намериш тембъра-ако подадената въздушна струя се озвучи на правилното място-този проблем отпада-коства известно време- труд-но ако имаш желание и някаква дозица талант-ниама да имаш проблеми още дълго с това.Експериментирай сам-никои не може да ти е от поголяма полза от самият теб,обаче. Съгласен съм напълно с това :thumbs_up: Цитирай
Arq Отговорено Ноември 15, 2007 Отговорено Ноември 15, 2007 Не аз не пея оперно пеене, а съм с поп и джаз пене, но нито пуша, нито пия, защото знам от много хора че това да пушиш и пиеш много вреди на гласа.Иначе както казвате може да е от физическото състояние на човека, а аз лично не съм никак спортен тип даже въобще не харесвам физическото, но това е вече друга тема! Човече не си наясно май, Цигарите вредят на дробовете главно, а алкохола не вреди ако е топъл. хаха на мен вино ми препоръчва преподавателката(червено). Твоят проблем е, че дробовете ти не се разгъват добре или нещо такова. Ето едно много полезно упражнение от човек с дълъг дъх: поеми дълбоко въздух и започни да го испускаш със съскане като балон. Брой. започни от 10 и лека полека увеличавай цифрите но запази темпото. не бързай, защото всичко става лека полека. имам още много дихателни и адски полезни упражнения, ако искаш да ти ги дам драсни на ЛС Успех! И само още нещо! Когато ти се завие свят след като не поемаш въздух дълго, е защото до мозъка не отива достатъчно кислород, а когато ти се завие от прекалено вдишване си изпял правилно нещото за пръв път щом в мозъка ти е влязъл кислород хахаха Цитирай
didon2deo Отговорено Февруари 18, 2008 Отговорено Февруари 18, 2008 Аз мога да кажа,че това е най -трудно в пеенето.За да не падаш от тон ,трябва да се пее подпряно, а за продължителноста ,повече въздух и това е, ще станат нещата.Точно в даден момент ,когато един певец трябва да пее на равни тонове,тогава му лъсва целия професионализъм,защото по- трудно е да се държи на равен тон и има голяма вероятност от изфалшивяване. Цитирай
Huk40 Отговорено Февруари 18, 2008 Отговорено Февруари 18, 2008 Аз мога около минута и двайсет секунди плътен тон да държа... даже ме снимАха от Гинес Уърлд Рекърдс...Ама какво от това... и досега не знам!? Диафрагмата НЕ се пълни с въздух.С въздух се пълнят дробовете(белите)!Диафрагмата е мускул който повдига дробочете нагоре,когато издишат! Цитирай
Recommended Posts