Jump to content
Българският форум за музиканти

Задържане на един тон


Music_niki

Recommended Posts

  • 4 weeks later...

Наистина ако имаш възможност-свържи се с някой музикален педагог-за да изучиш техника за дишане и да ти помогне да си намериш тембъра-ако подадената въздушна струя се озвучи на правилното място-този проблем отпада-коства известно време- труд-но ако имаш желание и някаква дозица талант-ниама да имаш проблеми още дълго с това.Експериментирай сам-никои не може да ти е от поголяма полза от самият теб,обаче. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина ако имаш възможност-свържи се с някой музикален педагог-за да изучиш техника за дишане и да ти помогне да си намериш тембъра-ако подадената въздушна струя се озвучи на правилното място-този проблем отпада-коства известно време- труд-но ако имаш желание и някаква дозица талант-ниама да имаш проблеми още дълго с това.Експериментирай сам-никои не може да ти е от поголяма полза от самият теб,обаче. :greenball:

 

:cheers2::D:hysterical:

Съгласен съм напълно с това

:thumbs_up: :thumbs_up: :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не аз не пея оперно пеене, а съм с поп и джаз пене, но нито пуша, нито пия, защото знам от много хора че това да пушиш и пиеш много вреди на гласа.Иначе както казвате може да е от физическото състояние на човека, а аз лично не съм никак спортен тип даже въобще не харесвам физическото, но това е вече друга тема! :thumbs_up:

Човече не си наясно май, Цигарите вредят на дробовете главно, а алкохола не вреди ако е топъл. хаха на мен вино ми препоръчва преподавателката(червено). Твоят проблем е, че дробовете ти не се разгъват добре или нещо такова. Ето едно много полезно упражнение от човек с дълъг дъх: поеми дълбоко въздух и започни да го испускаш със съскане като балон. Брой. започни от 10 и лека полека увеличавай цифрите но запази темпото. не бързай, защото всичко става лека полека. имам още много дихателни и адски полезни упражнения, ако искаш да ти ги дам драсни на ЛС :)

Успех!

 

 

И само още нещо! Когато ти се завие свят след като не поемаш въздух дълго, е защото до мозъка не отива достатъчно кислород, а когато ти се завие от прекалено вдишване си изпял правилно нещото за пръв път щом в мозъка ти е влязъл кислород хахаха :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Аз мога да кажа,че това е най -трудно в пеенето.За да не падаш от тон ,трябва да се пее подпряно, а за продължителноста ,повече въздух и това е, ще станат нещата.Точно в даден момент ,когато един певец трябва да пее на равни тонове,тогава му лъсва целия професионализъм,защото по- трудно е да се държи на равен тон и има голяма вероятност от изфалшивяване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мога около минута и двайсет секунди плътен тон да държа... даже ме снимАха от Гинес Уърлд Рекърдс...

Ама какво от това... и досега не знам!?

Диафрагмата НЕ се пълни с въздух.С въздух се пълнят дробовете(белите)!Диафрагмата е мускул който повдига дробочете нагоре,когато издишат!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.