Jump to content
Българският форум за музиканти

Софтуер за радио


chebaev

Recommended Posts

Здравейте!

 

Скоро се регистрирах в този форум и изобщо скоро попаднах на сайта и е доста интересен. Поздравления за хората, които го подържат. Виждам доста интересни неща сте питали. Въпросът ми е е свързан с радио софтуераа. Интересува ме дали може нещо да се намери свободноразпространяемо за интернет радио примерно. Не говоря за нещо елементарно от сорта на plugin за Winamp или XMMS. Интересува ме нещо по-професионално от сорта на Jazler, SAM Broadcaster, Instudio или нещо подобно, което да върши работа, независимо от ОС.

 

Мился сега да пробвам това Ubuntu Studio, някой има ли си на идея дали има нещо за радио там?

 

Благодаря ви предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравеи.....

професионално и свободноразпространяемо са някак си взаимно изклиучващи се неща.......ако обаче наистина искаш добар радио софт в русе има едни пичове които правят може би един от най-добрите софтове за радио ваобще ....така че не е трудно да им се намерат координатите......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре да не е професионална, поне полупрофесионална :) Иначе тези хорица от Русе ги знам. фирмата се казва Paralel, а програмата е RASystem обаче искат някакви луди пари и нямат версия за Linux. Ей за това ме е яд, като ще се дават много пари поне да знам за какво ги давам. Това не са 300-400лв. За това попитах тук дали някой знае нещо знае нещо свободно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....при тези 'хорица' наистина знаеш за какво си даваш парите.....не познавам друг он Аир софт като техния......а и подражката им е страшна.....при това могат да ти го допишат /разработят / за твоите нужди ......нооо ....ти си знаеш :cheers:

 

 

....сажалявам че не бях от полза :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди време попаднах на едно Линукс дистро - Dynebolic мисля че се казваше и там имаше някаква програма за излъчване в мрежата. Досега не съм имал такива намерения и затова не съм се опитвал да я пусна. Все пак мисля,че ако гореспомената програма не работи, все има нещо open source, което може да свърши работа при подходящи условия. Един задълбочен searc h из google винаги помага

 

Edit: http://www.linuxjournal.com/article/4397

Редактирано от airborne
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.