Yiwigi Публикувано Април 28, 2005 Публикувано Април 28, 2005 Купих си онзи ден Audigy 2 и още нито съм разучил работите нито нищо, но от 2 дена ме е налегнало едно съмнение: на тая карта има 6 входа/изхода и всичките са женски малък жак!!!! И само това има на картата!! На мен целта ми е си свържа синта към компа и така да си свиря и доколко знам понеже няма миди входове на тия карти трябва да стане през джойстик порта! Добре де, а къде е и какъв е тоя джойстик порт мамка му? Помагайте, че съм се притеснил да не съм си хвърлил парите на вятъра, че направо... Някой ако има такава карта да каже как е направил той системата. Мерси предварително П.С. Още един въпрос произтичащ въпросното ми незнание за джойстик порта - какво представлява миди-кабелчето? Откъм клавира трябва да е петица, а от другата страна? Мерси пак предварително! :hello: Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Април 28, 2005 Отговорено Април 28, 2005 Ето малко инфо за джойстик порта: http://www.epanorama.net/documents/joystick/pc_circuits.html Май е 15-пин конектор обикновено - не е нито 3,5'' жак, нито 5-ца. Прилича на паралелния порт за принтер. Миди кабелът за такова чудо ще представлява две петици от една страна, а от другата - 15-пинова букса. Бях пробвал да направя такъв, но нищо не излезе засега и не знам дали работи - има такава тема някъде. Би трябвало да ги има по магазините. Цитирай
niki123bg Отговорено Април 28, 2005 Отговорено Април 28, 2005 (Редактирано) При моето аудиджи 2 е отделно платка само с джойстик порт, която се свързва с едно кабелче вътрешно към аудиджи-то и си я слагаш на съседен слот. Възможно ли е да не са ти я дали? Моята е OEM(Bulk) т.е. без кутия книжки алабала, но тази допълнителна платчица (то е по-скоро само един панел с куплунг, ама айде) си вървеше в комплекта. Кабел за клавира трябва да си купиш от някъде - от едната страна е като за джойстик, от другата има 2 петици - едната за вход, другата за изход. Моя кабел го взех за 15 лв преди 100 години, сега май вървят по 30 - 40 лв. Редактирано Април 28, 2005 от niki123bg Цитирай
Shagrath Отговорено Април 28, 2005 Отговорено Април 28, 2005 значи гейм порт и миди порт е едно и също и както казаха по-горе при Audigy2 е изнесено на отделна планка , която се връзва с гъвкав кабел към самата ти саунд карта ... ако не са ти дали такава към Audigy-то малко са те минали ... щото тя си е стандартно с него , без значение ква е останалата окомплектовка ... ако пък дъното ти е с вграден саунд , можеш да ползваш гейм/миди порта на дъното като го enable-неш само него от bios-a ... ми толкоз ... дано сме ти били полезни Цитирай
Yiwigi Отговорено Април 28, 2005 Автор Отговорено Април 28, 2005 Мерси много!! Това помага значително А аз утре ще ги питам тия дето ми продадоха картата за тоя джойстик порт, щото...Пък и няма какво да ми кажат, аз съм я купил нова тая карта! Мерси пак! :hello: Цитирай
Yiwigi Отговорено Април 29, 2005 Автор Отговорено Април 29, 2005 (Редактирано) Абе хора, сега говорих с тия от които си купих картата и те ми разправят, че нямало джойстик порт към нея, щото вече тия неща били изнесени на ЮСБ-та, и аз съм бил получил цялата комплектовка... Какво да правя? Някой купувал ли си е скоро същата карта, за да каже при него дали е имало такова нещо? Кажете, че направо ще се побъркам Бях се наточил на саундкарта от половин година и сега след като вече стана се оказва, че не ми върши работа.... Направо ще убия някой :killyou: Редактирано Април 29, 2005 от Yiwigi Цитирай
IvanDTr Отговорено Април 29, 2005 Отговорено Април 29, 2005 Ако си си купил Audigy 2 ZS, тя действително няма гейм порт отделен. При нея той е вграден. Конкторите са : дигитален изход, вход и изход (три малки жака), следва въпросния гейм порт и накрая 1934. Всички останали Audigy "боклуци" имат допълнителна планка с гейм порт. Съвета ми е да си изискаш правата от тарикатите, които са ти продали това бебче или да им го ....... ... г..за. Цитирай
Yiwigi Отговорено Април 29, 2005 Автор Отговорено Април 29, 2005 Картата е Audigy2, 6.1, PCI, OEM ! Сега пак ще говоря с тия тъпаци и дано да не ми правят проблеми, щото верно ще ги ... в ....! Цитирай
Yiwigi Отговорено Април 29, 2005 Автор Отговорено Април 29, 2005 При моето аудиджи 2 е отделно платка само с джойстик порт, която се свързва с едно кабелче вътрешно към аудиджи-то и си я слагаш на съседен слот. Възможно ли е да не са ти я дали? Моята е OEM(Bulk) т.е. без кутия книжки алабала, но тази допълнителна платчица (то е по-скоро само един панел с куплунг, ама айде) си вървеше в комплекта. Може ли да постнеш снимка на твойта карта моля, за да видя дали пък мойта не е някакъв нов модел, за който верно не се предвижда такова нещо... Цитирай
Black Bird Отговорено Април 29, 2005 Отговорено Април 29, 2005 При моето аудиджи 2 е отделно платка само с джойстик порт, която се свързва с едно кабелче вътрешно към аудиджи-то и си я слагаш на съседен слот. Възможно ли е да не са ти я дали? Моята е OEM(Bulk) т.е. без кутия книжки алабала, но тази допълнителна платчица (то е по-скоро само един панел с куплунг, ама айде) си вървеше в комплекта. Може ли да постнеш снимка на твойта карта моля, за да видя дали пък мойта не е някакъв нов модел, за който верно не се предвижда такова нещо... по новите миди контролери бачкат USB Затова забрави за Гейм порт Цитирай
niki123bg Отговорено Април 29, 2005 Отговорено Април 29, 2005 (Редактирано) Ей тва отдолу е: Моята я взех от Мост компютърс и се водеше Audigy 2 Value/Bulk. Тая на снимката не знам каква модификация е точно (някакво Audigy 2), но планката е абсолютно същата. Редактирано Април 29, 2005 от niki123bg Цитирай
Shagrath Отговорено Април 29, 2005 Отговорено Април 29, 2005 дам ето niki123bg ти е показал тази планката отдолу ... Yiwigi ... аз съм ма точно със същата карта като твойта и към нея ИМА допълнителната планка и едно цд ... тва е окомплектовката , но планката я ИМА ... така че да не се правят на интересни ... от коя фирма е картата ? Цитирай
Yiwigi Отговорено Април 29, 2005 Автор Отговорено Април 29, 2005 Картата е от Stealtech! Току-що бях при тях и се оказва че от една година някъде Creative наистина са спрели да слагат такъв порт към картата!!! Техникът им там отвори пред мен кутията и на картата няма къде да се включи гейм порт!!! Както казва Аксел "Yeah, we're fucked!!!" В случая само аз де, но то стига... Изводът е: драги клавиристи, не си купувайте Audigy2, 6.1, PCI, OEM просто защото няма да ви свърши работа! :read: Въпросният техник даде и една идея: да използвам джойстик порта на картата онборд. Оттам с кабелче от лайн оут-а към лайн ин-а на Аудиджи-то! Мислите ли че това ще стане??? Щото ако не стане, има едно Аудиджи 2 за продаване... Цитирай
Shagrath Отговорено Април 29, 2005 Отговорено Април 29, 2005 ... ако пък дъното ти е с вграден саунд , можеш да ползваш гейм/миди порта на дъното като го enable-неш само него от bios-a ... ми толкоз ... дано сме ти били полезни Цитирай
Yiwigi Отговорено Април 29, 2005 Автор Отговорено Април 29, 2005 ... ако пък дъното ти е с вграден саунд , можеш да ползваш гейм/миди порта на дъното като го enable-неш само него от bios-a ... ми толкоз ... дано сме ти били полезни Това вече е последната ми надежда! Мерси пак Цитирай
Recommended Posts