Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Така накратко да ви обясня какво точно ме интересува.

Искам на моя бас да сложа Мюзикменски хъмбъкер.

Моя бас е следния

v950b_05.jpg

модела е Vintage V950 с активна електроника.нямам никаква идея какво трябжа да се направи за да си сменя

адаптера.Стига ли ми да взема само адаптер или трябва и да сменям електроноката.

Отговорено

Няма как да ти отговорим, преди да сме разгледали схемата на баса, и схемата на активната електроника.

Ако адаптера пасва в дупката за него, няма да е трудно.

Отговорено (Редактирано)

така като гледам не пасва :hysterical: , ще трябва да се махнат сегашните 2 адаптора, да се запълнят дупките и с фреза да се направи нова кухина (между 2те стари) за мм адаптера, след което да се пребоядиса баса - сам си предцени дали горе описаното е по-лесно или да смениш направо баса :hysterical:

едит: струва ми се възможно да се разшири кухината на Р-адаптера и там да се сложи ММ, но май ще е по-назад отколкото трябва а и ДЖ+ММ адаптер е странна конфигурация - не разбирам много басистите да кажат :metalist:

Редактирано от Overdrive
Отговорено

на мен ми е ясно че ще се наложи да се реже, но предполагам може да се избегне махането

на 2та адаптера, запълването на дупки и пребоядисването на целия бас.

предполагах 4е проблемите могат да възникнат по скоро

около съчетаването на новия адаптер с електрониката.

Отговорено

O, тогава няма смисъл. Баса си е много хубав дървен цвят, и ще се загрози доста ако трябва да се боядисва в цвят, за да се скрият следите от рязаното. Пък и боядисването струва пари, и то не много малко.

По-собре си намери адаптери, които пасват в дупките, и ти харесват.