A-L-A-D-I-N Публикувано Септември 12, 2007 Публикувано Септември 12, 2007 Една нова темичка, интересува ме има ли някой в този форум който да свири на ксилофон,както измежду барабанистите така и останалите хорица тук. За тези които запърви път чуват за подобно нещо това е ксилофон-> http://www.fredmorgenstern.com/music/PASIC...l_Malletech.JPG Цитирай
vlex Отговорено Септември 13, 2007 Отговорено Септември 13, 2007 Аз имам ксилофон от сестрата още, ама е малък - октава и малко... Сега си седи на една лавица отгоре и прашасва... Преди да продрънча на други глЮпости дрънках и на него, ма ся от китари в нас място да се обърне човек няма, па за ксилофон ли ще има Иначе е готин инструмент със всичките му разновидности и братя и сестри (металофон, тръбофон, маримба, нам си кво - бяха 3-4... ) БТВ мисля, че това е т.нар. тръбофон, защото има резонатори под формата на тръби под плочките... Поне нас така ни учеха 2-ри клас в школото да ги различаваме (брей, трябва да призная, че имахме доста инструменти то не бяха темпани, не бяха ксилофони, металофони, тръбофони, не бяха други елементарни/примитивни инструменти като конче, кастанети, триъгълник етц... Може и да сме имали, ма останалото беше боклук ) Поздрави, Влад Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Септември 14, 2007 Автор Отговорено Септември 14, 2007 хе-хе Може...а това на снимката си е то4но ксилофон,има резонатори под пластините защото е професионален,у4ебните модели и играчките са без резонатори/траби/. Цитирай
makedonetsa Отговорено Септември 14, 2007 Отговорено Септември 14, 2007 Това на снимката е маримба ! Не е въпрос в резонаторните тръби, а в това че има 4-пълни октави ! Но това няма кой знае какво значение ! Аз съм свирил 8години на ксилофон и бая съм се потил над него, но нейсе, като ме приеха в консерваторията се отървах ! Въпреки това не мога да отрека , че ксилофона ми е дал много и за техниката и за по-цялостния ми поглед върху музиката ! Но по душа съм си тупанджия ! Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Септември 16, 2007 Автор Отговорено Септември 16, 2007 Това на снимката е маримба ! Не е въпрос в резонаторните тръби, а в това че има 4-пълни октави ! Но това няма кой знае какво значение ! Аз съм свирил 8години на ксилофон и бая съм се потил над него, но нейсе, като ме приеха в консерваторията се отървах ! Въпреки това не мога да отрека , че ксилофона ми е дал много и за техниката и за по-цялостния ми поглед върху музиката ! Но по душа съм си тупанджия ! ммм има значение македонец,защото ксилофона и маримбата са различни инструменти това е маримба: http://www.yamaha.com/yamahavgn/CDA/Conten...D234200,00.html а горе е ксилофон. Иначе има ксилофони по 3,3 1/2 и 4 октави не се бъркай със това, ксилофона си е високо транспониращ инструмент за разлика от маримбата която е нетранспониращ,така че е без значение колко октави ще бъде ксилофона си е ксилофон ,маримбата се е маримба. Цитирай
Danny47 Отговорено Септември 26, 2007 Отговорено Септември 26, 2007 Аз съм свирил на ксилофон, маримба и вибрафон. Беше леко насила, за да си взема изпитите в музикалното! Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Септември 26, 2007 Автор Отговорено Септември 26, 2007 Беше леко насила ха ха Тва ми хареса Цитирай
simon Отговорено Септември 27, 2007 Отговорено Септември 27, 2007 Аз също свиря на ксилофон дори на маримба и вибрафон. Не, че ми харесва много ама се налага. Цитирай
valkyr-qsal Отговорено Септември 30, 2007 Отговорено Септември 30, 2007 Хаха, свирил съм на ксилофон в детската градина..не беше зле - другите бяха с триъгилници и дайрета..сега за съжаление бере прах, забутан някъде в мазето. Това всъщност ми беше първото.."докосване до музиката"...във времената, в които покрай какичките сигурно съм слушал spice girls.. Цитирай
Recommended Posts