Jump to content
Българският форум за музиканти

Заплащане за свирене в клуб


Recommended Posts

Да, обаче повечето собственици на клубове много разчитат именно на разни групета, които ще си доведат съучениците и няма да им се плати накрая. Според мен поне като нема да плащат на някоя група да не слагат вход. Тамън ше влезе повече публика. А тва за консолидирането на рок феновете не мисля, че е главния проблем. Има 1000 стила, които са не по-малко важни. Въпроса е да има място за свирене на живо, където има високо ниво и където се плаща (като има такова ниво ше има и публика са тва е ясно дори на най-големите песимисти). Или пък да има повече такива места и някои от тях да консолидират рок публиката дето викаш, други нещо друго.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 258
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Колко очаквате да вземете от клуб,който отваря в 23:30, с капацитет 100-150 места, при условие,че феновете под 18г. не могат да влязат, а тези над 18г вече са се натряскали у дома си, и при това изявата ви е слабо афиширана и заедно с таксито и питието е на цена, конкурентна с най-големите стадионни концерти в България???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човек извинявай,ама на повечето групи репертоара им е един и същ,все някакви евъргрийни.Аз препочитам с тия пари да хвана някоя колежка от университета,да я заведа на дискотека и след това ще ми даде...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко очаквате да вземете от клуб,който отваря в 23:30, с капацитет 100-150 места, при условие,че феновете под 18г. не могат да влязат, а тези над 18г вече са се натряскали у дома си, и при това изявата ви е слабо афиширана и заедно с таксито и питието е на цена, конкурентна с най-големите стадионни концерти в България???

 

 

кой как пътува и кво пие не е въпроса тук :) а хората над 18 не си пият вкъщи, повярвай ми, точно затова има клубове и те печелят

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

100 процента от нула си равно на нула това е положението в Софийските клубове . Като вътре като се мотае само персонала какво значение има колко побират

Всички така наречени "клубове" които са си абсолютни дупки очакват групите да ги напълнят с хора и нямат и 5 редовни клиента за пари 60 - 70 процента от входа плюс 20 30 познати разбираш ли на някой си там накрая един гол ............за групата

такива са договорките с "клубовете" така е така и ще пръбъде докато сме живи хич не ви и трябва да свирите там

нито е реклама нито ще изкарате пари просто поредната репетиция пред 15- 20 човека

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е ми брат виж сега за какво иде реч.Много добре всички знаем,че ние музикантите сме към шоу-бизнеса,а да прявиш бизнес трябва малко кинти да дадеш или да обедиш някой чичко от ,,кв бояна" да те спонсорира.Не може една група,която едва събира пари за да си плаща репетициите,след това да очаква някакви голями печалби от концерти.Вече тоя богат чичко който обикаля клубовете и търси групи,май го погрбахме.Ето какво Митко пайнера,хваща една селянка,налива яко пари в нея,прави я фолк певица и след това искарва тройно повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много си прав на мен ми омръзна да хвърлям пари на вятъра за 15 години свирене по клубовете съм само на разход

ако сметна колко съм се набутал до сега сигурно има за един апартамент и пак не съм ни известен нито групата преуспява това е какво да се прави у нас с рок музика толкова

 

100 изпитано и вярно с оргинала

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен схемата е ясна:

 

Много музиканти/групи(обикновено зле), които просто искат да се самопокажат пред публика за да се направят на интересни -> малко клубове -> ниска средна цена на заплащане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Искам да ви кажа че прочетох цялата тема :) вчера запончнах четох до никое време заспал съм гушнал лаптопа , събудих се преди няколко часа и изчетох всичко.

 

нали бравоо на мен

беше ми много интересно , забелязах че когато е започнала тази тема аз изобщо не съм се занимавал с музика , се га е по различно , защото се занимавам само със това.

та не виждам някаква промяна от 2005-та досега , 4 години по- късно във същата тема същите писания :) хаха

 

според мен ако правиш качествена музика , ще имаш публика тогава ще има и по добри хонорари , независимо какъв стил ако музиката ти е яка ще имаш публика.

ние правим авторска музика и зимаме около 50лв на участие което за мене е нормално и чесно казано за да искаме повече пари според мен трябва да представим по добър продукт демек още хляб има да ядем още ъпгрейди итн.

най-добрата система според мен е на% от входа , така разбираш и какво става с аудиторята ви

примерно при нас на първите концерти имаше по 150 човека и после почнаха да намляват и във началото зимахме по 50лв после по- млако защото свиирм едно и също и на хората им писва :) и са според мен вариянта е не да седна да псувам колко е зле сцената и за кво зимам малко пари ами да се измислят нови арнажименти нови парчета ъпгрейди да се работи.

промяната която виждам от 2005 та до сега е че има повече оферти за свирене , мероприятия клубове фестивали е такива работи преди мисля че бяха по малко или пък не съм обръщал толкова внимания :)

 

и между другото за всяко нещо има изключения , нали защото казах че ако правиш хубава музика ще имаш повече публика и по добри хонорари :) аз съм бил на Димитър Семов , Веселин Веселинов ЕКО , Мишо Йосифов и още няколко от техния ранк който не помня как се казват , та това беше миналата година зимата във лилавия салон и бяхме 10 човека публика :) та ето има изключения те са прота свирят супер яко ам тогава нямаше публика те разцепиха аз се изкефих се1 :) примерно тогава биад е бил пълен най-веероятно

та според мен трябва да се средоточим повече над музиката си от колкото над тва дали 20или30лв защото наистина няма кой нзае колко качествени групи нови! има яки групи който се вижда че има потенцял ам трябва работа.

казвам за авторската мзука там кораби кавъри нзм ква е хавата и за тоя профсъюз мисля че е няма смисъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това мнение биде отделено в друга тема от строгите НО! справедливи модератори. Та четете го там. Изклюително за тук е, но както пише в правилата "никой никому не е длъжен". Все пак сме у нас.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе каквото и да си говорим, според мен най-добрият вариант е парите, събрани от входа да отиват за групата. Бирата и т.н. дето ще се изпие определено ще е достатъчно, за да припечели и клубът добри пари :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Пич,говоря за това, че парите от входа няма да покрият само кабелите и лично изпитата от мен бира.

Сиреч според теб трябва да плащам на бара за да свиря там. Не може аз да инвестирам 50 до 100 BGN седмично за да държа прилично ниво и съответно да го продавам за 15 - 17 лв. щото било делник. Просто не е мой проблем. Прочее не броя 15-те години копан за добър резултат, а ако заговорим и за пърформанс и т.н. положението е заеби...

Моята позиция е, че трябва да инвестирам във време, техника, образование и т.н. и съответно хората, които имат нужда от такива като мен и това което правя, трябва да платят прилично (за бГ), за да ме навият да свиря.

Къде у тоя свет си плащаш, за да бачкаш?

Др. Рокаджии

Правете концерти. Не бъркайте в бизнеса на музикантите. Те учат по 5 години, за да свирят същите кавъри в пианобаровете и по тв. А ако клубовете искат кръчмарски песни* на три сет-а по 40 минути нека заделят кинти за професионалисти, които знаят как се дерат норвежки (респективно корейски) кожи.

 

*Proud Marry

Fool for your lovin'

да не почвам, че ми се драйфа...

забра'йх си звездичката

Редактирано от RockoBG
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Няма кофти парчета! Има зле изсвирени(изпяти) !!! Към това можем и да прибавим - изсвирени на грешно място или време(примерно пенсионерско парти а ти жулиш ac/dc )!!!! И никой от пишещите в този форум не е по-голям от PROUD MARY....да ме прощавате :D Прфесионалистите сами определят за какви пари ще свирят и това няма нищо общо с клубовете в БГ!!! щото кога професионален музикант ще чака на 2 участя в месеца ....приказката за магарето на Хитър Петър ,дето тъкмо започнало да яде камъни и....умряло :rockon: А и клубовете са място за веселби народни....а не концертни зали !!!! Защо аз ще отварям ( :D ) клуб , в който няма веселба ,а начумерени рокаджий ще увикват хората от сцената....да не излиза ,че не харесвам рок музика...няма такова нещо :P заключение- бандите със собствена музика да свирят на вход!!! профитата -за колкото са се договорили!!!А музикантски профсаюз в БГ.....ми като станат повечко заработените кинти(масово),те( лошичките батковци) сами ще ни го организират.... :yes:

Редактирано от блъфа
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.