Jump to content
Българският форум за музиканти

Относто фирмата Harley Benton


Flaming_Soul_

Recommended Posts

Та искам да попитам относно тази фирма ... какво можете да ми кажете.Като гледам цените се си мисля че са някъкви боклуци но знам ли , може да не са толкова зле.Искам да попитам за всичките им продукти , кухарки , електрически китари и усилватели. Един приятел ми каза че кухарките са им добри но за усилвателите и ел . китарите нишо незнам.Сега свиря със Behringer Vintager Pack ( Китара и усилветел 15 W) и искам да мина на нещо малко по добро :secret: Хвърлил см око на тези:

 

http://www.thomann.de/de/harley_benton_hb80r.htm

 

http://www.thomann.de/de/harley_benton_hbr10bk_egitarre.htm

 

П.п. Ако си зема китара на Harley Benton и сложа адаптери DeMarzio ще звучи ли като хората ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То това е ясно, че няма да звучи кой знае колко добре, но мен ме интересува дали самата китара е удобна и дали е фалшива. Имам голямо желание да пипна наживо един такъв комплект, но просто не знам къде в България може да се направи това...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кажете поне усилватела хубав ли е ? Мисля да го зема като гледам мисля че има добри корекции , дву-канален е и си е мощен :secret: На Китара и без тфа и нямах голям мерак , предпочитам за още 200 лева отгоре да си зема Jackson втора ръка :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма как да ти кажем дали е хубав без да сме го чули, което няма как да стане освен ако не сме в Германия или не го притежаваме. Що се отнася до китарите, адаптерите са важни, но усилвателя е много по-важен. Този семпъл, примерно е записван с китара Stagg I300, заради която най-вероятно има хора, които ми се подиграват. Важното е, както Метаноя спомена, да е удобно и да не фалшивее, което също може да разбереш само ако я пробваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма ли от този форум китаристи в Германия да ги пробват тези брадви и щайги и да кажат на какво приличат?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Harley Benton е марка на Thomman и по принцип са китайски стоките, поръчани от фирмата и произведени по техни изисквания и представи (качество, цена и тн.).

 

Да се пипне подобен инстумент може да стане или на място в магазина (някъде до Würzburg се намира) или да се поръча (има 30 дни money back). В магазина имат около 2500 китари и басове - аз ако имам път на там последното нещо което бих хванал в ръцете си е точно тоя нистумент :secret:

 

Иначе си взех T-Bone кондензаторен микрофон (пак марка на thomman) и съм в общи линии доволен.

 

Кубето дето си посочил е с Celestion говорител и то май само той струва към 70-80 евро на пазара.

 

Не знам какво да те посаветвам ... може да ти харесат а може да се окаже че си си изхвърлил парите през прозореца. По принцип хората държат на името и на имиджа си, но за тия пари и стоката ще като за тия пари ... поне така си мисля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

През миналата година и началото на тази година съм внесал 12 инструмента от тази марка - част от тях са продадени на хора от форума, които или още не са видяли темата за да коментират или просто не им се пише по нея. Снимал съм почти всички китари и мога да постна снимки. Първо впечатление - китарите като изработка са посредствени - Флагмана им /ако мога така да се изразя/ HARLEY BENTON HBL500BK - копие на Гибсън Лес Пол Къстъм, която може да се купи за около 160 евра, когато я видях за първи път ми заприлича на детска играчка - Китарата не беше изчистена от полиращата паста, която се беше набила почти навсякъде - по ъглите на прагчетата, по луфтовете на пластмасовите капаци за потенциометри и ключ...дори и под предпазните найлон - най-вече на пикгарда и адапторите. Биндинга трислоен, само че черната ивица е направена в каналче с някакво черно мастило, което на места е леко поразмазано, при връзката на грифа отстрани беше натрупана смола от лепенето, която минаваше над биндинга, който където имаше 90 градуса ъгъл не беше съединен добре - имаше по 1-2 мм. луфт /при обкантването на грифа например/. Инлеите - изглеждат супер от метър разстояние, но ако човек се вгледа, ще види че правите ъгли не са прави, отворите за тах на фингърборда значително по-големи от пластмасовите инлеи и разстоянието е компенсирано с кафяв кит....и тук е момента да отбележа нещото, което ме впечатли най-много - Фирмения надпис на главата на грифа е направен със ситопечат и някаква боица - сребърен металик например...

54902ade09b991f6oe7.jpg

 

54902ade09b9797eef7.jpg

 

54902ade09b9baebjp1.jpg

 

Но в крайна сметка това е козметика - Всъщност китарата беше удобна и звучеше много добре. Значително по-лека от Епифона ми. Много добро впечатление ми направиха SG моделите, Стратокастерските модели не ми харесаха - не звучаха добре и имаха някакви странни проблеми по дървенията - телата и например, които са направени от няколко парчета - личаха връзките между тях, а на някои места беше избила нещо като смола от дървото и повърхността седеше "пъпчива".

От усилвателите съм чувал само 20 ватовия - външния му вид беше добър - изглеждаше доста стабилен, оупънбек, ноунейм 10 инчов говорител. Чист тон с добри корекции на средни и ниски. Според мен звучи по-добре от ФМ серията на фендер със същите показатели.

Не съм виждал и чувал моделите китари, които са нек тру боди стандартни модели, семиакустичните, както и PRS копията.

Седемструнната ми мина само през ръцете на митница, не съм я чувал, изглеждаше добре на външен вид.

Семпли на седемструнната

Ревюта в harmony central

 

Чувал съм много хубави думи за бас усилвателите. Нямам впечтления от другите продукти на марката.

 

Дано съм бил в помощ на интересуващите се.

 

Поздрави на всички

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А мен ме интересува колко се оскъпява китарата от цената посочена в мойте ръце.Колко струва доставката и има ли някакви други такси?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:cheers2:

^ да 30 евро, въпреки че аз като поръчвах цената на китарата в сайта беше една, а после след като вече я бях поръчал ми пишеше по-висока цена (с около 30 евро като не бройм цената за доставка), ама според мен не е някаква допълнителна такса тъй като не помня да съм прочел нещо такова в сайта, а уж го прегледах целия от-до, сигурно просто нещо не са го били ъпдейтнали или нз..

Редактирано от Dark Sun
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доставка на китара, която тежи около 6 кг е между 29 и 32 ЕВРО.

Моля обърнете внимание на ставките на ДДС в различните държави, в които Томанн търгуват.

Предполагам, че за ваше удобство натискате английското знаменце /за англоговорящи/ за да прочетете

информацията за желания от вас продукт, но тъй като стоката за България се изписва от Германските складове - проверете цената на стоката, като натиснете немското знаменце. Засичал съм разлика в цените и тя наистина е била значителна. Ето един пример - Моята прекрасна Epiphone Black Beauty като цена в Германия и като цена във Великобритания

Разликата е 44 ЕВРО!!! Давате още толкова и си взимате прекрасна лампова глава на тук обсъжданата марка :cheers2:

Тук трябва да съм категоричен - за да проверите цената, на която ще си купите продукта от Томанн - използвайте по-просто казано - немското знаменце.

 

 

 

 

*Германия - 16% ставка по ДДС, Великобритания 17,5% ставка по ДДС

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявай, Jackson, но не разбрах от тази серия дали си виждал китара. Има един модел, който е същия на външен вид, но тялото му е от бор, а грифа от палисандър - HBL400BK, за който има добри думи в ревютата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето тези двете съм пипал - значително по добрия избор само за 18 евра отгоре на последната от твоя пост.

Предполагам си ги виждал, но ето и линковете - черна на цвят и чери сънбръст

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Абе гледам в Тхоман.де много евтини китари има на "HARLEY BENTON"... Да не са боклуци... или някъква фирма която я държат Тхоман?

Въпроса ми е за "HARLEY BENTON HBMS620TR" ето и линк - http://www.thomann.de/gb/harley_benton_hbm...tr_egitarre.htm

Тази китара ще ми върши ли някъква работа или ще си седи като аксесуар за хола? казвайте че незнам какво да купувам :punk_guitar:

Ако я купя ще черпя :thumbs_up::cheers2:

 

Снимка на китарата има в сайта но както и да е...

Ето снимка на китарата:

155044.jpg

По външен вид китарата ми харесва. И ръчка има... но незнам, някой от вас ако знае да каже :dance:

Китарата за сега е 148 Евро. А към нова година още ще падат цените и ще ми излезе почти без пари :yahoo:

Хайде мерси на този който отговори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.