coh-da Отговорено Септември 14, 2007 Отговорено Септември 14, 2007 ... бай дъ ениуей... какво значи да мислиш бас!? Цитирай
Stone Free Отговорено Септември 14, 2007 Отговорено Септември 14, 2007 (Редактирано) ^ значи: нареждаме се в кръг, хващаме се за ръцете и почваме да медитираме докато Униресалният Ум (УУ) не ни продиктува свещенните ноти. Понякога, ако енергията ни е достатъчно силна, УУ може директно да запише бас линията в сесията, ползвайки ни за проводник на Гениалната Си Идея. Нещо от тоя сорт...високо интелектуално и духовно начинание Иначе Сашо, мисля че барабаните малко остават на заден план, за сметка на доста силните вокали...поне на мене така ми звучи ако се вдигнат малко, може би ще 'груувне' по добре Редактирано Септември 14, 2007 от Stone Free Цитирай
coh-da Отговорено Септември 14, 2007 Отговорено Септември 14, 2007 Понякога, ако енергията ни е достатъчно силна, УУ може директно да запише бас линията в сесията, ползвайки ни за проводник на Гениалната Си Идея.Нещо от тоя сорт...високо интелектуално и духовно начинание А-а-а-а, разбрах... Бай дъ секънд уей... трябва да направим и отделен раздел: авторски звукозапис и мастъринг щото като гледам тука рядко стана въпрос за музиката, а само за това по техниьеската част: колко милисекунди е дилея, колко децибела и половина е вокала над дефазирания сигнал от овърхедите... разни такива! Или аз не съм разбрал пак нещо Stene Free, ако можеш внеси светлина - на мен ми действат твоите обяснения, много са яки! Цитирай
Stone Free Отговорено Септември 14, 2007 Отговорено Септември 14, 2007 Бе нещо съм в настроение за кретении... иначе съм съгласен, че наистина има тендеция към по техническата част, ама така или иначе обективно май само за нея може да се говори... айде стига с оффтопик-а че модераторите ще ни напляскат Цитирай
coh-da Отговорено Септември 14, 2007 Отговорено Септември 14, 2007 То май си я има една такава тенденция сякаш идва от това че Бг радио се опитва да върши и роля на продуцент, а то както се знае от всеки - зависи си от човека отгоре. А там май само "сладкишчета" се тиражират, предимно... Продуценти няма у нас и това си е! Затова и се прави такава музика Цитирай
Mandalay Отговорено Септември 15, 2007 Автор Отговорено Септември 15, 2007 Новият вариант на "Губя се с теб" вече е качен в myspace. Цитирай
Mandalay Отговорено Септември 15, 2007 Автор Отговорено Септември 15, 2007 (Редактирано) Промените са в смесването, не в аранжимента или структурата на песента. Услиен е леко оувър хеда и са прибрани бек-вокалите. Аз поне това усещам, Alexnous се занимава с това. Редактирано Септември 15, 2007 от Mandalay Цитирай
ronia Отговорено Септември 18, 2007 Отговорено Септември 18, 2007 Супер, но изчакайте с това парче - да не ви объркат с някоя бой-банда, после върви обяснявай че... нямаш сестра Цитирай
antonium Отговорено Септември 18, 2007 Отговорено Септември 18, 2007 така е по-добре като микс струва ми се че малко са тихи барабаните - особено касата има една уа китара вдясно, което е силна Цитирай
LOE Отговорено Септември 18, 2007 Отговорено Септември 18, 2007 Добро ниво на продукцията. Това което не ми хареса лично на мен - стила, на групата като цяло и на вокала в частност ми звучат прекалено клиширани, прекалено много до болка познати пинизи, нещо, очевидно постигнато за сметка на персоналноста, която определено не се долавя. Комерса и той май е в повечко, поне за моя вкус. Цитирай
alexnous Отговорено Септември 21, 2007 Отговорено Септември 21, 2007 Добро ниво на продукцията. Това което не ми хареса лично на мен - стила, на групата като цяло и на вокала в частност ми звучат прекалено клиширани, прекалено много до болка познати пинизи, нещо, очевидно постигнато за сметка на персоналноста, която определено не се долавя. Комерса и той май е в повечко, поне за моя вкус. ...хмммм....даа....така е....този тип парчета винаги ще получават крайни мнения....учудва ме, че мислиш че комерса е в повече - дано и по радиата мислят така че да го завъртят...поне.....та да си разделим от мюзикаутор по 3лв. и 47 стинки ...иначе мерси за "доброто ниво на продукцията"... Цитирай
LOE Отговорено Септември 21, 2007 Отговорено Септември 21, 2007 (Редактирано) абееее, ако целта е парчето да се пуска по радиото, мисля че подхода трябва да е доста по различен, нещо по иновативно... и по актуално като звучене, този стил поп според мен одавна е умрял, само тук в БГ продължава да се бълва с все сила свиренето е определено на ниво, нищо лошо не мога да кажа по отношение на музикантските качества на който и да е, просто мотивите, стилът и дори самият звук са адски клиширани, може би за това ми се струва толкова безлично като цяло не казвам че е лошо, казвам че всичко звучи до болка познато, това как всеки приема нещата е строго индивидуално, ако на вас ви харесва така, карате си така, все пак музиката си е ваша, но както някой беше казал "който върви по чужди стъпки не оставя следи", та аз мисля че ако успеете да излезете от тоя прекалено добре утъпкан стилов коловоз, резултатът ще е положителен, както за вас така и за хората които евентуално слушат музиката ви и ако може малко по-мъжко да го давате Редактирано Септември 21, 2007 от LOE Цитирай
Caruso Отговорено Септември 21, 2007 Отговорено Септември 21, 2007 абееее, ако целта е парчето да се пуска по радиото, мисля че подхода трябва да е доста по различен, нещо по иновативно... и по актуално като звучене, този стил поп според мен одавна е умрял, само тук в БГ продължава да се бълва с все сила свиренето е определено на ниво, нищо лошо не мога да кажа по отношение на музикантските качества на който и да е, просто мотивите, стилът и дори самият звук са адски клиширани, може би за това ми се струва толкова безлично като цяло не казвам че е лошо, казвам че всичко звучи до болка познато, това как всеки приема нещата е строго индивидуално, ако на вас ви харесва така, карате си така, все пак музиката си е ваша, но както някой беше казал "който върви по чужди стъпки не оставя следи", та аз мисля че ако успеете да излезете от тоя прекалено добре утъпкан стилов коловоз, резултатът ще е положителен, както за вас така и за хората които евентуално слушат музиката ви и ако може малко по-мъжко да го давате Пич интересно ми е ти колко парчета ей така си прокарал в публичното пространство А иначе относно пеенето- някой от фразите изобщо не се разбират особено бързите Потъват и думите и май текста е много.Тази вечер гледах как Куин правят One vision и как наместват думи фрази и на пеене и на инструменти. Големи проблеми са това и колкото повече и аз лично записвам такива неща се убеждавам в това. Ролята на продуцента е неоспорима сблъскал се с такива неща го разбира. Мисля че солото на китара не се вписва в парчето - най вече като звук Успех момчета!!! Цитирай
alexnous Отговорено Септември 22, 2007 Отговорено Септември 22, 2007 Пич интересно ми е ти колко парчета ей така си прокарал в публичното пространство ...и на мен ми е мнооооого интересно..... А иначе относно пеенето- някой от фразите изобщо не се разбират особено бързите Потъват и думите и май текста е много.Тази вечер гледах как Куин правят One vision и как наместват думи фрази и на пеене и на инструменти. Големи проблеми са това и колкото повече и аз лично записвам такива неща се убеждавам в това. Ролята на продуцента е неоспорима сблъскал се с такива неща го разбира. Мисля че солото на китара не се вписва в парчето - най вече като звук Успех момчета!!! ...иначе за продуценството - 100 % за! ...а за солото - с тоя маршалски звук си го слушаме тва парче още от репетиционната и така се е сраснало с нас ...сигурно сме свикнали .....за бързите фрази - чуй "Invictable" на M.J....а от Куин сме тооолкова далеч....всички ние.... Цитирай
Recommended Posts