metalhammer Публикувано Април 25, 2005 Публикувано Април 25, 2005 здравейте Искам да попитам някой от вас ползвал ли е такова нещо и ако да какви са му впечатленията. Има ли смисъл от подобно нещо или не? Да уточним че има няколко разновидности на тези адаптери. Не говорим за хъмбъкер които просто е с 'сплескан 'за да влиза в размерите на сингъл адаптер. Чувал съм за адаптери които имат втора намотка верикално разположена която била пасиван само за да се изчисти шумът. Сори за лошото обяснение -разбирам достатъчно от електроника просто не съм в час с тази тема. Искам класически сингъл адаптер които да не е като антена и да улавя всеки брум всяко смущение дори и прахосмукачката на съседите да не говорим за монитора на компютъра ми. Моля без офтопик и разни остроумни отговори от сорта на вземи си ноиз гейт и т.н. Цитирай
Fenix Отговорено Април 25, 2005 Отговорено Април 25, 2005 Като ходих последния път до Никифена, и там му видях китарката (не баса). Та единия му адаптор е сингъл, ама всъщност е хъм. Т.е с 2 намотки. Жалко че той не влиза в раздел "Китара", иначе може да хвърли малко светлина по въпроса Цитирай
metalhammer Отговорено Април 25, 2005 Автор Отговорено Април 25, 2005 братленце точно такива отговори не искам баси!!! Цитирай
black_waltz Отговорено Април 25, 2005 Отговорено Април 25, 2005 значи на бифшия ми скуаер(сега собственост на spotlight_kid) един пловдивски майстор му направи такъф адаптер, единичен на вид но се водеше за двоен нямах визможноста да го разглобя(ясно защо) за да видя как е направе, на външен вид и от долу дето е епоксидната смола нямаше абсолютно никаква разлика с единичните адаптери... Цитирай
DILETANT Отговорено Април 25, 2005 Отговорено Април 25, 2005 Мисля че Fender Noiseless са такива адаптри за каквито питаш. Джеф Бек използва такива. Цитирай
stratocaster Отговорено Април 25, 2005 Отговорено Април 25, 2005 тия ноизлес хич не са ноизлес......даже са нойзфул (поне тия дето ги продават в България за такива). иначе наистина и аз съм чувал за такива - с две намотки - едната пасивна. едно време щях да ъпдейтвам един скуайър с такива ама се отказах, щото не можах да намеря такива. не мога да се сетя къде ги бях гледал из нета. иначе този такъв ли е или се бъркам? щото ония май пак така изглеждаха? http://www.music123.com/DiMarzio-The-Chopper-i157516.music Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Април 25, 2005 Отговорено Април 25, 2005 здравейтеИскам да попитам някой от вас ползвал ли е такова нещо и ако да какви са му впечатленията. Има ли смисъл от подобно нещо или не? Да уточним че има няколко разновидности на тези адаптери. Не говорим за хъмбъкер които просто е с 'сплескан 'за да влиза в размерите на сингъл адаптер. Чувал съм за адаптери които имат втора намотка верикално разположена която била пасиван само за да се изчисти шумът. Сори за лошото обяснение -разбирам достатъчно от електроника просто не съм в час с тази тема. Искам класически сингъл адаптер които да не е като антена и да улавя всеки брум всяко смущение дори и прахосмукачката на съседите да не говорим за монитора на компютъра ми. Моля без офтопик и разни остроумни отговори от сорта на вземи си ноиз гейт и т.н. Хамър-е, има много такива адаптери,за каквито говориш и повечето производители имат по няколко модела.Аз лично имам два такива-Seymour Duncan Vintage Rails-в нек и мидъл позицийте на моята къстъм Ямаха Пасифика УСА 2.Пробвал сам доста от този тип адаптери и ако ми кажеш какво точно търсиш като звук,демек дали ти трябват по-хот адаптери ли пак по-винтидж звучащи,ще мога да те упътя!Просто ми трябва като представа какъв звук искаш да постигнеш. Владо Цитирай
bulby Отговорено Април 26, 2005 Отговорено Април 26, 2005 Пич, ако си от София - мини през Фактор. Там има един мексикански Фендър с 3 единични нойзлес адаптери, здраво маняшки е и изглежда супер (това от устата на човек, дето по принцип не е фен на Фендър ) Цитирай
metalhammer Отговорено Април 26, 2005 Автор Отговорено Април 26, 2005 Пич, ако си от София - мини през Фактор. Там има един мексикански Фендър с 3 единични нойзлес адаптери, здраво маняшки е и изглежда супер (това от устата на човек, дето по принцип не е фен на Фендър ) благодаря на всички за инфото да си кажа чесно Фактор ги мразя рядко влизам в магазина и до само да хвърля по един поглед . Относно адаптера имам някаква собствена концепция за нещата която е доста крайна. Можеби ми трябва : http://www.kinman.com/html/myProducts/strats.htm а този модел : http://www.music123.com/DiMarzio-The-Chopper-i157516.music си е хъмбъкер сплескан до размери на сингъл - НЕ ми трябва такова нещо Цитирай
anadem Отговорено Април 26, 2005 Отговорено Април 26, 2005 Относно адаптера имам някаква собствена концепция за нещата която е доста крайна.Можеби ми трябва : http://www.kinman.com/html/myProducts/strats.htm много готин линк 10x Цитирай
Jordan_J Отговорено Април 27, 2005 Отговорено Април 27, 2005 (Редактирано) здравейтеИскам да попитам някой от вас ползвал ли е такова нещо и ако да какви са му впечатленията. Има ли смисъл от подобно нещо или не? Да уточним че има няколко разновидности на тези адаптери. Не говорим за хъмбъкер които просто е с 'сплескан 'за да влиза в размерите на сингъл адаптер. Чувал съм за адаптери които имат втора намотка верикално разположена която била пасиван само за да се изчисти шумът. Сори за лошото обяснение -разбирам достатъчно от електроника просто не съм в час с тази тема. Искам класически сингъл адаптер които да не е като антена и да улавя всеки брум всяко смущение дори и прахосмукачката на съседите да не говорим за монитора на компютъра ми. Моля без офтопик и разни остроумни отговори от сорта на вземи си ноиз гейт и т.н. Аз ползвам DIMARZIO HS-3 вертикални хъмбъкъри на Фендер Стратокастер. Имам оригинален Стратокастер и му смених оригиналните адаптери с вертикални хъмбъкъри по специална схема която изтеглих от сайта на ДИМАРЦИО за свързване на Страт тип китара. Демек стана Малмстийнския модел, само дето грифа не е като не говия Гледам в иБей продават скалопед фретс грифове, ама нямат надпис Фендер на тях, макар и да ги произвеждат с благоволение на Фендер и затова не си взех такъв нек - би изглеждал много тъпо си мисля Тона е безкомпромисен, когато става дума за Димарцио... Много добър избор би бил и модела DiMarzio Fast Track II - пак вертикален хъмбъкър. И такива имах, ама продадох стартия си Ибанец преди да ги сложа на него. После продадох и адаптерите както бяха нови... Но Reb Beach свири с FAST TRACK II и има адски готин тон с убийствени среди... Просто супер!! Не разбирам от архитектурата на адаптерите много много, но тези вертикални хъмбъкъри са наистина нойзлесс като нормалните хъмбъкъри. Редактирано Април 27, 2005 от visiondann Цитирай
Jordan_J Отговорено Април 27, 2005 Отговорено Април 27, 2005 Освен това забравих да ти спомена, 4е в оригиналните кутии на адаптерите (DiMarzio) има схеми които са много интересни - за разли4ни на4ини на вързване на тези адаптери, за6тото те имат режими в които могат да работят на половинки, но дори и тогава нямат 6ум, за6тото дори и тогава двете бобини работели едновременно и си влияели или не6то от сорта, и по тоя на4ин се избягвал 6ума и радиоприемането Едва ли го обясних професионално, но об6то взето така пи6е в документацията и приложените примерни схеми на свързване които идват с адаптерите. Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Април 27, 2005 Отговорено Април 27, 2005 (Редактирано) Много добър избор би бил и модела DiMarzio Fast Track II - пак вертикален хъмбъкър. И такива имах, ама продадох стартия си Ибанец преди да ги сложа на него. После продадох и адаптерите както бяха нови... Но Reb Beach свири с FAST TRACK II и има адски готин тон с убийствени среди... Просто супер!! Не разбирам от архитектурата на адаптерите много много, но тези вертикални хъмбъкъри са наистина нойзлесс като нормалните хъмбъкъри. Без да отклонявам темата-Реб Бийч свиреше и може би още свири с EMG адаптери,докато беше с Уингър.После премина на пасивни и доколкото си спомням като се върна към Джон Сър китарите почна да ползва и неговите пасивни нойзлес адаптери.Вярно е че Джон Сър адаптерите в началото ги правеха в ДиМарцио,но никога не съм чувал да е свирил с Фаст Трак модела. Владо Редактирано Април 27, 2005 от Vlado_Abroad Цитирай
bigjav Отговорено Април 27, 2005 Отговорено Април 27, 2005 Metalhammerчо, аз имам два такива на моя стратокастър. Димарцио са, Virtual 2 neck и middle. Други не съм ползвал, но тези определено нямат шум, ама абсолиутно никакъв, човече!!! Дори съм ги сравнявал на яко надънена апаратура с хъмбъкера на bridge-a на съ6тата китара (Dimarzio Steve Morse bridge) и са 100% тихи, по-тихи и от него. Няма майтап!!! Сега, като звук - ами, доста добри са и на мен ми вършат отлична работа. Сложил съм push-pull потенциометър, с който мога да превклиуча двата адаптера в сингъл режим (да работи само горната намотка) и тогава звукът леко се отваря и вече е типичен ,,сингълкойски", но пък сега вече има лек шум. Средния го ползвам повече във сингъл режим за всички функ и поп песни, които свирим, а neck-ът и в двата режима - и за сола става, пък и за джазец. Като структура - има доста добра снимка на тези адапетри на страницата на Dimarzio. Махнат е капака и се вижда черните скелетчета с намотките, разположени една над друга. По-подробна информация не мога да ти дам. Надявам се да ти свърши работа. Успехи! Цитирай
Glacierise Отговорено Април 27, 2005 Отговорено Април 27, 2005 Ами идеята на тия адаптери е, че хем имат 2 намотки, което елиминира шума, хем само в едната има индукция ("допир") със струните (другата намотка е под първата, затова им казват stacked coil pickups), което пък дава single coil звук. Fender първи са го направили тоя номер, а в момента наистина има всякакви марки адаптери с такава технология. Цитирай
Recommended Posts