RichieSambora Публикувано Септември 7, 2007 Share Публикувано Септември 7, 2007 Значи сега гледах в едно клипче как се правят китарите Гибсън и чух нещо от сорта на ..."Now I learned how to wax a fretboard"... И до колкото се виждаше на клипа фретборда ставаше лъщящ и глядък. Някой знае ли как се прави тая процедура?(Мисля, че е само за палисандрови фретбордове ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Септември 7, 2007 Share Отговорено Септември 7, 2007 Ми те му викат waxing, но всъщност няма нищо общо с восък, до колкото знам. Просто слагат от тези мазила за грифове, които продават Dunlop, примерно. Но тук вече не съм запознат какви точно и колко се слага, знам че продават по аптеките бадемово (бадемово?) масло, което също се ползва за целта. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Септември 7, 2007 Share Отговорено Септември 7, 2007 знам че продават по аптеките бадемово (бадемово?) масло, което също се ползва за целта. true Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RichieSambora Отговорено Септември 8, 2007 Автор Share Отговорено Септември 8, 2007 Ама то ако реша да го направя с бадемово масло нали няма да си прецакам фингърборда? И то се слага с памуче нали? В смисъл все едно си полирам тялото на китарата(Слагам малко мазило и после с меката кърпичка го разнасям и го забърсвам)? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Септември 8, 2007 Share Отговорено Септември 8, 2007 И със каква цел се прави това?По-лесно вибрато,бендове?Може ли да се сложи върху лака или се слага вместо него? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Септември 8, 2007 Share Отговорено Септември 8, 2007 (Редактирано) с цел фборда да е по-лъскав и мазен и да поема по-малко мръсотии, да се запази дървото. Първо чистиш всичката мръсотия по фборда, бадемовото масло слагаш много да има навсякъде по палисандъра, след малко ако е попило слагаш още и така след известно време спира да попива, оставяш го час-два и което е останало го забърсваш така напоих измислен фборд от махагон на орфейка - лака беше паднал и се цапаше мн. гадно (първо му дадох нов радиус) и сега е изглежда мн добре и не се цапа изобщо това се прави само за нелакирани фбордове!!! напояването с масло може да се ползва и за финиш на тяло или каквото и да е дървено нещо, но там се ползват по-специални масла Редактирано Септември 8, 2007 от Overdrive Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TerminalFrost Отговорено Септември 8, 2007 Share Отговорено Септември 8, 2007 (Редактирано) "Now I learned how to wax a fretboard"... Това е игра на думи с wax the board, по аналогия със сърфистите и сноу-бордистите. Прави се за постигане на по-висока скорост и сцепление при каране. Редактирано Септември 8, 2007 от TerminalFrost Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RichieSambora Отговорено Септември 8, 2007 Автор Share Отговорено Септември 8, 2007 с цел фборда да е по-лъскав и мазен Е, то това не може ли също да стане и с горещ зехтин(четох го в една тема "Как да си почистя китарата") или е по-хубаво с бадемово масло? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Септември 8, 2007 Share Отговорено Септември 8, 2007 "Now I learned how to wax a fretboard"... Това е игра на думи с wax the board, по аналогия със сърфистите и сноу-бордистите. Прави се за постигане на по-висока скорост и сцепление при каране. А какво ли значи "to wax the bishop"...? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TerminalFrost Отговорено Септември 8, 2007 Share Отговорено Септември 8, 2007 ^ Xaxaxaxa... ами, май е нещо от креватните шахмат партии. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Септември 10, 2007 Share Отговорено Септември 10, 2007 ^ Xaxaxaxa... ами, май е нещо от креватните шахмат партии. Ъхъ, ъхъ, рокадо с топа под юрганя нейде в паузата между две предавания по XXL. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Септември 11, 2007 Share Отговорено Септември 11, 2007 горер + теримнал фрост: ротфлол! Та по темата: маца се главно за да не поема мръсотии И за да не стане чуплив фборда, защото като изсъхне става доста крехък... Та се маже с бадемово или лимоново масло (тва има по аптеките по наште ширини) или със специално масло за фбордове от аптеки като рф например Поздрави, Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fender_str Отговорено Септември 18, 2007 Share Отговорено Септември 18, 2007 А може ли да споделиш с нас този клип Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Септември 18, 2007 Share Отговорено Септември 18, 2007 (Редактирано) -> Има го в темата "Как го правят големите?!" Поздрави, Влад Редактирано Септември 18, 2007 от vlex Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KingdomX Отговорено Септември 22, 2007 Share Отговорено Септември 22, 2007 Преди години, когато поправях една китарка изцяло, като се почне от сваляне на боята и т.н. за wax използвах терпентин в който беше разтворен восък. Едва ли някой от тукашните го е правил. Това го използвах за тялото и грифа. Фингърборда също беше намазан. Процедурата я повторих няколко пъти. Дървото на тялото попи не малко коли4ество, знам ли може да е било жадно , но нещо не се беще повредило. След което я запечатах с лак. Восъка запълва малките пукнатини, а терпентина не позволява на влагата да влиза в дървото. Както казахаколегите Бадемово, или лимоново масло също върши работа, но аз предпочетох друго. Надявам се да съм бил от полза. Поздрави Рендаков!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts