Васил Костов Публикувано Септември 6, 2007 Публикувано Септември 6, 2007 Имам един гриф, но е без глава. Срязана е под лек наклон точно над нъта. Как мога да сложа нова глава без тя след време да се изкриви или супи? Цитирай
vlex Отговорено Септември 6, 2007 Отговорено Септември 6, 2007 Зависи каква глава искаш да сложиш! Дай инфо да те светнем! П.П. Не ни вълнува естетически как ще е орязана главата, а под какъв наклон ако въобще има! Демек ако искаш да има наклон трябва да режеш под съответния ъгъл и да залепиш трупче със съответния наклон (има го обяснено на сайта на джон фишър). Ако искаш да наподобяваш фендерски тип глава без наклон на хедстока има няколко различни варианти. Затова опиши какво искашп да ти кажем как да го издялаш... Поздрави, Влад Цитирай
Васил Костов Отговорено Септември 6, 2007 Автор Отговорено Септември 6, 2007 Наклонът ще е Jackson-ски. Даже мисля, че си съвпада с наклона на грифа(за изрязаното става въпрос). Мен ме интересува с какви материали и по какъв начин мога да предотвратя повторна поправка. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 6, 2007 Отговорено Септември 6, 2007 Първо - двете повърхности трябва да са ИДЕАЛНО гладки, за да можем да говорим за залепване изобщо. Второ - самото лепене се прави с качествено лепило за дърво(ROSS, евентуално BISON BOIS, и стяги, както и най-вероятно за случая трябва да си направиш някакви приставки, понеже е кофти да лепиш под ъгъл. Трето - трябва лютуер или много кадърен дърводелец, понеже ти едва ли имаш необходимото оборудване и опит за да подготвиш повърхностите. Успех! Цитирай
Васил Костов Отговорено Септември 6, 2007 Автор Отговорено Септември 6, 2007 Дали е възможно нещо такова: С червения цвят са видии или някакви други закрепващи средства. Цитирай
vlex Отговорено Септември 6, 2007 Отговорено Септември 6, 2007 Няма невъзможни неща, особено ако искаш да счупиш грифа... Ето как става: http://www.projectguitar.com/tut/anck.htm аз лично обаче бих залепил парчето не така както е на картинката. Бих изрязал парче, колкото ми трябва за главата и бих залепил срязаната страна на грифа към външната страна на парчето, за да стане ъгълът (дефалкто като фанеш талпата и я срежеш завърташ парчето на 180 градуса по оста на дължината и лепиш). В твоя случай нямаш дъска, а гриф и парчето ще трябва да си го търсиш от другаде... Успех! Поздрави, Влад Цитирай
Demiurg Отговорено Септември 6, 2007 Отговорено Септември 6, 2007 (Редактирано) Точно тая сглобка - не. По- скоро нещо такова: http://gallery.bldesign.us/slideshow.aspx?...ction_id=388942 (първите няколко картинки показват как се лепят извитите назад глави на едни басове - взимаш идеята за сглобката директно !!!) -------- Едит - За Vlex важи целия сайт - показват стъпка по стъпка доста неща !!! Редактирано Септември 6, 2007 от Demiurg Цитирай
vlex Отговорено Септември 6, 2007 Отговорено Септември 6, 2007 Аз имах същото предвид, само че не тия страни да се лепят, ами обратно. Въпреки, че така има повече резон да се прави, защото така ипарчето е от долна страна и шанса да се отлюпи от опъна на струните е по-малък... Поздрави, Влад Цитирай
Васил Костов Отговорено Септември 7, 2007 Автор Отговорено Септември 7, 2007 Всичко е ок, само дето тръс рода ми не е точно като на стандартен гриф, но мисля че няма да попречи. Ето така изглежда: Цитирай
Васил Костов Отговорено Септември 7, 2007 Автор Отговорено Септември 7, 2007 Нещо не е станало като хората. Малко са я поизрязали картинката ама карай. Точно така изглежда, само дето тръс рода продължава и малко след долния край на грифа. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 7, 2007 Отговорено Септември 7, 2007 Как мислиш да подготвиш повърхностите, имаш ли си техника за целта, или ще я носиш на някой? Защото при толкова фина работа, метода шкурка+трион нИ действа в 99% от случаите. Цитирай
Васил Костов Отговорено Септември 7, 2007 Автор Отговорено Септември 7, 2007 Е определено ще се носи на майстор. Нито имам нужните инструменти, нито пари, с които да ги купя. Цитирай
Recommended Posts