SHARO Публикувано Септември 6, 2007 Публикувано Септември 6, 2007 педалчетата на берингер вървят ли с адаптер аз лично се съмнявам заради ниската им цена де става дума за UM100 имам само процесор и не ми е ясно какво върви с камиончетата ако трябва да си го взимам отделно каква е цената на берингер адаптера и има ли значение дали ще е берингер или те са си мултифункционални дано сте ме разбрали мерси
Васил Костов Отговорено Септември 6, 2007 Отговорено Септември 6, 2007 Доколкото съм виждал не вървят с адаптер, но нищо не ти пречи да използваш обикновен, но със същите стойности.
Slipaway Отговорено Септември 6, 2007 Отговорено Септември 6, 2007 (Редактирано) Аз имам Behringer UM100. Не вървят със адаптер, но както каза Васко със стандартно захранване от 10 лева от битака (тея дето са с много накрайници и копче за избор на волтажа) пак ще стане...Аз мойто пробвах с батерийка 9 волтова Тошиба (от тея със закопчалките) - 2-3 часа издържа общо Земи си адаптер Редактирано Септември 6, 2007 от Slipaway
SHARO Отговорено Септември 6, 2007 Автор Отговорено Септември 6, 2007 мерси :] слипълей доволен ли си от ефекта?
Васил Костов Отговорено Септември 6, 2007 Отговорено Септември 6, 2007 Ами не знам дали той е доволен, но аз определено съм. Колегата дойде веднъж в нас да го пробваме и се учудих от звука на камиончето.
Raxus Отговорено Септември 6, 2007 Отговорено Септември 6, 2007 аз имам и съм доста доволен, особенно ако е за блус ТО800 е перфектен...
Pandemonium Отговорено Септември 7, 2007 Отговорено Септември 7, 2007 Наскоро си взех ей така просто на бъзик, за да видя как точно е изкопирана Метъл-зоната и честно казано съм доволен от звука който изкара камиончето. Отделно на въпроса - не ги продават с адаптер, но няма да сбъркаш ако си вземеш една алкална батерийка - аз го карам така вече 2 седмици, без да се усеща мръдване.Даже по-добре на батерийка, защото тия китайските адаптерчета имат навика да прегряват много бързо и да горят. освен това не са стабилизирани като оригинален адаптер за камионче, или процесор.
Васил Костов Отговорено Септември 7, 2007 Отговорено Септември 7, 2007 ^ Не съм много съгласен за батерията. Аз мога да изкарам 2 седмици само ако свиря през ден, и то по час най-много.
Pandemonium Отговорено Септември 7, 2007 Отговорено Септември 7, 2007 Не знам, аз свиря всеки ден по минимум 2 часа и си е наред батерийката. Даже досега свирих(подсетен от темата) с камиончето и не се чувства промяна в звука, спрямо чисто нова батерия.
Pandemonium Отговорено Септември 7, 2007 Отговорено Септември 7, 2007 Duracell - стандартна алкална батерия. Ама май навлезнахме много в офтопика и ще ни затрият.
Mephistofel Отговорено Септември 7, 2007 Отговорено Септември 7, 2007 Дали? Ефектите и на по-реномирани производители от Behringer си вървят без трансформатор - купува се отделно. А за батерията - зависи най-вече от консумацията на ефекта - разгледай го,трябва да си пише някъде.Или в книжката/manual-a.
Xoce Отговорено Септември 7, 2007 Отговорено Септември 7, 2007 (Редактирано) @Mephistofel ...вярно, аз аналогови ефекти комплект с адаптер не сам виждал. Виж при процесорите е различно... Редактирано Септември 7, 2007 от Xoce
SomeoneElse Отговорено Септември 7, 2007 Отговорено Септември 7, 2007 За адаптерите - принципно всички ефектчета, които са на пазара в момента (разбира се, изключвам всякакви соц-изпълнения със странни волтажи и поляритети) са на 9 волта напрежение с поляритет така че плюсът е отвън на жака. И адаптер на Boss да си вземеш ще ти свърши работа за Behringer. Аз пък ползвам един универсален (но качествен) адаптер Vanson от един жичкаджийски магазин и съм го настроил както казах горе. Моят е 300 mA и захранва без проблеми чейна от подписа ми. За сравнение - модулационните ефекти (delay, chorus, wah-wah) искат по 50-60 mA. Така че ако се вземе примерно един 500 mA адаптер няма да има проблем да захрани 6-7 ефекта. Повече едва ли и ще се нареждат де... А иначе този тип модулационни ефекти изяждат една стандартна батерия Toshiba 9 V за около 3 часа, което не е особено рентабилно и така или иначе някога ще се стигне до адаптер При процесорите е друга работата, защото те искат много ток (от сорта на 800 mA, ако не се лъжа), а и всеки процесор иска различно, така че е по-дорбе за фирмата да дава по един адаптер с процесора...така и така новите процесори да достатъчно скъпи, един адаптер лесно им влиза в цената...
Recommended Posts