Jump to content
Българският форум за музиканти

искам да знам ...


trolla

Recommended Posts

искам да знам как се получава голямото повишаване на тона дори при малкото извиване на струната благодаря ви предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи от струните - колко са дебели, колко са твърди.

Колкото повече повдигаш струната, толкова повече се вдига и тона.

 

Мисля, че ако имаш струна .09 и .10 и бендваш по еднакъв начин - на .10 ще се вдигне тона повече, понеже е по-дебела.

За последното изречение НЕ СЪМ СИГУРЕН, за това ще е добре някой по-компетентен да даде повече инфо.

 

Има си просто физично обяснение за цялата работа с бендването, но в момента имам друга работа и не мога да го измисля.

 

 

П.П. мисля, че имаше и тема из форума за това, потърси!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми и аз незнам кво то4но имам предвид. ми чувам че в дет метъла правят много яки извивки....... нз... точно как стават така високи? ще съм благодарен за някво зешение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам чуството че става дума за флажолет. Стига това да има предвид, инъче няма как да стане голямо повишаване на тона без струната да се опъне повече(да се повдигне повече). Ако съм разбрал правилно недобре зададения въпрос то флажолета се прави много лесно. Удраяш струната с атака надолу i съвсем леко докосваш струната с палеца на дясната ръка. Това действие става за части от секундата и така дефакто ти скъсяваш трептенията на струната и повишава тона си драстично.

можеш да видиш как се правят флажолети. Тоя пич го обяснява на руски, който език съм сигурен, че родителите ти говорят, ако не и ти!!!

 

 

 

Поздрави Рендаков!!!

Редактирано от KingdomX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сега малко се проверих за pinch harmonics и видях за какво става въпрос. може ли тази техника да се ползва за ниски тонове?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тука май стана малко лудница... под pitch-harmonics, флажолети и "леки извивки с големи амплитуди" :) всички имат предвид едно и също нещо. Btw.. много време и аз съм се чудил как the fuck ги карат тия китари да пищят така и откакто с'фанах ги използвам много често и пада голям fun :unsure: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За ТОВА ли питаш? За чистото повдигане, или "пищящото" повдигане? :unsure:

 

Едит: Всъщност май си намерил каквото търсиш... :)

 

Иначе - да - става и на ниските тонове - аз лично изкарвам изкуствен флажолет на първо прагче на шеста струна 0.052 :) Чуйте на Anathema - Sleepless 96, там главния риф е само от флажолети на дебелите три струни по първите прагчета.

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иначе - да - става и на ниските тонове - аз лично изкарвам изкуствен флажолет на първо прагче на шеста струна 0.052 :whistle: Чуйте на Anathema - Sleepless 96, там главния риф е само от флажолети на дебелите три струни по първите прагчета.

 

 

К*ре, ти с какъв нек си? Стандартния на Димарцио за твоята китара, или си го сменял с някой хаи геин? Между другото какъв точно ти е модела на адаптера, че тия вече са в новата школа?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Адаптерите наистина имат значение! Откакто си сложих ДиМарцио на бриджовете и на двете китари, флажолетите никнат даже и там, дето не съм ги сял :whistle: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми...к*ре...не съм го сменял с нищо моя адаптер - съвсем stock са ми адаптерчетата на моята китара, които, до колкото знам, нямат нищо общо с DiMarzio - bridge адаптера ми е Infinity 4.

 

Иначе за флажолетите много помагат звукът и драйвът които използваш, не само адаптера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.