trolla Публикувано Август 31, 2007 Публикувано Август 31, 2007 искам да знам как се получава голямото повишаване на тона дори при малкото извиване на струната благодаря ви предварително
Guest Отговорено Август 31, 2007 Отговорено Август 31, 2007 Зависи от струните - колко са дебели, колко са твърди. Колкото повече повдигаш струната, толкова повече се вдига и тона. Мисля, че ако имаш струна .09 и .10 и бендваш по еднакъв начин - на .10 ще се вдигне тона повече, понеже е по-дебела. За последното изречение НЕ СЪМ СИГУРЕН, за това ще е добре някой по-компетентен да даде повече инфо. Има си просто физично обяснение за цялата работа с бендването, но в момента имам друга работа и не мога да го измисля. П.П. мисля, че имаше и тема из форума за това, потърси!
stanbog Отговорено Август 31, 2007 Отговорено Август 31, 2007 не знам защо, но имам странното чувство че човека пита всъщност за pinch harmonics.
Guest Отговорено Август 31, 2007 Отговорено Август 31, 2007 Тук има поле за свободна интерпретация на темата, който както разбрал.. Но наистина, ако @trolla зададе по-точен въпрос, би било добре.
trolla Отговорено Август 31, 2007 Автор Отговорено Август 31, 2007 ми и аз незнам кво то4но имам предвид. ми чувам че в дет метъла правят много яки извивки....... нз... точно как стават така високи? ще съм благодарен за някво зешение
trolla Отговорено Август 31, 2007 Автор Отговорено Август 31, 2007 ааа и мисля че не се получават просто чрез извивка а и с специален адаптер или ефект ама нз за това ви питам
KingdomX Отговорено Август 31, 2007 Отговорено Август 31, 2007 (Редактирано) Аз имам чуството че става дума за флажолет. Стига това да има предвид, инъче няма как да стане голямо повишаване на тона без струната да се опъне повече(да се повдигне повече). Ако съм разбрал правилно недобре зададения въпрос то флажолета се прави много лесно. Удраяш струната с атака надолу i съвсем леко докосваш струната с палеца на дясната ръка. Това действие става за части от секундата и така дефакто ти скъсяваш трептенията на струната и повишава тона си драстично. можеш да видиш как се правят флажолети. Тоя пич го обяснява на руски, който език съм сигурен, че родителите ти говорят, ако не и ти!!! Поздрави Рендаков!!! Редактирано Август 31, 2007 от KingdomX
trolla Отговорено Август 31, 2007 Автор Отговорено Август 31, 2007 сега малко се проверих за pinch harmonics и видях за какво става въпрос. може ли тази техника да се ползва за ниски тонове?
trolla Отговорено Август 31, 2007 Автор Отговорено Август 31, 2007 гледах руснака и точно за това питах. мерси много. наздраве
Talic_Zealot Отговорено Август 31, 2007 Отговорено Август 31, 2007 Тука май стана малко лудница... под pitch-harmonics, флажолети и "леки извивки с големи амплитуди" всички имат предвид едно и също нещо. Btw.. много време и аз съм се чудил как the fuck ги карат тия китари да пищят така и откакто с'фанах ги използвам много често и пада голям fun .
SomeoneElse Отговорено Август 31, 2007 Отговорено Август 31, 2007 (Редактирано) За ТОВА ли питаш? За чистото повдигане, или "пищящото" повдигане? Едит: Всъщност май си намерил каквото търсиш... Иначе - да - става и на ниските тонове - аз лично изкарвам изкуствен флажолет на първо прагче на шеста струна 0.052 Чуйте на Anathema - Sleepless 96, там главния риф е само от флажолети на дебелите три струни по първите прагчета. Редактирано Август 31, 2007 от SomeoneElse
KingdomX Отговорено Септември 1, 2007 Отговорено Септември 1, 2007 Иначе - да - става и на ниските тонове - аз лично изкарвам изкуствен флажолет на първо прагче на шеста струна 0.052 Чуйте на Anathema - Sleepless 96, там главния риф е само от флажолети на дебелите три струни по първите прагчета. К*ре, ти с какъв нек си? Стандартния на Димарцио за твоята китара, или си го сменял с някой хаи геин? Между другото какъв точно ти е модела на адаптера, че тия вече са в новата школа?
sevenstring Отговорено Септември 1, 2007 Отговорено Септември 1, 2007 ^Адаптерите наистина имат значение! Откакто си сложих ДиМарцио на бриджовете и на двете китари, флажолетите никнат даже и там, дето не съм ги сял .
SomeoneElse Отговорено Септември 1, 2007 Отговорено Септември 1, 2007 Ми...к*ре...не съм го сменял с нищо моя адаптер - съвсем stock са ми адаптерчетата на моята китара, които, до колкото знам, нямат нищо общо с DiMarzio - bridge адаптера ми е Infinity 4. Иначе за флажолетите много помагат звукът и драйвът които използваш, не само адаптера.
Recommended Posts