Pacho Публикувано Август 30, 2007 Публикувано Август 30, 2007 Колеги, посъветвайте ме какво тремоло може да се сложи на моята ретро "Кремона"? Ето снимка на старото магаренце: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=59392&photo=2 http://www.snimka.bg/album.php?album_id=59392&view=2 Цитирай
vlex Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 Първо: За чий ти е тремоло? Второ: хубаво дори и да ти трябва наясно ли си как се подменя бриджа и какви интервенции трябва да се правят по тялото. Не е да завиеш и отвиеш 2 болта Трето: Да приемем, че знаеш какво трябва да се дълбае, а можеш ли да дълбаеш, имаш ли опит с дялането на дървесина и конкретно китари? Четвърто: Да приемем, че знаеш и можеш - а инструменти имаш ли? Пето имаш инструменти и пркатически и теоретични знания: тогава какво питаш? Какво тремоло да сложиш? Ми нз аз лично не бих слагал тремоло ако не знам за какво ми е реално, а ако знам за какво ми е реално бих знал и какво тремоло точно да сложа Извод: изясни си какво искаш да свириш на тази китара и дали имаш нужда от тремоло или ти е колкото да има и прецени риска да оклепаш нещо не е ли прекалено голям, само за естетиката. Ако ще го ползваш кажи какво свириш и какво тремоло ти трябва... П.П. Сори но въпросът е глупав, при положение, че на мен може да ми трябва калер, ама калер за 450$ няма да сложа на кремона за 45 кинта, сеш' се? С най-добри чувства: Поздрави, Влад Цитирай
Pacho Отговорено Август 30, 2007 Автор Отговорено Август 30, 2007 Ти разбираш ли от китари? Музикант ли си? Има кой да издълбае китарата ... Какво е това калер? Трябва ми някое евтино тремоло, което да може да се нагоди по китарата. АнадънМо! Цитирай
TerminalFrost Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 АнадънМо! Какво значи това? Цитирай
chalgasucks Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 за какво подяволите ще инвестираш в КРЕМОНА , парите които ще дадеш за едно тремоло вкарай още 50 - 100 и ше си вземеш китара (която няма да е българска и ще има тремоло ) освен ако нямаш някакво излишно тремоло де Цитирай
vlex Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 Е не така де! Има и готини кремони Иначе калер можеше да сърнеш гугъл Kahler се пише и е двупосочна тремоло система, при която тялото не се дълбая за хиляда пружини, а се дълбае плитко гнездо, колкото да се нивелира системата . анадъмнно мисля че беше няква псувня тип ай сиктир на турски, ама ще те излъжа А иначе дали разбирам от китари - ако кажа да ще съм глупак! Ако кажа не - няма да съм прав. Да кажем, че поназнайвам досатъчно Все пак успех с кълцането - щом те влече може и зр флойд да сложиш Поздрави, Влад Цитирай
sevenstring Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 Аз акъл дали да инвестираш в Кремоната няма да ти давам (явно си решил, макар че икономически наистина няма смисъл, значи сигурно има други съображения). xxxx предлагат по онлайн каталози евтини, но много читави бриджове от разни по-второкласни производители за по 40-50 лв. (аз си взех един Уилкинсън-подобен за 42 лв. или нещо такова и съм безумно доволен), при това май вече си държат бройки и на склад. Check this out! Щом си предвидил дълбане и говориш за "тремоло" (а не за фиксиран бридж) препоръчвам, каквото и да избереш, да е с двуточково окачване (а не на 6 болта). Обаче другата предпоставка за това да е използваемо е да смениш и ключовете с някакви нови (евтинки, но вършещи работа, могат да се вземат за 30-50 лв., примерно от Тони Капъша, а вероятно и от xxxx). Успех! Цитирай
chalgasucks Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 това с флойда много ми допада като идея исакм да видя КРЕМОНА с Флойд хахаха много ще е как да кажа тузарско но инче евала му на пича за амбицията ако го направи ще е много яко но ще прайоса пари на вятура не го казвам за др но сум минал по тоя път - Ъпгрейд да българска китара , стана много по добре от първоначалния и вид саунд и всичко но пруснах прекалено много пари за тъпнята Цитирай
SlipFly Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 ако имаш човек който да ти го направи и излишно тремоло ...което май не е така защото питаш какво тремоло ти трябва . все пак не мисля че е вариант ама ти си знаеш ! Цитирай
TerminalFrost Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 Аз мисля, че това тремоло е точно като за Кремона, да я освежи: http://www.thomann.de/gb/schaller_5371_tre..._rose_nut_2.htm Цитирай
Васил Костов Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 Трябва ми някое евтино тремоло, което да може да се нагоди по китарата. Евтино тремоло??? Ти луд ли си? При използване само ще разтройва китарата ти! Направо си вземи бридж, защото така или иначе след време тремолото ще го използваш само за това! Цитирай
vlex Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 Направо си вземи бридж, защото така или иначе след време тремолото ще го използваш само за това! Ъ? Кво значи това? Цитирай
SlipFly Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 според мен значи че ще го заболи главата от настройване и ще реши да не си използва тремолото като такова! Цитирай
Васил Костов Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 Точно това значи. Не съм се изказал правилно. Моя Грешка. Цитирай
Pacho Отговорено Август 31, 2007 Автор Отговорено Август 31, 2007 Пичове, китарата е поръчкова правена в Казанлък от частен майстор с истински материали. Не е купешка дървена Кремона. Ключовете са маркови. Затова мисля да я ъпгрейдвам.http://forum.muzikant.org/style_emoticons/default/metal.gif http://forum.muzikant.org/style_emoticons/default/metal.gif Цитирай
Recommended Posts