Чортов Отговорено Септември 4, 2007 Отговорено Септември 4, 2007 Аз също изявявам огромното си желание за парчен4е от това съкровище. Дори може и 2 Цитирай
the_gorer Отговорено Септември 4, 2007 Отговорено Септември 4, 2007 Пичове, пишете колко души общо сме желаещите за махагон. Не съм влизал във форума от два дини и видях, че вчера по обяд съм получил ЛС от съфорумец, от което научих, че в крайна сметка желаещите сме само трима. Това означава, че ще трябва да вземем парчета по метър и нещо и да дадем към 80 кинта на парче. Аз лично нямам нужда от толкова голямо парче пък и не ми се дават толкоз леффчета за нещо, от което реално ще ползвам само около една трета, особено като се има предвид, че ще плащам кинти и за доставка по Еконт... Сега, обаче, виждам, че от вчера до днес са се появили нови желаещи. Затова нека всеки желаещ да се афишира тук в темата или да пише на Demiurg. Нека видим колко хора ще купуваме и всеки да си направи сметката какво парче ще иска. Аз от сега казвам, че ми трябва ЕДНО парче, дълго 50 сантиметра. Цитирай
anadem Отговорено Септември 4, 2007 Отговорено Септември 4, 2007 Аз тук в темата не съм писал, но преди 2-3 дена пратих ЛС на Demiurg и аз съм като горер-а за едно парче Цитирай
Demiurg Отговорено Септември 4, 2007 Автор Отговорено Септември 4, 2007 Правилно - айде да спретнем една организация, щото мисля да взема цялата талпа, но заради транспорта ще трябва да я нарежа на парчета. Нека всеки който иска парче, да ми пише какви размери иска. Ако искате да правите китари, предполагам че 40- 50 см ще ви стигнат (моите басове са 50 и 51см). Та единия вариант е да я резна на по 50 см и който дойде, да си избира парче... Другия вариант е да ви "надпиша" парчетата по къстъм размери, ама все ще има някой недоволен от "нареченото" за него парче... На мен първия вариант най- ми харесва, щото най- малко време ще държа един куп дъски вкъщи, и най- бързо ще си върна парите. ;-) Цитирай
anadem Отговорено Септември 5, 2007 Отговорено Септември 5, 2007 ^ За мен твоя първи вариант е ОК, едно парче 50 см. ме устройва идеално Цитирай
OtsirH Отговорено Септември 5, 2007 Отговорено Септември 5, 2007 Дали талпата става и за грифове, щото съм наумил едно ЛП, ама и грифа да е махагонов (ако стане де), тъй като отгоре ще има само лак . Та при положение че е достатъчно дебела (5-6 см) взимам 1.2 м. Ако ли не 50 сантиметра. Да се включат лютиерите, и тези дето по-назнайват да кажат дали е става хавата за грифове. Цитирай
vlex Отговорено Септември 5, 2007 Отговорено Септември 5, 2007 Без напречен срез на талпата никой нищо не може да ти каже. Още повече, че не всяко парче от талпата дори и да е подходящо срязана, е подходящо за гриф. Най-добре си намери специално парче или готов махагонов гриф! Поздрави, Влад Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 7, 2007 Отговорено Септември 7, 2007 бройте ми и за мен 1 парче Цитирай
the_gorer Отговорено Септември 8, 2007 Отговорено Септември 8, 2007 Какво стана с тази талпа? Ще пазаруваме ли? Посъбраха се бая мераклии, некои решени да вземат по над метър. Питам, щото прочетох в горните постове, че далаверата ще става тази седмица и тя мина, а гледам, че няма новини в темата. Цитирай
Demiurg Отговорено Септември 9, 2007 Автор Отговорено Септември 9, 2007 Е то тая седмица имаше 4 почивни дена, батка.... А пичовете там не са от най- работните... При положение че товарят с камиони, за една талпа ли ще ми отворят.... Другия тънък момент е, че за да ида до там, ми трябва поне час, при добра пъта обстановка. Един час да ги изчакам да ме обслужат (щото винаги има по някой камион за товарене) да нарежа талпата и да натоваря парчетата, още един час обрътно.... и си стана половин ден. Демек не е нещо, което мога да го забърша мимоходом, на път за работа, ами трябва да си взема един ден отпуск.... Та малко тромава ми е организацията, затова ще ми помоля за търпение. Цитирай
the_gorer Отговорено Септември 9, 2007 Отговорено Септември 9, 2007 Не ме разбирайте погрешно - не давам зор. Питах до какъв етап е стигнала работата, понеже все по-рядко влизам и чета във форума, та рекох да не би да съм пропуснал някой важен детайл. Ще чакаме, естествено. Поне му се видя края. Цитирай
Чортов Отговорено Септември 22, 2007 Отговорено Септември 22, 2007 Момчета какво стаа с талпата. Ще се купува ли? Няма ли някаква по-скорошна информация? Поздрави м Цитирай
the_gorer Отговорено Септември 24, 2007 Отговорено Септември 24, 2007 Човекът каза, че след още един месец може да попита един друг, който имал ходене към склада по Коледа. Цитирай
Чортов Отговорено Септември 25, 2007 Отговорено Септември 25, 2007 Благодаря за отговора и за изясняването на ситуацията за мен Поздрави Цитирай
the_gorer Отговорено Септември 26, 2007 Отговорено Септември 26, 2007 Това беше шега, но май нещо не се движат нещата. Поне не и от един месец насам. Питай лично Demiurg. Цитирай
Recommended Posts