Jump to content
Българският форум за музиканти

Адаптери


Recommended Posts

Здравейте :thumbdown:Поразгледах темите из раздела но не намерих конкретен отговор на въпроса ми.

Значи имам китара (цензура*) с 3 единични адаптери.Реших да ги подменя с двойни, но понеже не свиря много тежка музика(даже хич) разбрах,че се слага един(а другите си ги оставям единични :thumbup: ).Да ви питам каде трябва да се монтира(и как) адаптера.Съко така и какви пари би струвал един средна хубост адаптер(не говорим за Сеймор Дънкан и т.н.) и от каде може да се закупи?

 

 

 

* Squier Bullet Strat

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи какво свириш! Нек позицията дава най-много ниски, мидъла е с повече средни, а бирджа дава най-вече високи, поради което и монтират най-често при SSH комбинации хъмбъкъра баш до струнника. Хубу ма ако сложиш бъкър на своя пикгард ще се наложи да го даваш за рязане или да го мъчиш с разни ножовки, пили, простотии... Затова си намери един нойслес сибгъл (дефакто е хъмбъкър с големината на сингъл) и го слагаш на мястото на стария. Такива нови не съм виждал в магазин, но има разни бъкъри по РФ - дали и нойслес сингъли - нямам идея! Иначе нормални бъкъри има и по 30-ина има и по 300 :thumbup: но тъй като изключихме дънкънчетата оставяме тия с 3-цифрените цени :thumbdown: Бягай и си харесай някой, после питай за китара с такъв адаптер в магазина да видиш дали ще ти хареса като звук и ако всичко е на 6 взимай. Иначе каквто и бридж бъкър да вземеш все ефекта ще е по-малко брум при кривоч. Естествено разлика в звука ще има между EMG, SD, Gibson Paf Pro и кремонски бъкър!

 

Освен в рф продават бъкърчета по повечето музикални магазини, а и във форума чат пат.. Успех! :thumbdown:

 

Поздрави,

Влад

Редактирано от vlex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:( съгласен съм с vlex, само кви са тия бакъри бе човек, още малко ще го пратиш да търси цигани да му ги калайдисат ;) Пък може и за вторични суровини да ги продаде ;) Сори, не се сдържах :)

 

А и не само пикгарда ще трябва да се реже - вероятно и отвора в тялото ще трябва да се разширява.

Редактирано от fluti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не разбрах кое е смешното на (хъм)бъкър :( Сори ма е все едно да се смееш на някого, който казва флойд вместо флойд роуз примерно... И тва с цганите и калайдисването също нещо не го стоплих ;);)

 

 

Поздрави,

Влад

 

едит: Сега разбрах тънката като мастичка мисъл в "играта на думи"(в случаят букви). Ми аз пиша грамотно или поне се старая.. Който не може да чете и оттам излизат някви недоразумения, съжалявам - повредата е във вашия телевизор... :)^_^:P

Редактирано от vlex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента пренавивам един пасивен EMG, и да ви кажа, бобините му ни най-малко не се различават от тези, на кремонските адаптери на едната ми китара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз предлагам да си вземеш един хъмбъкър (тва вече изглежда правилно) в сингъл размер. В РФ май имаше някви, а и ако някой поръчва нещо голямо от Томан (примерно) може да ти поръча и едно такова адаптерче. Там имаше доста добри оферти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е хъмбъкър в сингъл размер ама звука няма ли да е ли по-лош от колкото на обикновения двоен?Забравих да отбележа,че въпросната китара(ако мога така да се изразя) е изкопана като за двоен :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Звукът ще е различен, а дали ще е по-лош или по-добър това си е въпрос на индивидуално възприятие :thumbs_up:

Аз съм имал китара, която е с двоен хъмбъкър натъпкан в кутия на единичен, но не ме кефеше, за метъл не баж двойния си хъмбъкър според мен дава най-добри резултати, специално за бридж позицията де. Тъй че сам трябва да си прецениш какво ти трябва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да направим разлика между хъмбъкер с форма на sigl coil и верикален ноизлес където едната намотка е пасивна и има звука на sigl coil без брум.

Слагам 2 картинки за яснота.

първо ноизлеса:

virtual.jpg

 

и хумбъкер с размер singl coil

rails1.jpgrails2.jpg

 

 

Сега по темата -

1.Ако китарта ти е Squier и мислиш да не си купуваш друга а искаш тежък саунд - сложи си хъмбъкер на бриджа.

За тази цел си купуваш пикгард с отвор за хъмбъкер на бриджа и монтираш мидъл и нек от стария, купуваш си хъмбъкер монтираш си и него и яко жица. (както спомена изкопан е китарника отдолу няма нужда от длето)

 

2.Ако свириш леки неща не пипай китарката нека си остане с 3 сингъла в тва и е чара.

 

3. Трети вариант ако имаш кинти си купуваш втори китарник с хъмбъкери , ако нямаш кинти продаваш тоя и пак си купуваш с хъмбъкери.

 

Тва лично за мене са най оптималните варианти 0 минал съм през копане на китари смяна на всякакви адаптери на всякакви китари. (говоря за ниско ниво инструменти макар че съм имал досег и с по високи)

 

И сега последно оферта от мене - ако решиш 1 и не можеш да се справиш сам.

Продавам релсов хъмбъкер ако ти хареса и го вземеш , купи си пикгард и смяната е ще ти я направя аз free.

 

Dimi

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Такааам значи малко ъп на темата.

Купих хъмбъкер(Fernandes) от съфорумник и сега предстои инсталирането му.Може ли да ми дадете някакви схеми,че проверих в гугъл и се обърках тотално.Става въпрос за запояването му на бридж позиция....

Редактирано от armstrong
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В магазина Jam, който Евтим ми показа хъмбекър със размери на сингъл струва точно 50 кинта( бройката ест). Информацията е от 3 дена така че цената е точна освен ако чичкото( продавача) нещо не се е объркал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.