armstrong Публикувано Август 29, 2007 Публикувано Август 29, 2007 Здравейте Поразгледах темите из раздела но не намерих конкретен отговор на въпроса ми. Значи имам китара (цензура*) с 3 единични адаптери.Реших да ги подменя с двойни, но понеже не свиря много тежка музика(даже хич) разбрах,че се слага един(а другите си ги оставям единични ).Да ви питам каде трябва да се монтира(и как) адаптера.Съко така и какви пари би струвал един средна хубост адаптер(не говорим за Сеймор Дънкан и т.н.) и от каде може да се закупи? * Squier Bullet Strat Цитирай
vlex Отговорено Август 29, 2007 Отговорено Август 29, 2007 (Редактирано) Зависи какво свириш! Нек позицията дава най-много ниски, мидъла е с повече средни, а бирджа дава най-вече високи, поради което и монтират най-често при SSH комбинации хъмбъкъра баш до струнника. Хубу ма ако сложиш бъкър на своя пикгард ще се наложи да го даваш за рязане или да го мъчиш с разни ножовки, пили, простотии... Затова си намери един нойслес сибгъл (дефакто е хъмбъкър с големината на сингъл) и го слагаш на мястото на стария. Такива нови не съм виждал в магазин, но има разни бъкъри по РФ - дали и нойслес сингъли - нямам идея! Иначе нормални бъкъри има и по 30-ина има и по 300 но тъй като изключихме дънкънчетата оставяме тия с 3-цифрените цени Бягай и си харесай някой, после питай за китара с такъв адаптер в магазина да видиш дали ще ти хареса като звук и ако всичко е на 6 взимай. Иначе каквто и бридж бъкър да вземеш все ефекта ще е по-малко брум при кривоч. Естествено разлика в звука ще има между EMG, SD, Gibson Paf Pro и кремонски бъкър! Освен в рф продават бъкърчета по повечето музикални магазини, а и във форума чат пат.. Успех! Поздрави, Влад Редактирано Август 29, 2007 от vlex Цитирай
fluti Отговорено Август 29, 2007 Отговорено Август 29, 2007 (Редактирано) съгласен съм с vlex, само кви са тия бакъри бе човек, още малко ще го пратиш да търси цигани да му ги калайдисат Пък може и за вторични суровини да ги продаде Сори, не се сдържах А и не само пикгарда ще трябва да се реже - вероятно и отвора в тялото ще трябва да се разширява. Редактирано Август 29, 2007 от fluti Цитирай
vlex Отговорено Август 29, 2007 Отговорено Август 29, 2007 (Редактирано) Не разбрах кое е смешното на (хъм)бъкър Сори ма е все едно да се смееш на някого, който казва флойд вместо флойд роуз примерно... И тва с цганите и калайдисването също нещо не го стоплих Поздрави, Влад едит: Сега разбрах тънката като мастичка мисъл в "играта на думи"(в случаят букви). Ми аз пиша грамотно или поне се старая.. Който не може да чете и оттам излизат някви недоразумения, съжалявам - повредата е във вашия телевизор... Редактирано Август 29, 2007 от vlex Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 29, 2007 Отговорено Август 29, 2007 В момента пренавивам един пасивен EMG, и да ви кажа, бобините му ни най-малко не се различават от тези, на кремонските адаптери на едната ми китара. Цитирай
Trysth Отговорено Август 29, 2007 Отговорено Август 29, 2007 Аз предлагам да си вземеш един хъмбъкър (тва вече изглежда правилно) в сингъл размер. В РФ май имаше някви, а и ако някой поръчва нещо голямо от Томан (примерно) може да ти поръча и едно такова адаптерче. Там имаше доста добри оферти. Цитирай
armstrong Отговорено Август 29, 2007 Автор Отговорено Август 29, 2007 е хъмбъкър в сингъл размер ама звука няма ли да е ли по-лош от колкото на обикновения двоен?Забравих да отбележа,че въпросната китара(ако мога така да се изразя) е изкопана като за двоен Цитирай
black_waltz Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 Звукът ще е различен, а дали ще е по-лош или по-добър това си е въпрос на индивидуално възприятие Аз съм имал китара, която е с двоен хъмбъкър натъпкан в кутия на единичен, но не ме кефеше, за метъл не баж двойния си хъмбъкър според мен дава най-добри резултати, специално за бридж позицията де. Тъй че сам трябва да си прецениш какво ти трябва. Цитирай
metalhammer Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 Да направим разлика между хъмбъкер с форма на sigl coil и верикален ноизлес където едната намотка е пасивна и има звука на sigl coil без брум. Слагам 2 картинки за яснота. първо ноизлеса: и хумбъкер с размер singl coil Сега по темата - 1.Ако китарта ти е Squier и мислиш да не си купуваш друга а искаш тежък саунд - сложи си хъмбъкер на бриджа. За тази цел си купуваш пикгард с отвор за хъмбъкер на бриджа и монтираш мидъл и нек от стария, купуваш си хъмбъкер монтираш си и него и яко жица. (както спомена изкопан е китарника отдолу няма нужда от длето) 2.Ако свириш леки неща не пипай китарката нека си остане с 3 сингъла в тва и е чара. 3. Трети вариант ако имаш кинти си купуваш втори китарник с хъмбъкери , ако нямаш кинти продаваш тоя и пак си купуваш с хъмбъкери. Тва лично за мене са най оптималните варианти 0 минал съм през копане на китари смяна на всякакви адаптери на всякакви китари. (говоря за ниско ниво инструменти макар че съм имал досег и с по високи) И сега последно оферта от мене - ако решиш 1 и не можеш да се справиш сам. Продавам релсов хъмбъкер ако ти хареса и го вземеш , купи си пикгард и смяната е ще ти я направя аз free. Dimi Цитирай
armstrong Отговорено Септември 27, 2007 Автор Отговорено Септември 27, 2007 (Редактирано) Такааам значи малко ъп на темата. Купих хъмбъкер(Fernandes) от съфорумник и сега предстои инсталирането му.Може ли да ми дадете някакви схеми,че проверих в гугъл и се обърках тотално.Става въпрос за запояването му на бридж позиция.... Редактирано Септември 27, 2007 от armstrong Цитирай
icohohi Отговорено Септември 27, 2007 Отговорено Септември 27, 2007 В магазина Jam, който Евтим ми показа хъмбекър със размери на сингъл струва точно 50 кинта( бройката ест). Информацията е от 3 дена така че цената е точна освен ако чичкото( продавача) нещо не се е объркал. Цитирай
metalhammer Отговорено Септември 27, 2007 Отговорено Септември 27, 2007 Aко става на въпрос има и по евтини но нейм в РФ. Цитирай
armstrong Отговорено Септември 27, 2007 Автор Отговорено Септември 27, 2007 а за Fernandes Vh-80 какво ще кажете?То свърши вече де ама да попитам все пак---- Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 27, 2007 Отговорено Септември 27, 2007 ами ползвай старата схема - махни бридж сингъла и запои хъмбъкера на негово място или хъмбъкера ти има 4 жици ?? Цитирай
Recommended Posts