Redefine Публикувано Август 26, 2007 Публикувано Август 26, 2007 От околко месец съм притежател на Randall RG75 и съм доста доволен, но днес когато го включих сигнала беше значително по - слаб от обикновено и се чуваше някакво шумене/пръщене. Имате ли идея какъв може да е проблема? Държа да отбележа, че този неприятен шум се чува само когато китарата свири, а не постоянно... Мисля, че не е възможно да съм избочил говорителя, защото не съм усилвал мн (все пак живея в апартамент)... Ампа е в гаранция, но все пак предпочетох да се допитам първо до хора с повече опит преди да го мъкна до Фактор... Благодаря предварително! Цитирай
Daniel_V Отговорено Август 26, 2007 Отговорено Август 26, 2007 Не мога да кажа че съм разбирач...ама все пак... Пробва ли кабелите? Има ли някакви педали/ефекти включени? Ако да, опитай с системата на изключването. Може и нещо в китарата да е, но едва ли. Също провери много ли грее. Пипни го отпред при врътките, отзад при кутията абе общо взето навсякъде. Може и някъде да се е окъсило. Но ако провериш всичко друго като китари , ефекти и тн и ако се окаже че със съгурност е нещо в Амп-а ще трябва да се разходиш до Фактор. Поздрави! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 27, 2007 Отговорено Август 27, 2007 Ако имаш възможност опитай поотделно преампа и крайното стъпало. Също така има един често срещан по АМР-овете с ФХ Лууп проблем - замърсяване или прецакване на пластините на тия букси за ФХ Луупа. Щом твоя е нов надали е това, но за това се сетих. Успех! Цитирай
metalhammer Отговорено Август 27, 2007 Отговорено Август 27, 2007 Защо веднага реши че проблема е Randall- a - провери ли китара, кабели ??? Цитирай
Redefine Отговорено Август 27, 2007 Автор Отговорено Август 27, 2007 Ами пробвах поотделно и с друг кабел и включих китара в компа и нямаше проблем... затова си мисля,че проблема е в ампа... Благодаря за отговорите! Цитирай
Redefine Отговорено Август 27, 2007 Автор Отговорено Август 27, 2007 Baby Thomas, как бих могъл да пробвам поотделно преампа и крайното стъпало?... също да кажа, че не ползвам ефекти... компонентите са китара, кабел, амп... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 27, 2007 Отговорено Август 27, 2007 Ами доколкото знам тоя Рандал има ФХ Лууп. За да тестваш преампа - ръчкаш си китарата във входа на Рандала, а от FX Send една жица в комп/Хай-Фай. За да тестваш РА-то - ръчкаш китарата в някакво камионче/процесор и от него в ФХ ретърн на Рандала. Само внимавай с нивата... Цитирай
Redefine Отговорено Август 27, 2007 Автор Отговорено Август 27, 2007 Ами доколкото знам тоя Рандал има ФХ Лууп. За да тестваш преампа - ръчкаш си китарата във входа на Рандала, а от FX Send една жица в комп/Хай-Фай. За да тестваш РА-то - ръчкаш китарата в някакво камионче/процесор и от него в ФХ ретърн на Рандала. Само внимавай с нивата... Когато включих китарата в инпута на рандала и от сенда в компа - пак си го имаше тоя гаден шум (и в колоните на компа)... После от китарата през digitech rp300a в ретърна си беше ок... => проблема ми е в преампа, така ли? Цитирай
X_eNeMy Отговорено Август 29, 2007 Отговорено Август 29, 2007 Не пич. Имам същия рандал. След като вече нямаш шум при свирене - свиркай си и rock on! Гадния звук от Сенда в компа(или хи фи нещо) идва от това, че нямаш симулатор. Ако си нямаш понятие какво имам в предвид - потърси при поправка ремонт секцията или някъде другаде беше и аз се оплаквах от същия проблем с един Парк. Там след като ми се заяждаха, че не знам все пак накрая някой ми го беше обяснил наистина. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 29, 2007 Отговорено Август 29, 2007 Когато включих китарата в инпута на рандала и от сенда в компа - пак си го имаше тоя гаден шум (и в колоните на компа)... После от китарата през digitech rp300a в ретърна си беше ок... => проблема ми е в преампа, така ли? Твърде вероятно. Защо не запишеш малко? Така ще можем да се ориентираме долу-горе от какво естество е източника. Гадния звук от Сенда в компа(или хи фи нещо) идва от това, че нямаш симулатор... Това мисля е друго. Поне аз доколкото разбрах проблемът на Redefine е с новопоявил се странен шум когати свири дори само китара -> АМР. Цитирай
Redefine Отговорено Август 29, 2007 Автор Отговорено Август 29, 2007 Значи записах семпъл обаче нямам къде да го кача... Baby Thomas, ако си съгласен може да ми дадеш майла си на ЛС и да ти го изпратя... иначе, както споменах в първия пост преди да стане тоя проблем при Master Volume 2-3 se чуваше толкова колкото в момента на 6-7... Другото се чува на записа... пс: записа е правен с микрофон пред кубето... Цитирай
black_waltz Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 бе ясно си го е описал, щом проблема не е в кабеляците и китарата, значи е в ампа(преампа доколкото разбрах). Най-добре да го носи в сервиз, G3 серият доколкото знам е доста некачествена. Един приятел каза че като си е взимал неговото е пробвал и 3-4 други от които всичките били с някакъв дефект, едно от които изобщо не работело, а един съфорумец 2-3 пъти го разкарва до сервиза да му го оправят... Цитирай
Redefine Отговорено Август 30, 2007 Автор Отговорено Август 30, 2007 Днес го закарах в сервиза на фактор... Цитирай
Recommended Posts