Fib4ik Отговорено Август 27, 2007 Отговорено Август 27, 2007 А и при който и да си ... най много да намразиш упражненията който ти дава ! Но не и самата музика ! Цитирай
Jason Отговорено Август 27, 2007 Отговорено Август 27, 2007 Аз свиря от 1999, след като се прибрах в Сливен от концерта на Metallica От тогава до преди половин година не бях ходил на уроци от какъвто и да било сорт и вид. Пробвал съм да уча сам някакви школи, но не се получи или заради това че ми е било трудно или защото не съм бил достатъчно постоянен... незнам, може би и двете. Но при мен се стигна до един момент, в който общо взето забих Преди около половин година тръгнах на уроци и съм абсолютно ДОВОЛЕН, че го направих! По-добре късно отколкото никога! Но моя съвет е при първа възможност (време и парички) да си намериш свестен учител. На мен лично не ми стана досадно свиренето, а доста по-интересно, може би защото с години съм свирил някакви си неща, а сега те си получават имената и е страшен кеф! Поздрави! Цитирай
Svet Отговорено Август 28, 2007 Отговорено Август 28, 2007 Абе ако ти идва от вътре и те влече и си отдаден на това което правиш, всичко е възможно!!! FLEA - е друг пример за самоук басист, който и до ден днешен не познава нотите Няма нищо срамно в това, стига да не ти вреди! Цитирай
Black*Sabbath Отговорено Август 28, 2007 Автор Отговорено Август 28, 2007 Може,но дали нотите са ключът към успеха?Или кое е ключът към успеха? Цитирай
MDFk Отговорено Август 28, 2007 Отговорено Август 28, 2007 ^Всеизвестната и повтаряна из форума формула - 1% талант + 99% труд = гениалност (съответно на успеха) - е отговор на въпроса ти. Цитирай
разбойник Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 Може,но дали нотите са ключът към успеха?Или кое е ключът към успеха? Последователност, търпение, труд и добри музиканти от които да се учиш. Това ако приемем че "успех" е да станеш добър музикант. При фолкпевачките има друга цел и формула, знаеш Цитирай
slapin Отговорено Ноември 6, 2007 Отговорено Ноември 6, 2007 (Редактирано) Преди да започна искам да се извиня,ако повтарям темата,но проверих до 7ма страница и нямаше такава тема.Та стана ми интересно,дали всички басисти на професионалните групи могат да четат по ноти?Мисълта ми е,че съм чел за някой таланти,които са се научили да свирят сами и са станали професйоналисти.И ако са научили сами нотите,как тогава? нотите са много важни и ако си истински мусикант трябва просто като ти хвърлят нотен текст веднага да го разчетеш Редактирано Ноември 6, 2007 от slapin Цитирай
slapin Отговорено Ноември 6, 2007 Отговорено Ноември 6, 2007 Преди да започна искам да се извиня,ако повтарям темата,но проверих до 7ма страница и нямаше такава тема.Та стана ми интересно,дали всички басисти на професионалните групи могат да четат по ноти?Мисълта ми е,че съм чел за някой таланти,които са се научили да свирят сами и са станали професйоналисти.И ако са научили сами нотите,как тогава? много ясно че четат ноти бе човек,те ако не знаят нотите и елементарната теория на музиката просто не са музиканти,само нотите и елементарната теория на музиката могат да те напаравят грамотен музикант Цитирай
octavarium Отговорено Ноември 8, 2007 Отговорено Ноември 8, 2007 Интересно ми е,тъй като сериозно съм решил да се занимавам с това,но на уроци не ми се ходи,защото ще ми стане като задължение и ще намразя тази занимавка.Та мисълта ми е,дали е толкова трудно човек сам да си научи нотите и дали отнема толкова много време.Питам тези които знаят.Мерси все пак.А за човекът,който ми предложи да ми снима някакви школи-ще ти пиша на ЛС,за да се разберем. няма начин да не знаеш ноти трябва да си начетен музикант ако искаш да работиш на много места и да нямаш проблеми. то е като да си влюбен в японка да речем... и двамата можете с естове да си обясните как да се изчукате (демек със всеки можеш да трещиш до насита музика), ма няма да можеш дай обясниш никога колко много я обичаш ако да речем не знаеш японски...аз да ти кажа имам много опит свирил съм на пиано 7 години от още толкова свиря и на бас оначе до сега да си призная никъде не са ми искали да си разписвам партиите или да чета успех Цитирай
Recommended Posts