Jump to content
Българският форум за музиканти

Ibanez: Rg370dx


manowarec

Recommended Posts

вчера ми доставиха тази китара след дълъг период на точене на лиги...но за мой ужас немога да я настроя! ще се побъркам вчера правих само това опитах над 30 пъти...неще и неще!пускам тунера настройвам първа струна давам на втора и когато я настроя първата вече се е разтроила...сякаш по някакъв начин са свързани по между си и когато едната е настроена другата се разтройва...най голям успех постигнах като успях да настроя цели две струни но останалите падат зверски....пробвах и от въртялките и долу от фината настройка...се в ... тремолото е edge III .........обнадеждете ме щото сервиза е в Благоевград изобщо голяма далавера.......... :D:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китара с флойд се настройва по следния начин:

 

1. Почва се от най-ниската струна - в случая 6-та. Ако китарата ти е по-ниска отколкото трябва, настройваш 6-та струна с четвърт тон по-високо отколкото трябва да е.

2. Настройваш 5-та струна с осмина тон по-високо.

3. Настройваш 4-та струна милимунда по-високо.

4. Проверяваш от 6-та до 4-та и при нужда правиш корекции по гореописания начин.

5. Настройваш 3-та с четвърт тон по-високо.

6. Настройваш 2-ра с осмина тон по-високо.

7. Настройваш 1-ва с милимунда по-високо.

8. Проверяваш от 6-та до 1-ва и правиш корекции.

9. Затягаш винтовете на нъта.

10. Проверяваш пак от 6-та до 1-ва и правиш корекции от финната настройка на флойда.

 

Същите правила важат, ако китарата е по-високо отколкото трябва - настройва се по същия начин, само че вместо по-високо, настройваш по-ниско - по гореописания метод.

 

П.П. Все пак говорим за китара по-ниска или по-висока максимум половин тон. При по-големи разлики горните пропорции стават по-големи - четвърт тон = половин тон и т.н.

 

П.П.п. При правилно балансиран флойд (разбирай успореден на струните), качествени струни, правилна експлоатация и липса на резки смени на темпераурата, ще ти се наложи да я настройваш чак след месец, ако не и повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно подкрепям горното! Тоя метод е доста ефикасен, аз отскоро го ползвам, но дава много добри резултати. Имай търпение и действай фнимателно и ще стане всичко!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече ти казаха как да настройваш китарата. Аз имам абсолютно същата и я настройвам както каза Crysalid и си работи перфектно, настройвам я след като сменя струни и след това...след около месец, понякога даже и не настройвам, директно сменям следващия комплект струни. А за това че са свързани струните - наистина е така. Флойд роуз системата (в смисъл този вид, защото самото Floyd Rose е марка, но е станало нарицателно за такива джаджи) не случайно се нарича "floating" ("плаваща"), защото цялата конструкция се балансира от опъна на струните на една страна, и опъна на пружините, които са под капака на задната страна на китарата на другата страна. И така, когато една струна се отпусне/скъса, опънът от страната на струните пада и пружините дръпват малко към себе си, което означава, че височината на тона на всички други струни се вдига. Трябваше първо да се запознаеш с конструкцията на цялото нещо и да го осмислиш преди изобщо да си купиш китара с флойд, защото си има своите предимства и недостатъци пред китара с неподвижно магаре, и след това да се стига до тая истерия... :greenball:

 

От къде си, между другото?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.