evans Отговорено Април 28, 2005 Автор Отговорено Април 28, 2005 Аз съм Макс малкият досаден брат на Ники, който идваше и ви пречеше на репетициите с Лейзи Лийч едно време..... Бате Митко това ти ли си бе.....Леле супер яко! Ти си човекът, който ме запали по свиренето благодаря ти искренно и от сърце.... е ве4е паднах от стола Цитирай
BODOM4o Отговорено Септември 9, 2006 Отговорено Септември 9, 2006 един път бях с един приятел на репетиции (същия приятел които ме запали по метала) тои беше басист и познавах само него . гледам барабаниста тупка там нещо и той не знае кво а китаристите се кефят мощно . след като си изсвириха песните им казах че тряа да стана китарист и че те трябва да ми дават уроци но единия китарист ми вика "а ла брат зако ша стааш китарист има ги много такиа в тоо нашя град земи стани един барабанист поне да създадеш няква нова група " и аз като се запалих не съм се спрял до сега . Цитирай
jeleto Отговорено Септември 9, 2006 Отговорено Септември 9, 2006 (Редактирано) Ами тя мойта е една странна история (като филмите за увредени дечица... ). Преди 5-6 години ходих редовно на репетициите на брат ми. И те като излязат да почиват или да пушат, аз сядах и лупах... просто блъсках всичко едновременно... После, след година да речем, поради невъзможност да си купя барабани, започнах да се зарибявам по свирене на клавиатурата. Намеих няколко програми... после брат ми започна да пише една - точно по мой вкус и изисквания. Но, нещеш ли, намерихме Drumsite... поиграх си със семплите, сложих това-онова... и започнах като на шега да се научавам. Стигнах до доста добро ниво (смисъл - ако в момента можех да свиря толкова добре и на истински - щях да съм доволен... макар, че не съм чак толкова далеч). Започнах да си уголемявам сета, да слагам повече чинели, да правя по-интересни преходи... абе както човек започва да се научава да свири на истински барабани, аз така започнах доста по-бързо на тези. След това започнаха редовни "репетиции" у нас с брат ми. Дори стигнахме до парчета на Dream Theater, с които аз се справях прилично. Но в един златен, слънчев ден реших, че ми е писнало да скачам върху клавиатурата, и се хванах на истински. В началото разочарованието, че не мога да изсвиря, това, което правех на програмата, беше огромно... Но с времето, нещата си дойдоха на място, започнах да схващам туй-онуй... В по-късния период вече си купих собствени барабани, започнах не само да тропам ами и да се уча да свиря.. След което, на яве излезе и споменатия вече Mike Portnoy и от там вече всичко стана необратимо... както всъщност е и до днес. Но мога да кажа, че тази програма (не Drumsite в частност) ми помогна адски много с развитието. А и все още продължава да ми помага със заучаването на това-онова. В момента освен Portnoy страшно много ме амбицира и факта, че някои неща с групата се оказаха възможни... неща, за които съм мечтал като дете... Редактирано Септември 9, 2006 от jeleto Цитирай
mike_portnoy Отговорено Септември 9, 2006 Отговорено Септември 9, 2006 Още от малък съм по репетицийте на баща ми и от там.....малко по малко свирех, упражнявах се, на някои концерти ме пускаха за песен две, после чичо Майк се появи и взех самостоятелно да тернирам, после станах студент, намерих си група и така.... Цитирай
bi4o Отговорено Септември 9, 2006 Отговорено Септември 9, 2006 Още от малък съм по репетицийте на баща ми и от там.....малко по малко свирех, упражнявах се, на някои концерти ме пускаха за песен две, после чичо Майк се появи и взех самостоятелно да тернирам, после станах студент, намерих си група и така.... ае наздраве за времената в Правец...свиреше доста изчистено, помня, което на мен яко ми куцаше успех с групата, Тони! иначе аз не съм имал конкретен вдъхновител, просто от дете си тактувах с подръчни средства...и незнам, с времето се понаучих...абе много е странно, никога не съм ходил на уроци, не отбирам от теории и прочие неща, но мисля, че школата на Troy Stetina и Charlie Bushor "Speed and Thrash Metal" ми даде адски много, упражненията от нея съм ги правил до припадък...но сега в момента определено си имам "виновници" в барабаненето, които наистина много ме надъхват да не спирам да свиря...споменавал съм някои от тях в една друга тема, ноTrym, мамка му, лично за мен е най-, ама най-откаченото копеле от метъл барабанистите!!! иначе за Янкулов и Йоцов, мисля че е излишно да говоря... Цитирай
tupoto kopele Отговорено Септември 10, 2006 Отговорено Септември 10, 2006 Ринго Стар е човекът, който е виновен. ?????Кiossovski???? Оги Кьосовски???? Цитирай
Strori Отговорено Септември 10, 2006 Отговорено Септември 10, 2006 Ами и при мен май като при повечето люде, рещили да се занимават с тъпанарство.Виновен е Иън Пейс. Та някъде около седми-осми клас се зарибих яко по албума Ин Рок на Пърпъл.И си вървя по коридорите на даскалото и тупам по себе си единственото нещо което можех да направя-ако се сещате моментът ала Болеро в средата на Child In Time след якото пищене на Гилън.И един съученик ми вика, абе ти искаш ли да свириш на барабани и да си направим група.А аз до тоя момент не се бях замислял.Просто като ми го каза и разбрах, че Искам да свиря на Барабани!! Е това е. Цитирай
dzodzo Отговорено Септември 10, 2006 Отговорено Септември 10, 2006 Кийт Муун е човека,не само за дивотиите дет' е вършил НА и извън тупаните, ми щото е и кръстник на Лед Цеп ,па и на доста др. и е негова най-яката фраза:I HOPE I'LL DIE BEFORE GET OLD....ма тия дето направиха последното са си в историята ееевала им, че аман от пенсионери!!? Цитирай
F.I.N.E. Отговорено Септември 11, 2006 Отговорено Септември 11, 2006 А пък аз едно време като гледах Джоуи Креймър или Майк Бордин се разтапях от мечти някога и аз да свиря. Но иначе преките виновници за започването са ми Кристян Жан от "Моби Дик" и Боби Батановски (защото ми продаде първите барабани) Цитирай
drummer_93 Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 Ами,аз свиря на барабани от 3 годишен,което зна4и,4е ве4е...11та година се занимавам с барабани.Веднъж се звъни на вратата,отивам аз,отварям и гледам татко носи нещо цилиндри4но,метално и блестящо в едната ръка,а в другата някаква нагъната железария.Не обърнах внимание и се прибрах на топло във всекидневната.Но след около 15 минути татко ме повика в хола и гледам:ИСТИНСКИ соло барабан(със стойка и палки) стои и ме 4ака!!!Зарибих се супер много и всяка ве4ер сядах с барабан4ето пред телевизора и си пусках предаването на Къци Въпцаров(мисля,4е беше Невада или нещо такова) и дрън4ах ритми4но След около месец се будя и гледам:ЦЯЛ СЕТ АМАТИ(зелено) СТОИ В ХОЛА!!!Седнах с трепет на стола,хванах палките и запо4нах да си шибам нещо,но след малко татко дойде,седна на сета и след около 1 4ас тренировки,аз свирех бийта на Смоук Он Дъ Уотър!Разбира се,имах известен "трейнинг" с тенджерите и капаците,преди да седна на сета И така.Ден след ден,седмица след седмица,месец след месец аз открих магията на барабаните!И до днес не съм преставал.Мои у4ители са:Майк Портной,Тери Бозио,Марко Минеман,Чад Смит,Йан Пейс,Джоуи Джордисън и други."Виновника" е баща ми, който е много добър барабанист и е предал 4аст от таланта си на мен за което страшно много му благодаря Цитирай
Kolyo-ThePunk Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 От малък мечтая да свиря на барабани и май в моя случей аз съм си " виновен " . Също в това има пръст братовчет ми които свири на китара от много малък и се справя доста добре - най-накрая успях да сбъдна мечтите си - барабани и група Цитирай
NeonGod Отговорено Декември 15, 2006 Отговорено Декември 15, 2006 при мен виновник да свиря на барабани е баща ми.после бате Dave Lombardo и всички останали дето им се кефя още от малък.а изках да се науча на китара .ууууууууууууууух съдба Цитирай
sa6tiat Отговорено Декември 15, 2006 Отговорено Декември 15, 2006 Ринго Стар е човекът, който е виновен. ?????Кiossovski???? Оги Кьосовски???? Абе на дедо Ринго може само прахта да му дишате... Къв тоя нихилизъм, ясно, че Бийтълс не ви кефят. Обаче.... :stop: А Дзодзо е прав - Кийт е човекът! Цитирай
Rocko Отговорено Декември 15, 2006 Отговорено Декември 15, 2006 Моето начало пък беше такова: В училището "големите" си имаха самодейна групичка и свиреха предимно Пърпъл, Гран фънк, Цепелин и др.....изобщо нещата които се слушаха тогава/1976г/....барабаниста им ПЕШО ТУПАНО беше мой съсед и като негов заек ме вземаше на репетициите им, да му подпирам с крак касата, за да не му върви напред по мозайката , докато свирят. Трябва да ви кажа , че тва момче на 16 години беше извадил всичко което свиреше Пейс и го правеше 1/1....и натам се сещайте......когато той завърши училище, аз бях новия барабанист на групата....ясно е, че тези които бяха свирили с него, ми се мръщеха много докато се пооформя......ама нямаше начин, друг подходящ не се намери....и така до днес се занимавам с музика Жалкото е само, че толкова способния Пешо , скоро след завършването си, се пропи незнайно защо.......и пропадна съвсем, най-вече откъм музика...мноо жалко!!!!!! Цитирай
боби Отговорено Декември 16, 2006 Отговорено Декември 16, 2006 по начало дядо ми(лека му пръст) е бил барабанист в селската ''банда''. в последствие е бил и беше в духовия оркестър на същото село и е свирил и свиреше на туба ,акордеон,кларинет-зависимо според случея. общо взето си беше самоук както съм и аз та и на неговите барабани свиря и в момента, обаче човека не знаел,че аз ще се извъдя музикална натура и взел,че ПОДАРИЛ на някакъв от село алтовете :wow: :wall: та сега си карам с т.нар. сет за начинаещи. а в по-глобален план са ми повлияли в ранните детски години Ринго Стар и Фил Колинс. за Ринго баща ми е виновен, щото той ме зарибяваше по Бийтълс. а сега какви ми влияят... Цитирай
Recommended Posts