Jump to content
Българският форум за музиканти

виновник


Recommended Posts

Аз съм Макс малкият досаден брат на Ники, който идваше и ви пречеше на репетициите с Лейзи Лийч едно време..... :greenball:

 

Бате Митко това ти ли си бе.....Леле супер яко! Ти си човекът, който ме запали по свиренето благодаря ти искренно и от сърце....:headbang:

е ве4е паднах от стола :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...
  • Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

един път бях с един приятел на репетиции (същия приятел които ме запали по метала) тои беше басист и познавах само него . гледам барабаниста тупка там нещо и той не знае кво а китаристите се кефят мощно . след като си изсвириха песните им казах че тряа да стана китарист и че те трябва да ми дават уроци но единия китарист ми вика "а ла брат зако ша стааш китарист има ги много такиа в тоо нашя град земи стани един барабанист поне да създадеш няква нова група " и аз като се запалих не съм се спрял до сега .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами тя мойта е една странна история (като филмите за увредени дечица... :)). Преди 5-6 години ходих редовно на репетициите на брат ми. И те като излязат да почиват или да пушат, аз сядах и лупах... просто блъсках всичко едновременно... :) После, след година да речем, поради невъзможност да си купя барабани, започнах да се зарибявам по свирене на клавиатурата. Намеих няколко програми... после брат ми започна да пише една - точно по мой вкус и изисквания. Но, нещеш ли, намерихме Drumsite... поиграх си със семплите, сложих това-онова... и започнах като на шега да се научавам. Стигнах до доста добро ниво (смисъл - ако в момента можех да свиря толкова добре и на истински - щях да съм доволен... макар, че не съм чак толкова далеч). Започнах да си уголемявам сета, да слагам повече чинели, да правя по-интересни преходи... абе както човек започва да се научава да свири на истински барабани, аз така започнах доста по-бързо на тези. След това започнаха редовни "репетиции" у нас с брат ми. Дори стигнахме до парчета на Dream Theater, с които аз се справях прилично. Но в един златен, слънчев ден реших, че ми е писнало да скачам върху клавиатурата, и се хванах на истински. В началото разочарованието, че не мога да изсвиря, това, което правех на програмата, беше огромно... Но с времето, нещата си дойдоха на място, започнах да схващам туй-онуй... В по-късния период вече си купих собствени барабани, започнах не само да тропам ами и да се уча да свиря.. ;) След което, на яве излезе и споменатия вече Mike Portnoy и от там вече всичко стана необратимо... както всъщност е и до днес. Но мога да кажа, че тази програма (не Drumsite в частност) ми помогна адски много с развитието. А и все още продължава да ми помага със заучаването на това-онова. В момента освен Portnoy страшно много ме амбицира и факта, че някои неща с групата се оказаха възможни... неща, за които съм мечтал като дете... :lol:

Редактирано от jeleto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още от малък съм по репетицийте на баща ми и от там.....малко по малко свирех, упражнявах се, на някои концерти ме пускаха за песен две, после чичо Майк се появи и взех самостоятелно да тернирам, после станах студент, намерих си група и така.... :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още от малък съм по репетицийте на баща ми и от там.....малко по малко свирех, упражнявах се, на някои концерти ме пускаха за песен две, после чичо Майк се появи и взех самостоятелно да тернирам, после станах студент, намерих си група и така.... :rolleyes:

ае наздраве за времената в Правец...свиреше доста изчистено, помня, което на мен яко ми куцаше :)

успех с групата, Тони!

 

иначе аз не съм имал конкретен вдъхновител, просто от дете си тактувах с подръчни средства...и незнам, с времето се понаучих...абе много е странно, никога не съм ходил на уроци, не отбирам от теории и прочие неща, но мисля, че школата на Troy Stetina и Charlie Bushor "Speed and Thrash Metal" ми даде адски много, упражненията от нея съм ги правил до припадък...но сега в момента определено си имам "виновници" в барабаненето, които наистина много ме надъхват да не спирам да свиря...споменавал съм някои от тях в една друга тема, ноTrym, мамка му, лично за мен е най-, ама най-откаченото копеле от метъл барабанистите!!!

иначе за Янкулов и Йоцов, мисля че е излишно да говоря...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами и при мен май като при повечето люде, рещили да се занимават с тъпанарство.Виновен е Иън Пейс.

Та някъде около седми-осми клас се зарибих яко по албума Ин Рок на Пърпъл.И си вървя по коридорите на даскалото и тупам по себе си единственото нещо което можех да направя-ако се сещате моментът ала Болеро в средата на Child In Time след якото пищене на Гилън.И един съученик ми вика, абе ти искаш ли да свириш на барабани и да си направим група.А аз до тоя момент не се бях замислял.Просто като ми го каза и разбрах, че Искам да свиря на Барабани!!

Е това е.

:rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кийт Муун е човека,не само за дивотиите :curse: дет' е вършил НА и извън тупаните, ми щото е и кръстник на Лед Цеп ,па и на доста др. и е негова най-яката фраза:I HOPE I'LL DIE BEFORE GET OLD....ма тия дето направиха последното са си в историята :curse::curse::curse: ееевала им, че аман от пенсионери!!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А пък аз едно време като гледах Джоуи Креймър или Майк Бордин се разтапях от мечти някога и аз да свиря. Но иначе преките виновници за започването са ми Кристян Жан от "Моби Дик" и Боби Батановски (защото ми продаде първите барабани) :):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Ами,аз свиря на барабани от 3 годишен,което зна4и,4е ве4е...11та година се занимавам с барабани.Веднъж се звъни на вратата,отивам аз,отварям и гледам татко носи нещо цилиндри4но,метално и блестящо в едната ръка,а в другата някаква нагъната железария.Не обърнах внимание и се прибрах на топло във всекидневната.Но след около 15 минути татко ме повика в хола и гледам:ИСТИНСКИ соло барабан(със стойка и палки) стои и ме 4ака!!!Зарибих се супер много и всяка ве4ер сядах с барабан4ето пред телевизора и си пусках предаването на Къци Въпцаров(мисля,4е беше Невада или нещо такова) и дрън4ах ритми4но :D След около месец се будя и гледам:ЦЯЛ СЕТ АМАТИ(зелено) СТОИ В ХОЛА!!!Седнах с трепет на стола,хванах палките и запо4нах да си шибам нещо,но след малко татко дойде,седна на сета и след около 1 4ас тренировки,аз свирех бийта на Смоук Он Дъ Уотър!Разбира се,имах известен "трейнинг" с тенджерите и капаците,преди да седна на сета :P И така.Ден след ден,седмица след седмица,месец след месец аз открих магията на барабаните!И до днес не съм преставал.Мои у4ители са:Майк Портной,Тери Бозио,Марко Минеман,Чад Смит,Йан Пейс,Джоуи Джордисън и други."Виновника" е баща ми, който е много добър барабанист и е предал 4аст от таланта си на мен за което страшно много му благодаря ;););)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От малък мечтая да свиря на барабани и май в моя случей аз съм си

" виновен " . Също в това има пръст братовчет ми които свири на китара от много малък и се справя доста добре - най-накрая успях да сбъдна мечтите си - барабани и група :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

при мен виновник да свиря на барабани е баща ми.после бате Dave Lombardo и всички останали дето им се кефя още от малък.а изках да се науча на китара ;) .ууууууууууууууух съдба ;):godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ринго Стар е човекът, който е виновен.

?????Кiossovski???? Оги Кьосовски???? :D;):D;)

Абе на дедо Ринго може само прахта да му дишате...

Къв тоя нихилизъм, ясно, че Бийтълс не ви кефят.

Обаче.... :stop:

 

А Дзодзо е прав - Кийт е човекът!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето начало пък беше такова:

В училището "големите" си имаха самодейна групичка и свиреха предимно Пърпъл, Гран фънк, Цепелин и др.....изобщо нещата които се слушаха тогава/1976г/....барабаниста им ПЕШО ТУПАНО :D беше мой съсед и като негов заек ме вземаше на репетициите им, да му подпирам с крак касата, за да не му върви напред по мозайката , докато свирят.

Трябва да ви кажа , че тва момче на 16 години беше извадил всичко което свиреше Пейс и го правеше 1/1....и натам се сещайте......когато той завърши училище, аз бях новия барабанист на групата....ясно е, че тези които бяха свирили с него, ми се мръщеха много докато се пооформя......ама нямаше начин, друг подходящ не се намери....и така до днес се занимавам с музика ;):D

Жалкото е само, че толкова способния Пешо , скоро след завършването си, се пропи незнайно защо.......и пропадна съвсем, най-вече откъм музика...мноо жалко!!!!!! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по начало дядо ми(лека му пръст) е бил барабанист в селската ''банда''. в последствие е бил и беше в духовия оркестър на същото село и е свирил и свиреше на туба ,акордеон,кларинет-зависимо според случея. общо взето си беше самоук както съм и аз :mellow: та и на неговите барабани свиря и в момента, обаче човека не знаел,че аз ще се извъдя музикална натура и взел,че ПОДАРИЛ на някакъв от село алтовете :wow: :wall: та сега си карам с т.нар. сет за начинаещи. а в по-глобален план са ми повлияли в ранните детски години Ринго Стар и Фил Колинс. за Ринго баща ми е виновен, щото той ме зарибяваше по Бийтълс. а сега какви ми влияят... :):):metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.