vlex Публикувано Август 17, 2007 Публикувано Август 17, 2007 Здравейте хора, Аз реших, че в оставащите ми няколко дни до началото на учебната година не мога да направя нещо по-смислено от това да правя нещо, което винаги съм искал - стак амп. Реших че ще майсторя някое усилвателче по схема на бай маршъл, затова очаквам идеи придружение със схеми (по възможност и чертежи за платки за печатната платка на добичето). За предпочитане са ламповите решения, но пък нищо не пречи да видя и транзисторните им еквиваленти... Мисля си за нещо не особено мощно може би в диапазона 60-100W с по-олд скуул звучене като например AC/DC, KISS, Poison, Guns etc... Смятам да го почна веднага след като завърша следващия ми китарен проект (Дърводелска агресия 3: Аз, моя милост и другата талпа (или нещо такова, но това е работното заглавие за момента ))... Айде народе чакам ви вас! Мерси предварително на отзовалите се! Поздрави, Влад Цитирай
gpav Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 (Редактирано) А така ако ще ти свърши работа схема и платка за Fender Bandmaster 5E7 прати ЛС да ти пратя . Имам и др с layot и схама ама тряя да се разровя и да сканирам . Пък и си има сайтчета. А Bandmaster-a е 50 Вата ще ти върши ли работа? И задължително ли е да са Маршал ,защото повечето ми маТриал е за др марки Редактирано Август 17, 2007 от TheWhiteGhost Цитирай
Nikifena Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 Схемите са ти най-малкият проблем Разгледай тук: http://www.drtube.com/ Въпроса е имаш ли трафове, шаси и лампи? Това са 3те най-важни неща на един лампов усилвател. Започни от трафовете! В никакъв случай не искам да те отчайвам, но от сега ще ти кажа, че да направиш лампов усилвател се изискват много познания, опит и най-важното да си адски внимателен и предпазлив !!!! Цитирай
vlex Отговорено Август 17, 2007 Автор Отговорено Август 17, 2007 (Редактирано) Aми не знам, но предполагам, че шаси мога да изрежа на лазер, траф да си поръчам, а лампи да си купя... Притеснява ме по-скоро изпълнението, отколкото набавянето на частите... Вие пък как веднага скочихте да се отчайвате... Ако преценя, че няма да се справя просто ще се откажа Поздрави, Влад П.П. Май се ориентирам към JMP серията... @TheWhiteGhost: ами засега ми се ще да е маршъл копие, ако не намеря нещо по силите си ще мисля за други варианти Ако имаш нещо конкретно предвид със саунд с подобни характеристики кажи все пак... Редактирано Август 17, 2007 от vlex Цитирай
vlex Отговорено Август 17, 2007 Автор Отговорено Август 17, 2007 За момента съм се спрял на 1963 JMP PA 50W head и 1959 JMP Super Lead 100W head... Някой да ме улесни в избора? И двете са с ецц83 и ел34... Поздрави, Влад Цитирай
bobalan Отговорено Август 18, 2007 Отговорено Август 18, 2007 на 1963 JMP PA 50W head не съм свирил, но със JMP'59 super lead имам чест досег и съм много доволен. Нямя да сбъркаш ако го правиш. Звука е точно нещо средно между Ац/Дц и Ванхален Аз го ползвам когато ми трябва старо рокаджийско звучене, или пък леко алтернативно/гръндж звучене. Цитирай
vlex Отговорено Август 18, 2007 Автор Отговорено Август 18, 2007 (Редактирано) Значи е решено! Точно защото на AC/DC гиъра е с JMP глави затова се насочих към тази линия глави А с какъв кабинет го ползваш? Поздрави, Влад P.S. Мда след като реших каква ще е главата би ми било полезно ако случайно някой има размери на шасито и изглед на платката... Редактирано Август 18, 2007 от vlex Цитирай
bobalan Отговорено Август 18, 2007 Отговорено Август 18, 2007 в 4х12 Marshall с Vintage 30 говорители. Можеш да дойдеш да разгледаш главата някоя вечер. В софия съм. Цитирай
vlex Отговорено Август 18, 2007 Автор Отговорено Август 18, 2007 Aми мерси за поканата Единственото, което ме притеснява е, че ще го чуя и после като направя моя ще ми се реве ак съм го оклепал Нищо! Айде ще се разберем малко по-нататък когато и двамата сме свободни ако поканата важи и знапред Поздрави, Влад Цитирай
Overdrive Отговорено Август 18, 2007 Отговорено Август 18, 2007 ти сериозно ли мислиш че 60-100в е "не особено мощно"??????????????????????????? ти май не си свирил с лампов амп ???? само ще ти кажа че 50вата с 1х12 кабинет надсвирва озвучени барабани през 2х200 амп (тва в голяма зала) а във къщи е абсурд да се свири с такъв амп още повече като се има в предвид че маршалите нямат много гейн и трябва да се надуват много - имам копие на солдано 50в и не го ползвам в къщи защото на 1 волуме е нетърпимо силно, в къщи ползвам копие на фендер кубе 5 вата което през 12ката е достатъчно за озвучаване на махалата Цитирай
Overdrive Отговорено Август 18, 2007 Отговорено Август 18, 2007 (Редактирано) за трафовете - мрежов се поръчва лесно - има много заводи които правят, но проблема е в изходния и така като те гледам май ти се струва много лесно но не е като да направиш един дистер тъй като няма да можеш навсякъде да свириш на мастер 4-5 ти препоръчвам да направиш преампа с възможност за повече гейн (за да не се налага да ползваш дистери)- например Dumble е готин бутиков амп само с 2 лампи в преампа (колкот маршал) но има адски много гейн и проста схема - погледни как е направен Редактирано Август 18, 2007 от Overdrive Цитирай
vlex Отговорено Август 18, 2007 Автор Отговорено Август 18, 2007 (Редактирано) Aми аз съм се запътил към маршълите донякъде и от снобизъм и от любов към саунда, който вадят олдскуул рок групите И тъй като това е стила, който свиря и слушам, смятам че амп от същата линия ще ми свърши най-добра работа Колкто до изработката не съм се залъгвал за миг, че ще е равностойно на нещо с 10 елемента в схемата Засега ужким намерих откъде да си набавя 5 ецц83 и 2 ел34, но искам първо да си намеря чертежи за шасито, за да мога да обработвам файла, да търся матриал и да ходя да го кълцат и да се развихрям Мерси все пак за леко скептичните мнения - те ме надъхват още повече Поздрави, Влад Редактирано Август 18, 2007 от vlex Цитирай
bratmito Отговорено Август 18, 2007 Отговорено Август 18, 2007 Битува едно мнение,че JCM800 и Plexi са най-добрите модели на маршал.Аз лично бих избрал JCM-a поради простата причина,че имам слухов апарат и не искам да се раздлям с него само заради едното свирене с лампов оувърдрайв. Направи някой модел с Master Volume иначе ще боли.А и по-резливия звук на JCM-а по ми допада. И както ти казаха хората преди мен първо намери трафове и тогава се развихряй. Иначе за схемите ти казаха.Ето и още нещо което мисля,че ще ти е от полза. ЦЪК Цитирай
vlex Отговорено Август 18, 2007 Автор Отговорено Август 18, 2007 (Редактирано) Работата е, че стигнах до кофти момента, в който не знам какви трафове да търся/поръчвам... Ровя, човъркам, а никъде не намирам инфо за трафовете на тая глава... @bratmito: На тоя маршълски лейаут последния който е (Marshall 50W Super Lead) за коя глава става въпрос? @bobalan: Случайно да можеш да видиш, дали пише нещо по трафовете като надзърнеш отзадзе? Редактирано Август 18, 2007 от vlex Цитирай
Recommended Posts