Jump to content
Българският форум за музиканти

Marshall Tube Amp Replica Project


Recommended Posts

Здравейте хора,

 

Аз реших, че в оставащите ми няколко дни до началото на учебната година не мога да направя нещо по-смислено от това да правя нещо, което винаги съм искал - стак амп. Реших че ще майсторя някое усилвателче по схема на бай маршъл, затова очаквам идеи придружение със схеми (по възможност и чертежи за платки за печатната платка на добичето). За предпочитане са ламповите решения, но пък нищо не пречи да видя и транзисторните им еквиваленти... Мисля си за нещо не особено мощно може би в диапазона 60-100W с по-олд скуул звучене като например AC/DC, KISS, Poison, Guns etc... Смятам да го почна веднага след като завърша следващия ми китарен проект (Дърводелска агресия 3: Аз, моя милост и другата талпа (или нещо такова, но това е работното заглавие за момента :yes: ))...

 

Айде народе чакам ви вас!

 

Мерси предварително на отзовалите се!

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А така ако ще ти свърши работа схема и платка за Fender Bandmaster 5E7 прати ЛС да ти пратя . Имам и др с layot и схама ама тряя да се разровя и да сканирам . Пък и си има сайтчета.

 

А Bandmaster-a е 50 Вата ще ти върши ли работа? И задължително ли е да са Маршал ,защото повечето ми маТриал е за др марки :yes:

Редактирано от TheWhiteGhost
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Схемите са ти най-малкият проблем

Разгледай тук:

http://www.drtube.com/

 

Въпроса е имаш ли трафове, шаси и лампи? Това са 3те най-важни неща на един лампов усилвател. Започни от трафовете!

 

В никакъв случай не искам да те отчайвам, но от сега ще ти кажа, че да направиш лампов усилвател се изискват много познания, опит и най-важното да си адски внимателен и предпазлив !!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aми не знам, но предполагам, че шаси мога да изрежа на лазер, траф да си поръчам, а лампи да си купя... Притеснява ме по-скоро изпълнението, отколкото набавянето на частите...

 

Вие пък как веднага скочихте да се отчайвате... Ако преценя, че няма да се справя просто ще се откажа :yes:

 

Поздрави,

Влад

 

П.П. Май се ориентирам към JMP серията...

@TheWhiteGhost: ами засега ми се ще да е маршъл копие, ако не намеря нещо по силите си ще мисля за други варианти :angry: Ако имаш нещо конкретно предвид със саунд с подобни характеристики кажи все пак...

Редактирано от vlex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За момента съм се спрял на 1963 JMP PA 50W head и 1959 JMP Super Lead 100W head... Някой да ме улесни в избора? И двете са с ецц83 и ел34...

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на 1963 JMP PA 50W head не съм свирил, но със JMP'59 super lead имам чест досег и съм много доволен. Нямя да сбъркаш ако го правиш. Звука е точно нещо средно между Ац/Дц и Ванхален :hysterical: Аз го ползвам когато ми трябва старо рокаджийско звучене, или пък леко алтернативно/гръндж звучене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи е решено! :hysterical: Точно защото на AC/DC гиъра е с JMP глави затова се насочих към тази линия глави :P А с какъв кабинет го ползваш?

 

Поздрави,

Влад

 

P.S. Мда след като реших каква ще е главата би ми било полезно ако случайно някой има размери на шасито и изглед на платката...

Редактирано от vlex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aми мерси за поканата :) Единственото, което ме притеснява е, че ще го чуя и после като направя моя ще ми се реве ак съм го оклепал :hysterical: Нищо! Айде ще се разберем малко по-нататък когато и двамата сме свободни ако поканата важи и знапред :)

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ти сериозно ли мислиш че 60-100в е "не особено мощно"???????????????????????????

ти май не си свирил с лампов амп ????

само ще ти кажа че 50вата с 1х12 кабинет надсвирва озвучени барабани през 2х200 амп (тва в голяма зала) а във къщи е абсурд да се свири с такъв амп :hysterical: още повече като се има в предвид че маршалите нямат много гейн и трябва да се надуват много - имам копие на солдано 50в и не го ползвам в къщи защото на 1 волуме е нетърпимо силно, в къщи ползвам копие на фендер кубе 5 вата което през 12ката е достатъчно за озвучаване на махалата :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за трафовете - мрежов се поръчва лесно - има много заводи които правят, но проблема е в изходния :hysterical: и така като те гледам май ти се струва много лесно но не е като да направиш един дистер :)

 

тъй като няма да можеш навсякъде да свириш на мастер 4-5 ти препоръчвам да направиш преампа с възможност за повече гейн (за да не се налага да ползваш дистери)- например Dumble е готин бутиков амп само с 2 лампи в преампа (колкот маршал) но има адски много гейн и проста схема - погледни как е направен :)

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aми аз съм се запътил към маршълите донякъде и от снобизъм и от любов към саунда, който вадят олдскуул рок групите ;) И тъй като това е стила, който свиря и слушам, смятам че амп от същата линия ще ми свърши най-добра работа ;) Колкто до изработката не съм се залъгвал за миг, че ще е равностойно на нещо с 10 елемента в схемата :hysterical: Засега ужким намерих откъде да си набавя 5 ецц83 и 2 ел34, но искам първо да си намеря чертежи за шасито, за да мога да обработвам файла, да търся матриал и да ходя да го кълцат и да се развихрям :):)

 

Мерси все пак за леко скептичните мнения - те ме надъхват още повече :)

 

Поздрави,

Влад

Редактирано от vlex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Битува едно мнение,че JCM800 и Plexi са най-добрите модели на маршал.Аз лично бих избрал JCM-a поради простата причина,че имам слухов апарат и не искам да се раздлям с него само заради едното свирене с лампов оувърдрайв. :hysterical:

Направи някой модел с Master Volume иначе ще боли.А и по-резливия звук на JCM-а по ми допада.

И както ти казаха хората преди мен първо намери трафове и тогава се развихряй.

 

Иначе за схемите ти казаха.Ето и още нещо което мисля,че ще ти е от полза. ЦЪК

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Работата е, че стигнах до кофти момента, в който не знам какви трафове да търся/поръчвам... :hysterical: Ровя, човъркам, а никъде не намирам инфо за трафовете на тая глава...

 

@bratmito: На тоя маршълски лейаут последния който е (Marshall 50W Super Lead) за коя глава става въпрос?

 

@bobalan: Случайно да можеш да видиш, дали пише нещо по трафовете като надзърнеш отзадзе?

Редактирано от vlex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.