Fanatik_Priest Публикувано Август 16, 2007 Публикувано Август 16, 2007 (Редактирано) Така решил съм да си закупя една от следните китари Шектър: Първата: ЦЪК Втората: ЦЪК Понеже китарите се различават общо взето само по инлеите и по топ-а, можете ли да ми кажете, какво точно означава "Figured Maple Top", понеже явно не е равностойно на черното (черешата е с намалени и затова цените се изравняват)? Иска ми се да знам, какво значи, защото още не съм си избрал една от двете и още се чудя. Имам предположение, че може да означава, че шарката на дървото прозира, но ме съмнява. И понеже смятам другата седмица да правя поръчката, ще ми се да си изясня всички разлики, а не просто да избирам тази, която повече ми харесва (въпреки че май дотам ще се стигне, щото реално китарите са еднакви ). Помощ народе! ПС: Има и още нещо, в Томан пише, че черешата тежи 8 кила, а черната - 6. Според вас, доколко е възможно това, като се има предвид, че са от един и същ материал, с еднакви джаджи и без допълнителни аксесоари с тях? Редактирано Август 16, 2007 от Fanatik_Priest Цитирай
SomeoneElse Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 8 кила?!? Това да не е с твърд калъф и опаковка? Иначе Figured Maple Top e точно това шареното, което виждаш - останалата част от тялото е от липа (basswood), но понеже кленът (maple) има склонност да става шарен и лъскав със специфични форми след като се обработи - затова го слагат най-често него отгоре; освен това, че оказва дадено влияние на звука на китарата. Цитирай
TerminalFrost Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 http://en.wikipedia.org/wiki/Quilted_maple Цитирай
DJ SKRATCH Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 (Редактирано) Щом цената е една и съща вземи тази по-лачената(червената). От скоро проучвам въпроса със 7 струнните китари и мисля, че тези китари(Шектер) предлагат оптимално за цената си качиство. Аз съм фен на 007 ЕЛИТ. Това с килограмите обаче много ме учудва, къде откри тази информация? Разлика между двете има и в адптерите. Червената е екстирийм и е с по мощни адаптери ето а другата е с някъкви "Даймънд +" тук.Е вече е ясно, че китарите са даже различни серий. И като я вземеш да се похвалиш. Ако си в София и е възможно ще съм щастлив да видя на живо китарата която избереш. Редактирано Август 17, 2007 от DJ SKRATCH Цитирай
DJ SKRATCH Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 Виждам че линковете не бачкат за това ги потърси в сайта на Шектер. Успех! Цитирай
рахата Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 +1 за фигуред мейпъл топ-а!Диката,каза че разликата с такъв топ и без се усеща само на готина апаратура,ама понеже са на една цена-няма какво да му мислиш!а аз това чакам следващата седмица: http://www.thomann.de/gb/schecter_demon_7_fr_sbk.htm ще ти пиша ЛС като ми пристигне да я пипнеш преди да поръчваш(ако желаеш разбира се) Цитирай
sevenstring Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 ^Тази китара е къртачка! Гледах я, още като я изкараха тази година, и, честно казано, едвам се удържах да не си я поръчам и то само защото вече си имам 7-струнна китара, от която съм съвсем доволен, та реших да не давам още грешни пари само за кеф ... По дилемата на Fanatik_Priest: аз (при равни други условия, дет' се вика) бих си взел черната! Не че не си падам по червенокоси, но тази ми се струва малко натруфена и сякаш са вложили повече във вида й, отколкото в нещо друго ... не е от най-смислените мнения, ама някакво вътрешно усещане такова .... Иначе разликите в адаптери и др. неща, които са наистина съществени, ти си ги прецени! Айде, приятно свирене и на двама ви! Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Август 17, 2007 Автор Отговорено Август 17, 2007 В Томан.де. Там пише, че адаптерите са еднкави и на вдете китари - Schecter Alnico Humbucker Pickups. Оказа се, че съм сбъркал килата - черната е 8, а черешата - 6. Това се вижда от price comparission-a. Но не пише да има бонус калъф. Иначе цените са много интересни - аз ги наблюдавам от няколко месеца тези китари, защото не им беше времето до скоро (изпити, рабирате ли), и преди известно време черешата беше 333 евро без намаление,а черната - като сега - 375 без намаление. Мина се, кво се мина и сега са на една цена, като черешата е намалена от 417 евро. Много странно, ама кво да правим? Та според вас коя би трябвало да е по-скъпа? И вие ако бяхте на мое място, коя щяхте да изберете, щото наистина избора пада на външния вид? Черешата е яка така, но пък всичко по черната блести - ключове, струни, бридж... и пак става сложно Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Август 17, 2007 Автор Отговорено Август 17, 2007 +1 за фигуред мейпъл топ-а!Диката,каза че разликата с такъв топ и без се усеща само на готина апаратура,ама понеже са на една цена-няма какво да му мислиш!а аз това чакам следващата седмица: http://www.thomann.de/gb/schecter_demon_7_fr_sbk.htm ще ти пиша ЛС като ми пристигне да я пипнеш преди да поръчваш(ако желаеш разбира се) Яка е тази, ама парите не стигат за нея (иначе и аз съм я сънувал в мокрите си сънища ). От октомври съм в София и ако се получи с моята и твоята - ще обменим опит, обещавам. А относно разликата в звука от хубавата апаратура - в положителна посока или отрицателна ? Малко глупав въпрос, ама да уточня, да няма фалове. Цитирай
рахата Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 ^Тази китара е къртачка! Гледах я, още като я изкараха тази година, и, честно казано, едвам се удържах да не си я поръчам и то само защото вече си имам 7-струнна китара, от която съм съвсем доволен, та реших да не давам още грешни пари само за кеф ... По дилемата на Fanatik_Priest: аз (при равни други условия, дет' се вика) бих си взел черната! Не че не си падам по червенокоси, но тази ми се струва малко натруфена и сякаш са вложили повече във вида й, отколкото в нещо друго ... не е от най-смислените мнения, ама някакво вътрешно усещане такова .... Иначе разликите в адаптери и др. неща, които са наистина съществени, ти си ги прецени! Айде, приятно свирене и на двама ви! мерси! ама не са равни условията-би трябвало тази мейпъл топа да е по-скъпа,а понеже е намалена е със цена като на другата. DJ SKRATCH е прав-в томан не са верни много от нещата дето ги пишат като спецификации!най добре виж в официалната страница на шектър: http://www.schecterguitars.com/ там повечето 7-стр. са с по-дълга мензура-26,5 инчови(аз това търсех-за яко дропване),докато томан са написали на всички 25,5,а вече си видял разликите при адаптерите...абе доверявай се на производителя не на търговеца! за апаратурата и мейпъл топа-в положителна насока Цитирай
TerminalFrost Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 Schecter са невероятно добри и красиви китари, пробвах една такава в Бостън. Имах намерениe да взема Schecter Omen, 6-струнна, но в последствие купих ESP. Не че Schecter-a се губи, той е следващия, но вероятно също ще се спра на 7-струнен (: Цитирай
рахата Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 Schecter са невероятно добри и красиви китари, пробвах една такава в Бостън. Имах намерениe да взема Schecter Omen, 6-струнна, но в последствие купих ESP. Не че Schecter-a се губи, той е следващия, но вероятно също ще се спра на 7-струнен (: може да се съберем да направим едно тестване+джем със снимков и звуков материал за колегите във форума,които не се присъединят.и без това ми се иска да пробвам аурелията ти! Цитирай
TerminalFrost Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 ^ Може да направим нещо такова, наистина. Цитирай
Trysth Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 Мда, доста добра идея е да се направи едно джемче, където да си покажете новите талпи. Аз лично ше се изкефя, тъй като само ми текат лигите по различни китари, ама няма как да ги пипна и чуя. Тка че go ahead n jam Цитирай
рахата Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 супер!само да пристигнат дървесата и ще направиме една покана за всички желаещи и можещи във форума-с цел: 1.кеф- 2.опознавателна- 3.наливна- Цитирай
Recommended Posts