MDFk Публикувано Април 18, 2005 Публикувано Април 18, 2005 (Редактирано) Та идеята ми е такава: Скъсах 5та струна на баса миналата седмица.(без осмивания,моля :green: ) Купих си нова струна...и като го пуснах във Маршалчето за китара и косата ми настръхна.Смазващ Звук! Радвах се като цигане в лепиларски цех :green: ..и все още. Не си бях чувал баса толкова мощно и чисто досега. А със старите,преварени струни на свестно комбо за бас кърти...кат ги сменя всичките :guitar: НО както и да е. Доколкото знам активната електроника е за да усили сигнала,в комплект е с еквилайзър ,но когато имаш много силни пасивни адаптери,има ли смисъл да си вземаш активни(или бас със такива),които са по-скъпи? Как мислите..Как е по-добре за вас - пасивен бас или с активна електроника?...То мойто мнение е очевадно,смятам... пс.Знаейки че басиста на Стейнд си свири в Сол Диез от 1999та,реших да подрънкам и аз кат' него. Звукът е все едно баса така си идва така настроен от фабриката..... Редактирано Април 18, 2005 от MDFk Цитирай
разбойник Отговорено Април 19, 2005 Отговорено Април 19, 2005 (Редактирано) Не бих посъветвал никой, който харесва звука на инструмента си да прави такива промени. Качествената акт. електроника не би трябвало да промени кой-знае колко звука (имам предвид когато се ползва без корекции т.е EQ), но промяна все пак ще има. Смяната на адаптери ще промени звука изцяло - все едно дали са активни или пасивни. "По-скъпи" не означава че ще ти харесва повече. Редактирано Април 19, 2005 от разбойник Цитирай
MDFk Отговорено Април 19, 2005 Автор Отговорено Април 19, 2005 Впрочем съжелявам, че за пореден път не съм можал да формулирам темата си. :read: По-скоро имах предвид - има ли смисъл от активна електроника(за чий Хикс са я създали), когато има много добре и мощно звучащи пасивни адаптери?Да речем че имаме еквилайзера само на ум...Да речем,дайте смятаните от вас предимства. А аз хич не мисля да си сменам адаптерите със активни...просто питам.За активна електроника Били Шийн казва,че не можеш винаго да изкараш "оня невероятен свук от снощи" днес, ако батерията ти е паднала да речем..и от такова съображение не си е оферта... Цитирай
Fenix Отговорено Април 19, 2005 Отговорено Април 19, 2005 (Редактирано) Ами да ви кажа, нашето басистче е със активна електроника. Ама е тъпо копеле. В смисъл, се едно дали е пасивна или активна, като е тъп басиста.... Ама като се замисля, той нашето басистче май е пасивен. Те се допълват с баса. едит: сори ама просто не се здържах... Редактирано Април 19, 2005 от Fenix Цитирай
Topsun Отговорено Април 20, 2005 Отговорено Април 20, 2005 (Редактирано) определено активнаата електроника е за предпочитане от "централните нападатели" (които нямат амп през който да мине баса).готиното е да бъде и пасивен и активен (за всеки случай).нашия басист (те всички басисти са тъпи бе фениксе ) е с 6 струнен хонер-пасивен и активен..яка хава,ама по-гот обажда с включена активна Редактирано Април 20, 2005 от Topsun Цитирай
I=====I Отговорено Април 20, 2005 Отговорено Април 20, 2005 (Редактирано) (те всички басисти са тъпи бе фениксе ) :stop: Ами тогава, защо свирите с тея тъпи басисти, бре!!! Айде малко респект, че се дразня. :evil: П.П. Ами да ви кажа, нашето басистче е със активна електроника.Ама е тъпо копеле. В смисъл, се едно дали е пасивна или активна, като е тъп басиста.... Аз на негово място ти тегля една дълга и прочувствена и си вдигам чуковете! Ебаси хора, вие ако имате такива взаимоотношения в групите си, за какво свирите изобщо? Редактирано Април 20, 2005 от I=====I Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Април 20, 2005 Отговорено Април 20, 2005 Хаххахахахаха Имам чувството, че уважаемият I=====I не схваща хумора на Феникс и компания... то и аз съм басист де Цитирай
разбойник Отговорено Април 20, 2005 Отговорено Април 20, 2005 За MDFk: Съжалявам ако не съм те разбрал. Б. Шийн е прав сигурно, но с една качествена акт. електроника батерията има живот 3-6 месеца, така че не ми се вижда толкова страшно. Предимствата не са само в по-високото ниво на сигнала : 1. Променя се съпротивлението на изходния сигнал. Както отбеляза Топсън можеш да влезеш директно в пулт без това да ти скапе звука. Също така можеш да ползваш и наистина дълги кабели, ако се налага. 2. Имаш на разположение EQ, чиито честоти са специално за бас, освен това можеш лесно да правиш промени по време на свирене - напр. минаваш на заден адаптер и си вдигаш малко ниските и прочие. 3. Може просто така да ти харесва повече. Акт. ел. променя звука. Ако се опитваш да свириш като В. Уутън или някоя друга такава постфънк-фюжън модернистична еманация на чувстото за ритъм на цветнокожа Америка много от техниките които се използват ще излизат чувствително по-добре с активен бас. Оставяме настрана случаите, в които производителите маскират звука на скапани адаптери с някаква електроника. =====, не съм много сигурен ама май Феникс и МДФк свирят в една група . . . . :killyou: А за тъпотата и басистите 9 винаги ще си спомням подписа на един коуега в друг форум : Four strings - one for each brain cell :green: Цитирай
Steff Отговорено Април 20, 2005 Отговорено Април 20, 2005 Винаги съм харесвал как Разбойник обяснява нещата Така е, а моята батерия(когато сложа алкална) кара 6-9 месеца. Цитирай
разбойник Отговорено Април 20, 2005 Отговорено Април 20, 2005 Благодаря ви Май станах по-добър в обясняването отколкото в свиренето. Ще трябва да практикувам повече бас и по-малко компютър Цитирай
Nikifena Отговорено Април 20, 2005 Отговорено Април 20, 2005 (Редактирано) Ако се опитваш да свириш като В. Уутън... Ами така е .... тези които са хващали модела на Уутън могат да говорят за неговия звук ПС: и мен ме кефи как пишеше из форума Яворе ПС2: по темата... 1 време имах 1 пълдин бас с "активна електроника" това беше 1 малка платка с някви ниски и високи, които не ми харесваха, то и адаптерите бяха гадни, и всичко беше гадно в тоя бас, ама както и да е... Та тази електроника определено шумеше. Още като е купих прекъсваше, та се наложи сам да си е оправя, после и смених всички транзистори с по-нискошумящи, ама звука не се оправи. Сега на моя бас, дет е пасивен, звука е пъти по-добър. Така, че като че ли всичко зависи до това, не дали ще ти е с активна или пасивна, не дали си с бартолини или ЕМГ или МЕК или Димарцио, или квот там, ами важното е да ти хаеса звука. Редактирано Април 20, 2005 от Nikifena Цитирай
Topsun Отговорено Април 21, 2005 Отговорено Април 21, 2005 (те всички басисти са тъпи бе фениксе ) :stop: Ами тогава, защо свирите с тея тъпи басисти, бре!!! Айде малко респект, че се дразня. :evil: стига бе човек.в кръга на шегата го казвам това. Цитирай
MDFk Отговорено Април 24, 2005 Автор Отговорено Април 24, 2005 За MDFk:Съжалявам ако не съм те разбрал. Б. Шийн е прав сигурно, но с една качествена акт. електроника батерията има живот 3-6 месеца, така че не ми се вижда толкова страшно. Предимствата не са само в по-високото ниво на сигнала : 1. Променя се съпротивлението на изходния сигнал. Както отбеляза Топсън можеш да влезеш директно в пулт без това да ти скапе звука. Също така можеш да ползваш и наистина дълги кабели, ако се налага. 2. Имаш на разположение EQ, чиито честоти са специално за бас, освен това можеш лесно да правиш промени по време на свирене - напр. минаваш на заден адаптер и си вдигаш малко ниските и прочие. 3. Може просто така да ти харесва повече. Акт. ел. променя звука. Ако се опитваш да свириш като В. Уутън или някоя друга такава постфънк-фюжън модернистична еманация на чувстото за ритъм на цветнокожа Америка много от техниките които се използват ще излизат чувствително по-добре с активен бас. Оставяме настрана случаите, в които производителите маскират звука на скапани адаптери с някаква електроника. =====, не съм много сигурен ама май Феникс и МДФк свирят в една група . . . . :killyou: А за тъпотата и басистите 9 винаги ще си спомням подписа на един коуега в друг форум : Four strings - one for each brain cell :green: Не е в тебе вината,човече,аз цял живот не съм можел да си казвам мисълта си като хората .. Да това са наистина важни доводи в подкрепа на активната електроника. Това за EQто и предимствата му при работа директно в пулта променя нещата...Аз и така съм пробвал 2пъти, звучи си...Ама кат' нема негово си EQ,корекции от другото място. Ще чуя нещо на Виктор Уутън,заинтригува ме стила,ще го чуя.. Тц,не сме в една група с Феникса. Той май свиреше със Слеър_Фокс,поне така си спомням..а последния с кво свирешеееее...е тва няма да го забравя.... Цитирай
разбойник Отговорено Април 25, 2005 Отговорено Април 25, 2005 И аз си спомням с какво свири. От всичко казано по-горе може да решиш, че съм фен на активните електроники. Не било - всичките ми басове са пасивни, въпреки че някои са били и с акт. ел. по някое време. Сега събирам един бас, които ще е активен - с ММ адаптер и 3 лентова акт. електроника, но като цяло предпочитам пасивен бас + отделен предусилвател. Цитирай
Recommended Posts