niki123bg Отговорено Август 14, 2007 Автор Share Отговорено Август 14, 2007 Дам, SX3 (H20). Проблемът е с емулацията на Synchrosoft dongle-a. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alexthegreat Отговорено Август 15, 2007 Share Отговорено Август 15, 2007 (Редактирано) Май е малко off, но аз наскорох попаднах на някаква верия Win XP DAW Edition. Пишеше, че е подходящ само за използване с DAW програми и гълта само 40 МБ рам. Орязано е всичко...вклучително DirectX, но има SP 1 & 2 Някой да има опит с такова нещо? Как ви се струва като идея? ... ПС: може да се намери в "колизеума" (игра на асоциации Редактирано Август 15, 2007 от alexthegreat Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
f1_sound Отговорено Август 15, 2007 Share Отговорено Август 15, 2007 ^ Eйй и тва мен ме интересува има ли такова нещо дето пише alexthegreat в смисал колко е хубаво и стабилно /ее то все пак е уиндоус/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 15, 2007 Share Отговорено Август 15, 2007 Моят е такъв. Но не е чак 40МВ, защото съм си го оставил пълнофункционален. Дърпа около 70МВ. Инак на предната ми работа компа беше точно 45МВ. БДУ, за ХР абсолютният минимум е точно около 40МВ, защото РЕ версиите гълтат 30-35, а там НАИСТИНА нищо няма! Точно такава версия ще си спретна и на Виста Ултимейт, но там предполагам, че ще мога да сваля до около 100МВ. Все пак е поносимо на фона на дефолт инстал, когато Виста дърпа към 500-600МВ. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
f1_sound Отговорено Август 15, 2007 Share Отговорено Август 15, 2007 С една дума довечера без да се зачудвам да преинсталвам компа в студиото Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 15, 2007 Share Отговорено Август 15, 2007 С една дума довечера без да се зачудвам да преинсталвам компа в студиото Зависи... За добри резултати се иска повече от свалена от нета "хакерска" версия на ХР. Мога да дам някои препоръки, но при всеки случай се иска МНОГО четене/проби/време/желание. При липса на повече от едно от изгроените неща мисля, че е безмислено да се захваща човек с цялата работа. Ако все пак има заинтересовани можем да разменим малко идеи и знания. Винаги съм фен! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niki123bg Отговорено Август 15, 2007 Автор Share Отговорено Август 15, 2007 Някои хора и с 18 Mb RAM (в смисъл физически налични само 18 Мб) са го подкарали XP-то: http://www.winhistory.de/more/386/xpmini_eng.htm Друг въпрос е какъв е смисълът от такова престараване по отношение на използваната памет. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alexthegreat Отговорено Август 15, 2007 Share Отговорено Август 15, 2007 @Baby Thomas Аз имам един лаптоп, които не е чак толкова зле (Целерон 2.4 1Г рам), но откривам следната зависимост: Когато в хост програмата при play/rec , чертата (маркера), която върви по траковете още е в началния екран, всичко е ок. Но когато маркерът стигне края на първия екран и траковете започнат да се двъжат наляво, CPU usage-a се вдига и ПЦ-то почва да забива. Май имам някакъв графичен проблем?? Можеш ли да помогнеш със съвет за оптимизация? Мерси Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 16, 2007 Share Отговорено Август 16, 2007 Някои хора и с 18 Mb RAM (в смисъл физически налични само 18 Мб) са го подкарали XP-то... Благодаря за линка, много интересно ми беше да прочета тази статия. Но говорим за различни неща - той го е пуснал на 18МВ РАМ (физическа), но в Таск Менаджера най-ниската стойност за използвана от ХР памет беше 49.3 МВ. Аз говоря за минимум използвана от Уина памет - орязване на ХР, за да гълта минимум памет и по този начин да имаш повече налична за софт и да върви по-леко. @Baby ThomasАз имам един лаптоп, които не е чак толкова зле (Целерон 2.4 1Г рам), но откривам следната зависимост: Тази машина съвсем не е слаба, на мен настолната ми машина е по-ялова (поне на хартия). Явно проблемът ти е друг и нищо чудно да е свързан по някакъв начин с видео системата. Като съвет мога да ти предложа: -опитай да изключиш ауто скрол опцията и цъквай тук-там с мишката за да местиш проекта и виж дали имаш насичане така; -опитай друг хост (ако ти се занимава и имаш възможност); -опитай други (по-нови) драйвери. Проблемът ми се струва, че е от ялов видео драйвер. Разбира се не мога да съм сигурен. Може да е от доста неща, но ако ти се занимава опитай да сложиш по-нови драйвери за цялата машина (дъно/видео), като изтеглиш най-новите налични в нета такива. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niki123bg Отговорено Август 16, 2007 Автор Share Отговорено Август 16, 2007 (Редактирано) Току що погледнах една абсолютно чиста, неоптимизирана и напълно ъпдейтната инсталация на Windows XP Pro SP2 с включен уеб сървър (IIS). Заема 79 Mb памет според таск мениджъра. Не виждам никаква полза от борбата да се смъкнат 30 - 40 Мб от заеманата памет, при положение че един музикален хост с малко повечко зор би могъл да достигне около 2 Gb използвана памет (без 3GB switch в boot.ini), при което наличието или липсата на 40 Мб памет представлява okolo 2% от евентуално необходимата му памет. С други думи - губите си времето, но ако пък доставя морално удоволствие - супер пс. С научна цел, а за да си имам и чиста Vista за тестова среда почнах да инсталирам Vista Ultimate във виртуална машина. Ще споделя каква е употребата на памет и дисково пространство като приключи инсталацията. Нормалната ми инсталация на Vista (отново Ultimate) е доста натоварена с MS SQL Server, Oracle 10g, разни други наистина необходими за моята работа сървиси, така че употребата на памет е чудовищна Редактирано Август 16, 2007 от niki123bg Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 16, 2007 Share Отговорено Август 16, 2007 Прав си, Ники! Обаче онази машина, на която човърках до 45МВ, беше със 128 РАМ. И с тези си действия страшно много подобрих бързодействието на машинката. А в останалите случаи е въпрос на навици, принципи и чесане на красти! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
f1_sound Отговорено Август 16, 2007 Share Отговорено Август 16, 2007 Добре де в крайна сметка струва ли си да преинстална уиндолса с този който е по малко затормозващ, иначе моят който имам си е добър или поне от доста време го ползвам и на който съм го дал е оставал доволен, аз лично съм го поизчистил от разни анимацийки и бози, за които знам разбирасе , а иначе това е изцияло работен компютър няма никви бози излишни в него, като кодици и подобни програмки, има само дрйвъри за дъното, за видеото, и интерфейса, всичко друго е само мюзик софтуер и плъгини, дори флекс тайп и офис пакет няма, та струва ли си Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niki123bg Отговорено Август 16, 2007 Автор Share Отговорено Август 16, 2007 (Редактирано) Та да се върнем на тема Vista. Преди малко приключи пълният ъпдейт на инсталацията. Ето и един скрийншот от резултата (прясно инсталирана Vista Ultimate, напълно ъпдейтната, без каквито и да е било оптимизации, без Swap файл и с 512Мб физическа памет): Разбира се в тези сметки не влиза Aero интерфейсът (който не желае да тръгне при слабата карта, която му предоставя виртуалната машина), не зная дали заема допълнително памет. Освен това не работи и Sidebar, който по принцип заема около 60-70 Мб памет. Нямам време и желание да се занимавам с оптимизации на тази Vista, но предполагам че може да се намали използваната памет до някакви по-ниски нива, макар че както показват авторите на статията, която беше повод за тази тема, музикалният софтуер работи под Vista по-добре отколкото под Windows XP без каквито и да е било оптимизации. Редактирано Август 16, 2007 от niki123bg Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
f1_sound Отговорено Август 16, 2007 Share Отговорено Август 16, 2007 музикалният софтуер работи под Vista по-добре отколкото под Windows XP без каквито и да е било оптимизации. Това е много примамливо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jFog Отговорено Август 27, 2007 Share Отговорено Август 27, 2007 @Baby ThomasАз имам един лаптоп, които не е чак толкова зле (Целерон 2.4 1Г рам), но откривам следната зависимост: Когато в хост програмата при play/rec , чертата (маркера), която върви по траковете още е в началния екран, всичко е ок. Но когато маркерът стигне края на първия екран и траковете започнат да се двъжат наляво, CPU usage-a се вдига и ПЦ-то почва да забива. Май имам някакъв графичен проблем?? Можеш ли да помогнеш със съвет за оптимизация? Мерси да ти кажа колега и аз много се тормозих с тая работа ама не че ми насичаше ами ме дразнеше неистово(нензам що) но се оправя със ЗУм-а зумваш в минус да напрвиш траците да се събират на екрана и си готов. слагаш курсура на числата(където е разпределен трака -върху които с плъзгачите настройваш началото и края на микса) и с натиснат ляв бутон влачиш нагоре колко ти душа иска. инъче по темата ,тоест около нея,един конкретен въпрос.. с 1,8 мгз Целерон съм (дърт ама пък и повече не ми е трябвало за сега) ,1 гб рам и 128мгб AGP 4X-Вистата ше върви ли като хората? не съм изпълнен с ентусиазъм за проби та питам само.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts