Old_Shetarhand Публикувано Април 17, 2005 Публикувано Април 17, 2005 абе решил съм да седна да се уча да свиря на едно от двете!ма кое да е?? я кажете които има опит предимства и недостатъци Цитирай
Dushmanina Отговорено Април 17, 2005 Отговорено Април 17, 2005 (Редактирано) Ми пробвай кое ти пасва повече. Въпреки, че имат доста общи неща и разликите не са малко, а и много зависи какво искаш да свириш. Разликата в тембъра също е решаваща... Пробвай саз или уд - размазващ звук! Редактирано Април 17, 2005 от Dushmanina Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Април 18, 2005 Автор Отговорено Април 18, 2005 бе виж сега,искам да свиря гръцки,сръбски мелодиики и всякви ей такива ориенталски ритмиа кво представлява уд? Цитирай
ecmjazz Отговорено Април 18, 2005 Отговорено Април 18, 2005 (Редактирано) Ще ти пратя PМ с линк да чуеш Oud Редактирано Април 18, 2005 от ecmjazz Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Април 18, 2005 Автор Отговорено Април 18, 2005 еееееее брат тва някъв луд звук вади!ти имаш ли уд??в смисал да се видим да ми посвириш,да го видя какво е аджеба и да видя дали да си взимам? Цитирай
Dushmanina Отговорено Април 18, 2005 Отговорено Април 18, 2005 Ще ти пратя PМ с линк да чуеш Oud Искам и аз де, нищо, че съм чувал... Цитирай
sa6tiat Отговорено Април 18, 2005 Отговорено Април 18, 2005 бе виж сега,искам да свиря гръцки,сръбски мелодиики и всякви ей такива ориенталски ритмиа кво представлява уд? да не си объркал аватара... :hello: Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Април 19, 2005 Автор Отговорено Април 19, 2005 хахаххах не не съм го сбъркал! просто искам да мога и такива неща!освен яко рок метал пънк . ....... да мога и нещо по близо до българската култура Цитирай
the_gorer Отговорено Април 19, 2005 Отговорено Април 19, 2005 А гръцките, сръбските и ориенталските ритми близки ли са до българската култура ? :think: Май наистина си се заблудил, не само откъм аватар. Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Април 20, 2005 Автор Отговорено Април 20, 2005 е нали все пак са балкански ритми!и българия е на балканите(до колкото знам) и те са много по близко до наште ритми от колкото западната музика!това ми беше мисалта Цитирай
sinbat_tornadoto Отговорено Май 7, 2005 Отговорено Май 7, 2005 Бузукито е нещо като гръцка тамбура. Така, че мисля, че е повече въпрос на предпочитания и на вкус. А и зависи какво ще искаш да свириш - какъв тип музика. модерирано от Snowwhite - моля - пишете на кирилица!!! правила! Цитирай
Nikibuz Отговорено Април 20, 2006 Отговорено Април 20, 2006 абе решил съм да седна да се уча да свиря на едно от двете!ма кое да е??я кажете които има опит предимства и недостатъци За бъдещият колега- свиря на бузуки от много време над 20 години и мога да кажа че инструмента дава вазможност да се свири почти всичко дори и класика - имам предвид цигулкови и мандолинни неща! Пуснал съм в купува-продава бузуки за продан -ако имаш интерес виж обявата! Ники 0888 379 278 Цитирай
Rocko Отговорено Май 16, 2006 Отговорено Май 16, 2006 Малко история да ти драсна,пък ти избирай на кво да свириш...... Около двадесетте и тридесетте години на миналия век тогавашното Гръцко правителство и по-скоро министърът на културата решил да обнови Гръцката музика и да я направи по-модерна , тъй-като до този момент тя била доста ориенталски звучаща и поставил задачата за промяна на небезизвестният тогава Микис Теодоракис. Връзките и посещенията на Теодоракис в България са били известни на всички по това време,даже той имал песни и на Български език. Та този човечец-творец и изпълнител познавал добре формата и звука на нашенската тамбура, която вече се знае като прабабата на бузукито. Той отишъл при тогавашния майстор на струнни инструменти Василис Цицанис /създателя на бузукито/ , нарисувал му нашата родна тамбурица и .......се родило БУЗУКИ... Теодоракис пък измислил сиртакито,като първия стил в модерната гръцка музика, изпълнявано от бузуки и с това окончателно изпълнил заръките на тогавашната управа Все още има останали инструменти които са свирили старата- ориенталски насочена гръцка музика.....използват се в Кипър за свирене на Кипърски национални танци....инструмента се нарича "лаУди" и е с къс гриф като на мандолината,но по-широк...с 3 двойки струни и тяло приличащо по форма на мандолината но много по-голямо....свири се с перце от пластмаса наподобяващо шпатула, което много прилича на плоските пластмасоми бъркалки за кафе Ся ти избирай бабата или внучката да бориш Цитирай
Rocko Отговорено Май 16, 2006 Отговорено Май 16, 2006 Историята я знам от първа ръка - внука на Теодоракис - Орфос Теодору-кларинетист който свиреше 82-3 година към дирекция Музика-София, а сега има вече 4 самостоятелни албума в Гърция. Колкото до бузукито, най-добрия доколкото знам е Цветан Колев / наричат го поразяващата ръка/....приликата с ника ти е случайна А бившия китарист на LZ - Вальо Градинарски май е най-добрия в реставрацията на стари раздрънкани бузукита/живее на Пиротска срещу Виенската сладкарница над магазина за обувки/ Ай дано да съм бил полезен Цитирай
koce Отговорено Май 28, 2006 Отговорено Май 28, 2006 абе решил съм да седна да се уча да свиря на едно от двете!ма кое да е??я кажете които има опит предимства и недостатъци Здравей приятелю. Това че бозукито и тамбурата са близки като строй и форма е вярно,но в начина на свирене,пстановка и тоноизвличане,нямат нищо общо. Изборът е твой . Цитирай
Recommended Posts