AXE Публикувано Август 5, 2007 Публикувано Август 5, 2007 Тая вечер реших да си поиграя малко и да пробвам да запиша нещо с хубав звук. Използвах последния риф от Seek & Destroy и съответно се опитах да докарам същия звук. Не съм си играл много, но мисля че се получи доста прилично. Поне като за вложеното време. Синджира е следния: ESP LTD F400(с EMG 81) -> Randall RG100 G3 -> ElectroVoice Cobalt4 -> Sonar 6 Има сериозно окастряне на ниския и високия 'шелф'. Аре стига приказки, ей го Чувствайте се свободни да кажете кво мислите или да дадете акъл П.П. Бах, толко много приказки за 10 секунди. То стана като при секса Нищо де, обещавам следващото да трае повече Цитирай
Dylan_101 Отговорено Август 5, 2007 Отговорено Август 5, 2007 Епа много прилично звучене даже... Гейна на колко ти е? ...и къде спрямо говорителя позиционираш микрофона ? Цитирай
AXE Отговорено Август 5, 2007 Автор Отговорено Август 5, 2007 Мерси, ценя високо мнението ти за звук Гейна е на МАХ Микрофона е фронтално разположен, леко встрани от центъра. Цитирай
FeramonD Отговорено Август 9, 2007 Отговорено Август 9, 2007 Макар и не със същата китара звука ми е много познат Братя сме по кубе Честита придобивка и яко със нея. П.С: На гейн 1 ли си? Цитирай
AXE Отговорено Август 9, 2007 Автор Отговорено Август 9, 2007 (Редактирано) Не, на втория. Това си му е максималния гейн на това кубе. Хем съм с активни адаптери. За повече жица - камионче. Макар че досега квото съм пробвал, макар и с повече гейн, все е звучало доста по-замазано от Рандала. П.П. Между другото не знам дали знаеш, ама твоето кубе и моята китара ги взехме от един човек Редактирано Август 9, 2007 от AXE Цитирай
bigjav Отговорено Август 10, 2007 Отговорено Август 10, 2007 Въпреки честотната ми инвалидност и обстоятелството да чувам на записа не това, което е звучало реално на живо, все пак бих дръпнал гейна и средите надолу и бих добавил една идея баси. Между другото, знам че си фен на ЕМГ, лошо няма и уважавам мнението ти, ама защо не опиташ и други марки адаптери, хей така, за проба само? Сус здраве! Цитирай
sw1tched Отговорено Август 10, 2007 Отговорено Август 10, 2007 Хех, не мога да ги харесам тея Рандали и т'ва е. Резлив и до болка транзисторен звук, но така де, въпрос на вкус. Цитирай
AXE Отговорено Август 10, 2007 Автор Отговорено Август 10, 2007 (Редактирано) bigjav - Ще пробвам съвета ти за звука. Сега като сравнявам на слушалки - има май нещо такова. (BTW нали отчиташ факта, че се опитвам да наподобя оригиналния звук!? ) Относно адаптерите - аз с удоволствие бих пробвал пасивни EMG-та, Dimebucker, разни там 'по-хармонични', единични за страт и т.н., но не мога да си купувам различни китари и адаптери всеки ден Иначе като ми попадне от някъде - пробвам си switched - не казвам че е върха на сладоледа, но като за класа си мисля че се представя доста добре. Edit: Да си подредя мнението. Редактирано Август 10, 2007 от AXE Цитирай
sw1tched Отговорено Август 10, 2007 Отговорено Август 10, 2007 Аз не конкретно за твоя запис, а за комботата на Рандал. И на живо не ме радват. Сори за офтопика Цитирай
LOE Отговорено Август 11, 2007 Отговорено Август 11, 2007 ако имах китарен микрофон под ръка щях да ви направя семпъл на моя рандал, за разлика от Г3 ползва нормални крайни транзистори, а преампа също е транзисторен, и в същия момент вади доста приятен, меса образен звук. Разбира се маже малко, но е нищожно спрямо по голямата част от самостоятелните педалчета които се продават, определено предпочитам неговия драйв... а и е достатъчен ако все пак държиш да свириш музика, верно за вдигане на безмислен шум се иска още гейн, но това е въпрос на вкус Цитирай
Recommended Posts