Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за комбинирането на ефекти


famousest

Recommended Posts

Здравейте! Скоро си взех един процесор с 15-20 ефекта в него.Някой може ли да мми каже

комбинации така ,че китарата ми да звучи като Кърк Хамет,Ерик Клептън,Гари Мур и така на татък.

Например от какво да сложа в салатата фледжър,ехо,хал,дисторжън....?

Благодаря ви предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е някой известен модел процесор имаш шанс да се намират готови пресети в нета за конкретни изпълнители и/или песни. Успех! :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е някой известен модел процесор имаш шанс да се намират готови пресети в нета за конкретни изпълнители и/или песни. Успех! :thumbs_up:

 

А ако не е някой известен (или по-точно свестен) направо се откажи да гониш какъвто и да било звук. Това може да стане само ако си ама много голям слухар (в смисъла на познаващ същината на тона, а не нотите) и се занимавал ама МНОООГО време с настройки на звук, което автоматично означава, че си ползвал по-добра техника = не е твоя случай :) Надявам се, че не съм те разочаровал - посвири малко, натрупай опит (щото само звука не е достатъчен за изсвирването на някоя песен) и после ако има смисъл да се занимаваш - си купи скъпа техника!

 

П.С. Често обаче не можеш да докараш звука на някой изпълнител, щото или му правят уникални техники, или освен обявения тир с техника ползва и някой мистериозен Веф да му променя звука, за да стане ®™. Още повече, че има хора, които ще ти кажат "Бе зарежи това - търси си собствения звук". Аз това ще го направя като докарам нещо познато вече ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моето мнение е, че и дума не може да става да докараш звука на който и да е от тримата горе споменати със процесор, при условие че и тримата използват само лампова техника. Можеш да постигнеш нещо близко, но няма начин да зввучи по същия начин. Все пак изродите не свирят със Скуаери и Зумове... Вярно, че дигиталната техника доста напредна през последните години, но друго си е лампата...Все едно да имаш Трабант и да искаш да вози като Мерцедес

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.