Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

търсе 2ри микрофон с който да допълня саунда от shure sm57. Бях се спрял на Sennheiser и по-конкретно на 606 или 906. 606 обаче нещо не ме изкефи, малко неуравновесен ми се стори а 906 ми е скъпичък. 609 пък 2ра ръка го търсих няколко седмици и нищо не стана.

Та 606 не е лош ама май не е баш това което търся и искам да питам за съвет какъв мкрофон да ползвам като 2ри донамичен заедно с shure sm57.

Някой случйно да е пробвал audio technica atm63 he? лично съм чувал семпли на ATM23 и звучи наистина много добре (дори по ми хареса от sennheiser-ите).

Мерси за съветите предварително

Алекс

Отговорено

за запис на китари и за допълнение към Shure SM57 .... ама това съм го писал.

Ще записваме китари и искам да турна още един микрофон към SM57 за да допълни саунда и да му даде отенък разбира се. Към тия 2 микрофона ще има и един кондензаторен.

Това е в общо лини и се надявам тоя път по-сполучливо да съм я поднесъл информацията

аре със здраве

Алекс

Отговорено

нека задам същият въпрос и по малко по различен начин.

добре ли е един cardioid динамичен микрофон (shure SM57 примерно) да се комбинира с super-cardioid динамичен (sennheiser 606,609 или 906 примерно) както и с hyper-cardiod динамичен (ATM63 примерно)?

някой пробвал ли е такива или подобни комбинации? Има ли смисъл или е загуба на време?

Отговорено

След като ще имаш и кондензаторен микрофон, мисля, че това занимание с втори кардиоид, бил той супер, хипер или еди-си-какъв до голяма степен си е загуба на време.

Много по-добре е според мен да туриш кардиоида близо до говорителя под 45 градуса примерно, а кондензаторния на метър и нещо фронтално и после да дублираш китарата с друго разположение на микрофоните - дори само да преместиш динамичния микрофон от другата страна вече ще имаш естествено стерео и се получава много пичовско като ефект.

Така или иначе като дотуриш 50 микрофона, само ще си създадеш излишни ядове без да постигнеш кой знае какви чудеса :(

Ако пък е чак такъв зор - освен двата микрофона изкарай и един линеен сигнал от кубето и си готов - имаш три трака с китара, които могат да ти създадат достатъчно обемен звук, стига нещата да са сметнати като хората.

Отговорено
Ако пък е чак такъв зор - освен двата микрофона изкарай и един линеен сигнал от кубето и си готов - имаш три трака с китара, които могат да ти създадат достатъчно обемен звук, стига нещата да са сметнати като хората.

ако път ти кажа че мисля 5 трака да пусна в началото докато напраим саунда сигурно ша ма обявиш за ... новобранец ... еми такъв съм си :-)

3 микрофона, 1 от ампа и 1 от китарата чист така да се каже. Така ще може да се експериментира на воля - материал ще има мноо.

Това с на метър разстояние мисля да не го правя защото помещението въобще не е акустично третирано и е с дървена облицовка и яко ще се чува стаята. На 20-40 см. мисля да го поставя.

В общи линии демо записи сме решили/тръгнали да правим и по тоя начин искаме да си намерим окончателния саунд на китарите за записи и lives.

Поздрави

Алекс

^_^ Мноо са важни тия китари беееее ... хуууу и аз като басист съм седнал да мисля кви микрофони и тн а другите си веят дупетата по морето ;)

Отговорено

Ами ако държиш да е динамичен, още един SM57 (който и без това никога не е излишен) наръчкваш ги под ъгъл 45 градуса (масссстичка му е лелята в т'ва време жегаво тюх) в центъра на говорителя и имаш различен нюанс така да се каже на звука.

Иначе 906 е много много сносен микрофон определено :icon_shithappens: Както и стария 609 (black face-a). Новия 609 е POS трансдуктор на високи ...

Иначе и идеята с кондензатора работи ама има и един куп допълнителни задачки, както спомена Chrysalid, с които ще трябва да се сбориш - фази, "нещо-дрънка-в-стаята-бе-копеуе-и-се-чува-в-трака","пу-де'а-т'ва-нема-ниски-тоя-кондензатор-ли-к'во-е" ...:hysterical:

А в това да се чува стаята няма лошо, просто усилваш трака от мик-а пред говорителя, а другия си седи за обем така да се каже.

успех.

Отговорено
906 е много много сносен микрофон определено smile.gif Както и стария 609 (black face-a). Новия 609 е POS трансдуктор на високи ...

това забелязах и аз 906 наистина е добър и май се покрива със стария 609. 606 (или новия 609 както ти му викаш) верно си е POS трансдуктор на високи и не си заслужава 105 евро. 906 пък отиа към 170 евро и тва вече ми е скъпо a 609 не са намира втора въка лесно

Чудя се дали да не пробвам с audio technica atm63 he или направо да взема втори sm57 ... ще реша тия дни и ще действам

Жалко че никой не е тествал ATM63. Ей тука намеих семпли на АТМ23 и доста ме изкефи как звучи, дори май повече от sennheiser 906. Сравних на 23 и 63 честотните характеристики на сайта на audio technica и 63 би трябвало теоритично да е малко по уравновесен и с леко по-малко ниски ... ама само теоритично. ATM23 вече не се произвежда ... АТМ63 също но се продава все още

Целта ми е да постигна лек специфичен отенък в китарния саунд така, че звука ни да е автентичен (поне за БГ) ... ама да видим кво ще стане

Поздрави

Алекс

Отговорено

...vhcs , ако саунда на китарите ви е тежак /драйв,дист / то определено кондензаторен микрофон ще ти изиграе лоша шега освен ако о т него не вадиш повече руум .....бих ти препорачал да пробваш рибон микрофон , така звука ти няма да е преекспониран в високите / това което кондензатора с сигурност ще направи / и ще имаш ясна и стабилна среда ....вярно че рибон микрофоните са скапички , но ако се поровиш в томан.де сам сигурен че ще намериш подходящо за теб решение....... :thumbup:

Отговорено

кондензаторния звучи добре - това е тествано вече, вади добри ниски, среди и високи. доста приятно звучи дори и кефи. Тъй че там няма да махаме за сега поне.

тия рибон микрофони за първи път ги чувам ама ще се информирам от нета за какво става точно дума - мерси за инфото

Отговорено

Зенхайзер 606 Зенхайзер 609 :hooray:

Ако ще се информираш относно лентовите (ribbon) микрофони информирай се в посока "CAD TRION 7000" или "ShinyBox 46" със Синемаг трансформатори. Защото ако се информираш в посока Royer или AEA ще се отчаяш ценово :thumbup:

Отговорено

Здравейте и мерси за съветите.

Зенхайзер 606 <> Зенхайзер 609

това го установх вече ... по-скоро 906 от новите се доближава много до 609. 606 също не е лош ама като знам, че не е точно това което търся няма как да дам 100 еврея за него.

разчетох се за рибон микрофоните и сега вече съвсем се оплетох. Доста са ми скъпи и като гледам мога да си позволя само тия на t.bone. Предполагам че веднага ще ме посъветвате да не се занимавам с нискобюджетни боклуци ама аз все пак ще се разровя за ревюта на тия модели да видя за какво става дума все пак ... пък може и семпли да се изнамерят.

Колко е голям шанса тоя кондензаторен да преекспониран в високите и кво всъщност означава това :thumbup:Ей тоя имаме и чесно казано ме кефи как звучи. Високите са чисти и това ме кефи ... ама не знам кво имаш предвид с преекспониран в високите ... може би моите уши още не са подостерни като на тонрежисьор ... ехехехе

Поздрави и мерси пак за съдействието

Алекс

Отговорено
....не мога да пиша много поради липса на време но ето линк на които можеш да чуеш някои рибон микрофони :

http://www.cascademicrophones.com/cascade_Shoot_out.html

малеее тоя Cascade Fat Head II ми скъса главата :):metalist::recourse: ... и цената е супер :hysterical: само дето го има само в USA и из Европата неможах да го намеря нещо :cheers:

ти лично тествал ли си го? наистина ли е толкова як? направо ми откъсна главата и цената от 211$ просто ми заспа. Дай моля те още инфо ако знаеш нещо за този модел.

Мерси много за информацията - май точно това търсех

Поздрави

Алекс

Отговорено

...аз лично не го притежавам , но сам записвал сас :hysterical: с такав един единстевен пьт......хареса ми че не е брайтнат , преампа с които записвахме не беше много ОК / Control24 :cheers: / така че можеби пее още по гот..........