Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Немалко хора си правят отделни инсталации за аудио и за друго. Точно за да не се сбозява яко. Но не е много удобно. Общо взето шибана работа...

Най-добри вариант е да си направиш собствено ИнсталлСД с помощта на nLite. Да не оставяш направо НИЩО от бозите на М$ и оттам насетне да ползваш само Портабъл софт, който не маже и не свини. Така шансът ти за добре вървяща система с по-дълъг живот и перформанс е много по-голям. Но като казвам "много" имам предвид "МНОГО"!!! :hysterical:

Отговорено

Хора, пробвах всичко.Преинсталация.На Windows, Cubase, Драйвери на саунд картата.НИЩО :)

Все същата.Как е възмобно.Всичко е ново, а не работи както трябва.

Ако някой има друга идея превди да изпратя платката за праоверка ще съм благодарен.

Отговорено

Пробва ли Платката на друг комп, защото има една гадна вероятност

да се е получила несъвместимост с дъното :)

Аз преди години имах същият проблем :thumbs_up:

Отговорено
Пробва ли Платката на друг комп, защото има една гадна вероятност

да се е получила несъвместимост с дъното :)

Аз преди години имах същият проблем :thumbs_up:

Ами.Не съм пробвал.Щв пробвам.Всъщност ще пробвам да я сложа на друг слот, защото вмомента е на PCIexpress.Ще пробвам на нормален PCI,но трябва да може на експрес,защото преди работеше.Пъки дъното ми е толкова ново,че едва ли ще е от това.Произведено е 2007 година и е е съвместимо даже и с 4 ядрени процесори, PCIexpress и т.н.

Дано се оправи, че не мога да захапя вече почти месец с тази техника.

Отговорено

;) И така.Борбата продължава.Днес смених мястото на картата.Сложих я на нормален PCI slot.Уаууууууу.Тръгна най-сетне нормално...но когато я върнах на PCI е slot-а, пак започна да пращи и влаче.Как да я накарам да проработи на PCI е slot-а, като по принцип би трябвало да работи, защото пише че е съвместима с такъв слот.И беше.Имали възможност да се настрои от някъде.Уточнявам, че първоначално я сложих не на PCI Express, а на PCI e слот.Има разлика между двата вида.Не знам каква е вътрешно , но на външен вид поне PCI e слота е като нормалните PCI(малко по дълъг) , а PCI Express е с много по къс конектор, и не може да се сложи там картата.Следователно би трябвало да работи и н на PCI e и на PCI слотве.

Някой да има идея какво да направя оттук нататък.Обърнах се каъм техникал съпорта на м-аудио Германия.Питат ме откъде съм купил картата.Е-е-е-е.Все едно има значение.Още малко и няма да ми помогнат, ако не е от тях.

Хубаво че и тук има компетентни хора. ;):) :)

http://www.m-audio.com/products/en_us/Delta1010LT-main.html

Отговорено

Отговорът е изключително прост - дръж си картата на нормален PCI слот. Както сам си забелязал работи съвсем нормално. Не зная какъв bandwith изисква тази карта, но силно ме съмнява да се нуждае от PCI-eXtended (съкратено PCI-X), което е различно от PCI-Express, чийто официални съкращения са PCI-E и PCIe.

Отговорено
Отговорът е изключително прост - дръж си картата на нормален PCI слот. Както сам си забелязал работи съвсем нормално. Не зная какъв bandwith изисква тази карта, но силно ме съмнява да се нуждае от PCI-eXtended (съкратено PCI-X), което е различно от PCI-Express, чийто официални съкращения са PCI-E и PCIe.

Ами да де.Аз имаm PCI Extended на дъното.Там беше.Ама тоя компютър се е заинатил и така.

В края на краищата ще е на нормален PCI, но дали има вероятност да работи по зле ако е на PCI?

Отговорено

Ами нямам представа, но както казах - съмнява ме да има нуждата от допълнителната пропускателна способност на PCI-X - т.е. вероятно нищо няма да загубиш ако я държиш на нормален PCI.

Най-добре си направи необходимите проби с проекти, които познаваш и ако няма пукане и други неприятни "ефекти" при latency на което си свикнал - значи там си е ОК.