Jump to content
Българският форум за музиканти

инструменти


Recommended Posts

какво ми трябва за да изрежа тялото на китара? нямам идея :) а трябва да започна дялкането другата седмица :|

 

всяка помощ е оценена :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се е*авайте с човека! Откъде знаете, че неговия модел не е някой революциоенен, който ще напише нова глава в китаростроенето? :punk_guitar: Големи сте скептици. Помня като отидох при един лютиер у Мъглиш и му дадох чертежи на милиметрова хартия 1:1, а след 20 дни видях новия космически самолет на НАСА ХХ-23а, който беше със същия дизайн! Как крадат не е истина :)

 

Давай смело с ускорителя за елементарни частици и кълцай талпата! Може и с рубидиево-ненов лазер да кълцаш ма гледай да не оакаш дизайна!

 

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е**х та в тъпака ... :)

Надявам се, че се познавате и това не беше някакво "умно" изказване. :)

 

Оставете го човека да си прави каквото си иска - китарата си е негова. Потенциалните лоши (или добри) последствия също.

Ако няма да му помагате, като му кажете какви инструменти му трябват, просто не пишете, безсмислени мнения не се притрябвали никому.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

трион? фреза?

Ми чисто технически му бяха отговорили на пича и той не прие съвета. Чисто теоретично може да среже талпата с какъвто иска дървообработващ уред. Ако иска и с джобна ножка може да го дяла. Профеционалистите и големите фирми режат на цнц-фрези. Бг лютиерите нямам идея какво ползват, но бедните експериментатори като мен ползват подръчни средства - оберфреза, зеге, ако имат достъпдо бандциг и той ще свърши работа даже по-добра. Ако формата е по-семпла като няколкото подобни на дъски за рязане на хляб и циркуляр би му свършил работа. Цаката е че пича пита глупав въпрос и получава глупав(и) отговор(и). Тъй като обаче формата е класифицирана информация никой дори и да иска не може да му даде задоволителен отговор на въпроса как точно да придобие талпата пред него желаната форма от съзнанието му. Тъй че има два варианта:

а) пича дава инфо на кво мяза желаната форма с някви графики етц и рискува всички тук да го изкопираме и да нацвъкаме такива в серийно производство или...

б) пича се задоволява с подигравателните отговори и или мъти сам пъклен план как да окастри дъската, или отива при специалист.

 

Ае со здраве!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.