Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

значи първо се извинявам ако има подобна тема :)

така въпросът ми е там , че аз свиря от 1г. и за сега имам кубе със драив и незная какъв ефект да си взема..по принцип си падам по hardcore/metalcore и ми трябва нещо за този стил музика. Моля препоръчаите ;)

http://www.youtube.com/watch?v=PV6U___rE34...ted&search= по нещо такова си падам ;)

мерси предварително :)

Отговорено

Ми пича от видеото ползва Boss MetalZone MT-2. Аз лично също го имам това и след него съм вързал един 7-лентов еквалайзър на Behringer - EQ700 и съм си доволен от звука.

Сега Boss предлагат и MetalCore, който се води да е правен точно като за такава музика, ама не знам, дали ще има в България все още от тия камиончета.

Отговорено

Тоя Boss ML-2 Metalcore е доста скъп все още и не знам дали се продава в България.Тоя запис е с Металзон,но според мен не е най-добрия избор.Ако намериш някой да ти направи еидн лампов хай гейн преамп е най-добре,но струва пари.За какъв бюджет говорим и какъв усилвател имаш?

Отговорено (Редактирано)

значи кубето е 15вата карер маи беше марката а парички имам кажи речи 100лв ама ако трябват повече ще пазаря "дъртите" за малко кинти :thumbs_up:

(отделно имам усилвател към които съм пускал китарата тои е 2 по 165 вата и си е нормален усилвател но китарата работи на него :thumbup:...)

Редактирано от TheRipper
Отговорено
значи кубето е 15вата карер маи беше марката а парички имам кажи речи 100лв ама ако трябват повече ще пазаря "дъртите" за малко кинти :thumbs_up:

(отделно имам усилвател към които съм пускал китарата тои е 2 по 165 вата и си е нормален усилвател но китарата работи на него :thumbup:...)

Свири си само в кубето...иначе наистина саунда на клипа си е Металзон-ски;) Ефекта е як,и аз такъв ползвам,има параметрик и може да изкара голямо разнообразие от изкривени звуци..

ако искаш виж тва - http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?...imageID=2501417

записвано е без кабел,а само с камера и без никаква обработка:greenangel: Все пак зависи и каква ти е китарата...ама ефекта кефи:hysterical:

За 100 можеш да си вземеш МТ2 на старо..потърси във форума:rocker:

Отговорено
Нов ΜΤ-2 върви към 180 лева. Виж Digitech MetalMaster, макар че не съм му фен - върви към 150 лева.

Нееее, за 30 кинта разлика не си заслужава да се набиваш с Диджитек...Бос-а си е Бос

Отговорено

С метълзона достатъчно метълкорски звук можеш да изкараш, но наистина си зависи от китарата, а също и от кубето. Все пак ако си вземеш и не се получи - няма да е от метълзона.

Отговорено

BOSS Metalcore има в България.Райсинга го предлагат от няколко месеца вече,аз се каних да ходя да го пробвам да знам че съм свирил с такова нещо ама още не съм.Цената му е 2 стотачки и отгоре още някакви левове.Иначе за металкор освен готин драйв ти тряват и бая читави адаптери иначе винаги е половинчата работата,имитация няква.

Отговорено

BOSS Metalcore-a го има във Форса отдавна, както каза, аз съм го пробвал... цената му беше 214лв и може да се каже, че е по-добър от Metalzone-a (за метълкор музика)... или поне на мен доста повече ми хареса

Отговорено

Аз ще ти кажа друго. Търси своя собствен звук. Имаш кубе, имаш китара, истискай максимма от тях, ако все още не задоволява нуждите ти, си купи нещо с парите, които разполагаш. По-дорбе на старо, защото шанса да осъзнаеш няколко седмици дори дни по-късно, че въпросното камионче не е точно това, което ти ткрябва е голям. Тогава го продаваш събираш още малко пари и купуваш друго. Така си продължаваш докато не си купиш сносно комбо с което да си свирукаш, а през това време не събереш пари да си купиш още по-хубаво комбо или глава+кабинет. Другия вариант е да си купиш някакъв нисък клад процесор тип зуум или диджитек например, но трябва да знаеш, че това са си играчки и върши работа колкото да си играеш с различни видове звуци. Пробвай метъл зоун-а, аз лично не го харесвам, но не съм и фактор, тъй че трябва да пробваш и да си го усетиш сам.

Отговорено

благодаря за мненията , но наистина тоя металкор за 214лв направо китарата ми е 250лв няма смисъл. за сега ще търся нещо по ефтинко докато не вземе хубава китара след 2 3 годинки :) още един път благодаря поне ме насочихте какво да пробвам и какво да търся :)