Lighthammer Публикувано Юли 25, 2007 Публикувано Юли 25, 2007 Та значи кубето е Маршал MG100DFX, а китарката Американски Фендер Страт. Отскоро се ъпгрейднах на кубе, а нямам никакъв опит с тях и като ръчна фендерчето и понадупя драйва още от половината нататък почва да си шуми стабилно. Въпроса ми е с какво да го понамаля? Ясно, че едната причина са адаптерите на китарката. Друга не ми е ясна в момента. Някакъв аналогов нойс гейт ли да използвам, или какво? Ако да, препоръчайте ми някакъв. Другия вариант предполагам е да използвам нойс редукшън от процесор, ама ако искам да използвам за някой лайв само кубето, ще е неприятно с тоя шум. И като стана дума за лайв, ето и другия ми въпрос. Кубето си има изход лайн-аут, откъдето може направо да се ръчка в пулта. Правилно ли е да го използвам, или ако вземам саунда от кубето трябва да си е с микрофон? Защото пробвахме с тоя лайн-аут, ама май нещо не ми изкара звука, който ми трябваше. Може да е било от настройките в пулта, но все пак да питам кое е по-правилно. Мерси предварително. Малко офф... За хората, които ми даваха съвети за убийствения блус тон...Мисля, че след скуайъра като пипнах фендера ми стана до голяма степен ясно. Цитирай
stratocaster Отговорено Юли 25, 2007 Отговорено Юли 25, 2007 (Редактирано) еми в общи линии шума е главно от адаптерите. аз ползвам BOSS Noise Gate NF-1 и е супер. по другия ти въпрос - лайн аут-а най-добре не го ползвай. ако искаш хубав звук - трябва си микрофон пред кубето. няма начин и честит Фендер Редактирано Юли 25, 2007 от stratocaster Цитирай
Telerig Отговорено Юли 26, 2007 Отговорено Юли 26, 2007 ^Подкрепям абсолютно съвета на стратокастера - не ти препоръчвам за живо свирене лайн аута на което и да е кубе - с който и динамичен микрофон среден клас да извадиш сигнала ще стане по добре. Цитирай
Recommended Posts