the_gorer Публикувано Юли 21, 2007 Публикувано Юли 21, 2007 Търся драйвер за моята звукова карта (по-точно чип на дъното) SoundMax. Наскоро ми се наложиха много преинсталации на Уиндоус (XP Pro) и установих, че съм загубил оригиналното CD с драйверите за моето дъно ASUS (на дъното има стикер и пише, че моделъ му е P4P8x EAY, но една програма за системно инфо ми докладва, че дъното е P4P8X Rev 1.xx). За аудио чипа SoundMax има буквално стотици драйвери и никой от тези, които изтеглих, не става за моя. Пробвах всякакви драйвери като преди всяка инсталация махах старите в Safe Mode, използвайки Device Manager и програмата Driver Cleaner Pro. С триста мъки успях да го подкарам криво-ляво с някакъв драйвер, но той пък прави проблеми - работи известно време (2-3 часа) и след това спира от самосебе си и пова да прави чалъми - не ми вади Уиндоус миксера, не ми тръгва Уинамп, ту мога да свиря с ASIO FX Processor, ту не мога... Просто нещо се цака. Прави някакви страшни шашми в движение и се наалага непрекъснато да го преинсталирам, за да тръгне. Спомням си, че *.exe пакетът с оригиналния драйвер от оригиналното CD инсталираше не само драйвера за чипа SoundMax, но и програмата SoundMax. Не че мие притрябвала, но този драйвер, който ползвам в момента се дистрибутира в един *.zip файл, не се инсталира и няма програмата вътре, което ми подсказва, че не е същият драйвер, макар че го дръпнах от сайта на ASUS и ужким е за мойто дъно. Има ли някакъв начин да открия този пакет, който ми беше на оригиналното CD и най-накрая да си подкарам мизерната on-board звукова карта? Някой има ли същото дъно и може ли да ми прати аудио драйвера от оригиналното CD с драйвери за дъното? Мерси! Цитирай
yamaha Отговорено Юли 21, 2007 Отговорено Юли 21, 2007 (Редактирано) Тъкмо смятах да ти дам няколко линка за драйвери и прочетох, че вече си ги изпробвал.... Дай ми някаква поща и ще ти пратя драйверите от оригиналния диск. Ще ги сложа в архив (rar). Вътре има 2 вида драйвери (със сетъп програма) - за AD1980 и AD1985 в зависимост от версията на аудиочипа на твоето дъно (която не си казал каква е). Ако не стане едната, другата със сигурност ще стане. Редактирано Юли 21, 2007 от yamaha Цитирай
the_gorer Отговорено Юли 21, 2007 Автор Отговорено Юли 21, 2007 Тъкмо смятах да ти дам няколко линка за драйвери и прочетох, че вече си ги изпробвал....Дай ми някаква поща и ще ти пратя драйверите от оригиналния диск. Ще ги сложа в архив (rar). Вътре има 2 вида драйвери (със сетъп програма) - за AD1980 и AD1985 в зависимост от версията на аудиочипа на твоето дъно (която не си казал каква е). Ако не стане едната, другата със сигурност ще стане. Супер! Благодаря, ще ти пратя пощата на ЛС. А как да разбера какъв точно е чипът? Да го погледна на дъното или има някакъв друг начин? Цитирай
yamaha Отговорено Юли 21, 2007 Отговорено Юли 21, 2007 Готов си. Обяснил съм ти всичко на ЛС. Цитирай
the_gorer Отговорено Юли 21, 2007 Автор Отговорено Юли 21, 2007 ^ Благодаря много! Вторият драйвер се оказа подходящ. Мисля, че си е баш истинският драйвер, само да не го урочасам. Ще видим как ще се държи, но от сега имам усещането, че всичко ще е ОК. Цитирай
Recommended Posts