Jump to content
Българският форум за музиканти

Свирене през слушалки-фалш


indy

Recommended Posts

Някой има ли идея, защо като включа слушалки в кубето, всичко започва яко да ми фалшивее?

Китарата /Уошбърн/ сама по себе си е вярна, кубето е евтинджийски 10 ватов Стаг, слушалките са 60 кинтови АКГ. Пробвах и с едни други, пак евтини слушалки - същата работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оп човеко точно по питането ти не знам.......Обаче от личен Опит мое ти кажа че не е полезно да свириш на слушалки.......Доста време свирех Основно така понеже по нощите свирех Основно и просто .................или трее яко да намалиш високите и средите леко......или свири без слушалки просто супер тихо........иначе ти се ебава майката....

 

Поздрави.......!

 

П.С. ......то от слушалките ти мое да е като се замисля сега........даже ного вероятно.........ела мини през мене по цел ден продавам както други неща така и яко слушалки и то яки ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съмнявам се да ти фалшивее заради слушалките - по-скоро е от настройването на китарата :slap:

Шегата настрана - звучи ти кофти щото линейния изход от кубето няма спийкър симулация. Нормално. Слушалките са хай фи - с честотна характеристика много по-различна от китарните говорители. Все пак слушалките са за слушане на музика, а китарния говорител - за китара. Като няма спийкър симулация, която да пооправи положението, сигнала минава директно от китарата през преампа на кубето, през крайното стъпало и бум в слушалките. Не е гот.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що говорите глупости?

@ Indy - Иди си промий ушите - абсурд е кубе без питч шифтър или някакъв друг специален вид модулация да ти смени височината на тона на китарата, още по малко това могат да направят едни слушалки. Или не познаваш добре значението на думата фалшиво и я употребяваш не на място. В този смисъл и промиването на ушите няма да даде резултат, проблемът ти е по скоро семиотичен.

@ Old_Shetarhand - Отличен опит да му продадеш скъпи слушалки , червенокожи братко, успех ти желая, ама май по скоро му трябват уши (или речник).

@Icarus - прочети това което си написал и пак си помисли - какво общо има честотната характеристика на слушалките с фалшивите тонове, които нашият млад приятел си мисли че чува. Това, че тембъра на звука не е гот, не значи че е фалшиво.

Пичове, няма начин за фалшивините да са виновни нито китарката(ако наистина е вярно настроена и с верен гриф), нито кубето, нито слушалките. А сетете се у кого е причината?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

@DYLGIQ Според мен indy просто не се е изразил правилно и има предвид, че звука става кофти когато свири на слушалки. Как така китарата ще започне да фалшивее, като включиш слушалките, и ще се оправи като ги махнеш? Ако не са намесени КГБ, ЦРУ, извънземни или таласъми, няма как да стане. Не можеш да не признаеш, че е едно да свириш през китарен говорител и съвсем друго през слушалки. Китарният говорител реже високите честоти - така е проектиран просто. Не съм сигурен от колко килохерца нагоре ги реже - мисля, че някъде над 5-6 KHz. Повечето слушалки са с обхват до 22 килохерца. А ако китарата му е фалшива - да си я настрои.

Редактирано от Icarus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това че, от слушалки кубето звучи гадно - е факт и за готини ампове с хубав звук и с изход за слушалки.

не може да се сравнява звука който излиза от говорителя и този от слушалките.

те са просто компромис за нощно свирене - ако си много на зор и не трябва да будиш околните.

не сьм пробвал - да прекарам сигнала от изхода за слушалки - кьм спийкьр симулатор

(имам такьв и то отличен) и тогава слушалки - може да е по добре.

трябва да пробвам някой пьт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.