Jump to content
Българският форум за музиканти

Ibanez Sr 300 Fm ?


Manolev

Recommended Posts

Колеги, басисти, искам да споделя с вас няколко неща, които хаотично се въртят в моята глава!

 

След много мислене, взимане на мерки, съответствие с финансови и физически възможности достигнах до извода, че 5 струнният бас е наистина хубаво нещо. :( Тази пета струна явно наистина не може без нея в модерните стилове, дори да не я използваш е добре да го имаш това ниско си. Но за един начинаещ басист, независимо от факта, че е мелил на китара, просто за силите му и мисленето, този бас се оказва излишен.

 

Пробвах доста басове - 4,5,6 струнни и смея да твърдя, направих извод, макар и от мое, субективно мнение, за това Ви моля, да ме посъветвате от ваше обективно мнение за няколко неща.

 

Спрях се на горе посочения бас. Цената му наистина е добра 700 лв. Харесва ми как е направен, адапторите изглеждат читави, дървото е елша, разтоянието между струните е 19 сантиметъра, което според мен е доста добре. Цената му е 704 лв. Какво мислте по въпроса?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спрях се на горе посочения бас. Цената му наистина е добра 700 лв. Харесва ми как е направен, адапторите изглеждат читави, дървото е елша, разтоянието между струните е 19 сантиметъра, което според мен е доста добре. Цената му е 704 лв. Какво мислте по въпроса?

 

Най-важното е да те кефи саунда, да ти е удобен при свирене и да те кефи визията му ... аз съм фен на Ibanez и ако тия три неща те кефят и кинтите са ОК за тебе го отнася без да се замисляш.

 

От SR серията само 500 съм пипал и страшно ми хареса .. за 300 не мога да ти кажа нищо конкретно

 

Поздрави

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич свирил съм с таъв бас..мисля че беше същия..не помня защото беше преди доста години..и чесно да ти кажа не си прави парите! 700 лв. са твърде много за този бас, който зам ен не е нищо осбено като звучене...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Помисли и за ямаха rbx 375 :) Aз съм с доста добри впечатления от този бас, а и други хора се изказват положително... Ибанец под 1000 лева не си струва според мене... Ти ибанец ли си взимаш или просто някакъв бас дето пише инанец?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лесно се дават съвети. Трудно е да се каже дали ще ти хареса без да го пробваш. Това, което за мен е обикновена тояга, за теб може да е инструмента на живота ти и обратното. Случвало ми се е да харесам как звучи даден инструмент в ръцете на друг басист, а после да се окаже, че когато аз свиря на него не ме кефи хич.

Пробвай го, ако не можеш да докопаш този модел поне пробвай някой съседен от същата серия.

 

От собствен опит (имал съм SR600, доста дълго време съм свирил на SR 800 - модели от преди 15-ина години) мога да кажа следното. Грифът при тази серия е доста тънък и тесен - това може да е както плюс, така и минус, но след като си китарист най-вероятно ще ти допадне.

Правилно си се ориентирал към 4 струнен. При пет струнен за толкова пари е много вероятно ниската струна да е трагична.

Звукът би трябвало да е ОК за рок, но за толкова пари адаптерите и електрониката ще са доста компромисни (това важи за повечето активни инструменти в такъв ценови клас). Добрата новина е че адаптери PJ (т.е. тип джаз бас и тип пресижън) са доста разпространени и при желание можеш да смениш фабричната електроника с нещо по-читаво.

 

Чуй го! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина е добре да го чуе, но не съм абсолютно съгласен, че всеки трябва да купува това, което му звучи добре след една проба. Особено начинаещите.

И аз до известна степен съм така - често не знам къде точно да внимавам, какво точно да слушам, затова често се обръщам към съфорумците за компетентно мнение - защото в началото всичко ти звучи добре, особено когато нямаш търпение да се сдобиеш с него. Но след 2 месеца може съжаляваш за постъпката си. Така, при следващия избор, може отново да не избереш най-доброто, но поне ще гледаш да няма проблемите на предишния. И така с времето, ставаш все по-взискателен. Но тогава вече не си начинаещ, и темата е друга :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..... в момента свиря с SR505 който е с Бартолини МК1 адаптри и мога да кажа че съм много доволен , не съм виждал този модел за който говориш на живо , нито съм го чувал - в страницата пише че е с адаптри които са някаква разработка на фирмата , нямам представа дали стават и на какво ниво , тип саунд и т.н. , но това което мога със сигурност да кажа понеже видях Ямахите в динакорд - като се почне от новите китари по 2 хиляди и се стигне до басовете rbx 375 мога да кажа че има качествена разлика в изпълнението между Ямаха и Айбанец и разликата е в полза на Айбанец , с други думи - понеже е нереално да мислиш че за 700-800 лева някой ще ти сложи кой знае какви адаптри то по добре вземи китара която е добре изработена и ако решиш и може да смениш адаптрите някой ден , както правят много хора .... просто все още най добрите като изработка китари в ниския ценови пояс са Ibanez или Fender .... говоря за ценови пояс до 1200-1300 лева .... естествено всяко мнение е субективно и в крайна сметка ти ще си решиш ... желая успех . Цеко :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвал съм Ямаха - големи повърни - кофти саунд и не са ми удобни. Пробвал съм и Уошбърн, те също не ме кефят нещо.

 

Най-много харесвам Фендър П-бас, ама няма пари за такъв. По метода на изключването - ако не е Фендър, ще е Айбанец. Просто са ми фаворити и са ми удобни.

 

Нещо не ме зарибява идеята с активните адаптори - нещо не им се кефя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адаптерите са пасивни, след тях има активен предусилвател.

 

Ако искаш Пресижън излизат от време на време втора ръка и парите ще ти стигнат поне за някой приличен стар Скуайър, според мен, с малко повече късмет даже ще останат и за качествен адаптер.

 

Впрочем, въпросният Ibanez и Пресижън са страшно далеч един от друг като гриф. Трудно ми е да си представя че човек, който харесва единия се кефи и на другия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбойник, прощавай, искам да те питам, как вървят цените на Фендър БасМен кубетета в БГ? Изобщо могат ли да се открият. Търся нещо на цена около 600-700 лв, над 50 вата. ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото знам фендър басман 250/115 демек с 15 инча говорителя еминенс 250 вата е 1500 лв ново в РФ поне толкова ми казаха като питах така че мисля че поне 1000 лв ще е най-малкия модел!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвал съм Ямаха - големи повърни - кофти саунд и не са ми удобни.

 

/Off:

 

Аре без такива словоблудства,едно е да кажеш,че на ТЕБ не ти харесват,а съвсем друго - след като си пробвал един-два от най-ниските им модели,да отречеш марката изобщо... Те пък Били Шиън,Джон Миунг,Джон Патитучи,Нейтън Ийст били големи балами толкова години да се мъчат с такива летви,че пък даже и да се доверят на марката за siganture models...

 

Според МОЕТО скромно мнение Yamaha е една от марките,отличаващи се с доста оптимално съотношение цена/качество,дори и при ниски модели,както с доста постоянство в изработката.Всеки си има право на мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОФФТОПИК

 

---

 

Свободата на словото! Изразявам свое мнение! Не ме замесвайте в подобни ексцесии. Просто си го казвам. Пробвал съм RBX 250, 345, 775, както и TRB от скъпите. Просто не съвпадат на идеята ми за звучене и удобство. За това съм фен на класиката - Gibson, Fender, а от новата генерация - Ibanez. BC Rich също звучат доволно...

 

---

 

 

Та знае ли някой каква е цената на Фендър Басмен 150?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.