Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

След известно прекъсване с групите, успях да събера пълен състав ( 2 китари, бас и барабани).

Вокалиста, който имах на предвид , се оказа, че си има ангажименти и ми се налага да търся  певец/а ( може да свирим и с повече от един вокалист, според как дойде и се получи) 

Така или иначе, мисля, че успях да сформирам доста читав състав, от хора, с които ми е приятно да свиря , а и има смисъл ( инструменталистите сме добри :–).

Възрастовият ни диапазан е 40 -55/6. За певците няма изикване за възраст, но ще е добре да сме на една музикална вълна.

Започваме с кавъри на известни парчета в широк диапазон - 60, 70, 80 и 90 -те години. ( рок, хард рок, хеви метъл) ( по леките и по денс парчета, леко може да ги втърдим)

Да кажем, че ще почнем с по едно парче на банди, като - The Beatles, Rolling Stones, Status Quo, Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath, AC/DC, Judas Priest, Scorpions,        ] Iron Maiden, Dio, Whitesnake, Chris Isаak, REM, Bon Jovi, Jurney  и каквото там се сетим и решим. Metallica, Megadeth - също, тях може да ги пеe другият китарист. С предният състав се сещам, че бяхме правили и на Sabbaton, Runnig Wild, Uriah Heep, Rainbow, Ozzy, Щурците, Сигнал , Жоро Минчев.  Отделно има и авторски от тогава, включителни и нови авторски.

Въпросът е да намерим сериозни хора, с които да репетираме поне веднъж седмично, желателно неделя. Като има вариант ( евентуално, ако и другите са съгласни) - да

репетираме две недели и два други дни от седмицата. Което прави 4 репетиции на месец, като минимум , за да има развитие, с по-малко репетиции, нещата се размиват и не се върви напред.

При поява на свирене пред публика, може да правим и по две репетиции на седмица. ( така сме правили и с Уран и с други банди, в които съм свирил)

Имаме собствена репетиционна в центъра на София , с възможност за звукозапис. 

Знам, че липсва интерес, а потенциално можещите да пеят рок и метъл добре , не са кой знае колко много. Въпреки това, не се колебайте да ми се обадите

на 0878 488 986, за да се чуем и видим на една пробна репетция.

Изисквания - освен да се пее добре, е ясно, че един човек, не може да покрие всичко ( горният списък е пожелатлен, не задължителен и неща винаги могат да отпаднат, а други да се появят)... за това има възможност, да сме с повече от един певец ( ако проработи). 

НЕ Е ВЪПРОС ДА МОЖЕТЕ ВСИЧКО!

По важно е да сте готини и лоялни. И, ДА - има смисъл да дойдете на пробна репетиция!

• 2 months later...
Отговорено

Не сме намерили певец.

Очакваме Ви.

Алтернативно, може да вземем клавирист или ел. виолинист ( цигулката е най близко до човешки глас , вместо певец)...или една от китарите да замества певец. 

• 3 months later...
Отговорено

Инструментално съставът на Уран вече е попълнен.

В момента репетираме - аз ( китара), басист, барбанист и клавирист.

Евто ще се включи с китари и бекинг вокали ( бас/баритон) след месец, месец и нещо.

Първа изява - края на август. Свирене на открито до София, на което озвучител ще бъде нашият басист.

Естествено добре е първо да си изработим песните инструментално.

Принципно имам имам разговор с двама певци, но и двамата няма да идват постоянно, пък и са баритони.

Така,че търсенето е за основен вокалист пееещ високи партии - тенор. Или женски вокал, можещ да покрие тенор  партии.

Това, че сме вече с клавир означава, че ще правим  Stealing, July Morning, Easy Living, Sympathy - Uriah Heep.

Smoke on the Water, Highway star, Black Night, Burn - DP. Някои песни на Рейнбоу, Дио. Като се появи Евто - Iron Maiden.

Така, че ако можете и имате желание да изпеете горните с нас - просто ми се обадете или пишете на ЛС.

Естествено, няма да се огрничим само с кавъри на английски. Ще направим и някои на български.

както и авторски на Уран, но това по натам. Като начало кавъри на английски за сработване.

Отговорено

За да привлечете членове и членки :-) във вашата банда, а после и най-важното - фенове, трябва да засилите рекламата. Качвайте видео материали  – на ваши парчета, от репетиции, на инструменти, интервюта за световните проблеми, за протичането на творческия процес и т.н.

В днешно време въздействието на текстовете е почти нула, четат само хора 55+, затова трябва да използвате видео и за десетина секунди разкажете обявата.