Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Абе да знае някой къде в София мога да намеря бук? Преди няколко дни обиколихме с Евтака по околомръсното и няма. Само чамови резервати.

Отговорено

В търновския практикер и подобните хипермаркети продават различни дървени профили.

Виждал съм букови гредички, ама бяха по 25 лева парчето.

Проверете в Практикер, Бриколаж и т.н. - всичко зависи с кои фирми работят.

Например в търновския зареждат от местни дърводелни цехове и, ако човек ходи редовно в Практикер, може и да намери нещо подходящо.

Обаче цените, както казахме, са абсурдни. :)

Отговорено

Букът далеч не е най-дъбрия вариант :)

Имаше един склад между Хладилника и Околовръстното по пътя за Драгалевци. Ако идваш от София се пада отдясно. Питайте за широколистен материал и ще ви кажат какво има в момента.

Отговорено (Редактирано)

Нямам координати. Тръгваш от кръстовището на Хладилника нагоре към Околовръстно шосе и гледаш вдясно. Складът е на самия път горе-долу на средата на разстоянието м/у двете кръстовища.

Редактирано от разбойник
Отговорено

^ Напълно достатъчно е.

Откъде го намери и кач пара ти излезе?

Аз вчера ходих в една дърводелна да огледам какви талпи имат.

Човекът, който ме развеждаше не прояви абсолютно никакъв интерес към мен, а още с отиването си го излъгах, че ще взема няколко кубика, за да го заинтересовам.

Дори тази хитрост не помогна. :)

Отначало каза, че имат талпи и ме вкара в един голям открит склад, а после когато се оказа, че всъщност нямат, просто ми обърна гръб и замина нанякъде без да обели дума, без да ми дава обяснения и без дои да ми покаже как точно да се измъкна от склада, който беше като лабиринт. :greenangel:

Аз все пак успях да намеря една-две затрупани талпи, но само чамови и целите напукани през 2-3 сантиметра. Бяха пред разпадане.

Догоних човека и се опитах да го попитам дали нямат НЕнацепени талпи.

Каза, че всяка талпа след изсъхването си се нацепва, че просто няма начин да не се сцепи и че тези китари, на които тялото е едно цяло парче, дето съм ги гледал и съм свирил на тях не съществуват. :recourse:

След това на излизане от склада видях няколко огромни талпи махагон, подпрени зад вратата на дърводелната - достатъчно широки за едно тяло на китара без лепене.

Те също бяха зверски нацепени през 2-3 сантиметра и нищо не ставаше от тях, но все пак го попитах откъде ги е намерил и откъде по принцип може да се намери махагон.

"От никъде" ми отговори лаконично не особено словоохотливият продавач на дървен материал и продължи с бодра крачка напред, а мен ме остави да гадая къде ли е това "никъде" откъдето се е появили тези махагонови талпи в неговата работилница...

Явно той има роднини в Никъде и са му ги пратили от там.

Няма да се уморя да повтарям, че така наречнеите "майстори" и "разбирачи" когато и да ги застреляш, все ще е късно.

Отговорено
^ Напълно достатъчно е.

Откъде го намери и кач пара ти излезе?

Бащата на един приятел и колега е дърводелец и нали разбираш...

Цена: 0.00

От едната страна леко е цепнато талпето, но цепнатината е само на повърхността. Най-много към 1/2 см навътре е.

Отговорено
Ми хайде хаирлия да е!

Сам ли ще си го правиш този Експлорер?

Не, разабира се :wallbash: Ама се чудя черен ли да го правим или естествен цвят да си остане.

Отговорено

^ Да ти имам проблемите! :wallbash:

Прозрачен финиш ще е по-баровско.

Черен ще е по-метълско.

И в двата случая не забравяй да пуснеш снимки.

Кога мислиш да го занесеш да ти го правят?