Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Сега за стиловете - да реагира точно както хитър-петър. И както писах по-горе ги има в 3 варианта - пълен аранжор, само бас и барабани и само барабани. Това си е почти 100% хитър-петър, направен изключително качествено!!! Все едно слушаш скъпите ПСР-и (над 1500 лв.) като качество на звуци. Много е як! Да, по-скоро е за модерна музика, в смисъл почти всичките му стилове - аз дори вече забравих колко са, ама някъде към 50-60 май бяха, звучат както звучат комерсиалните парчета по радиото (от последните 5-6 години). Като за парите си е наистина повече. Например намен тези стилове въобще не ми трябват, макар че могат да ми бъдат полезни, защото са по-добри от всяка отделна дръм-машина (аз използвам само барабаните и свиря баса с лява ръка). Та така... Ама ако и искаш хитър-петър както си му е реда, с кръчмарките стилчета, или чалга, това няма да ти свърши работа - това не става за кръчма, за нито 1 вид кръчма. Но е перфектно за група - мотифски звуци, ултра лек - въобще нямам забележки - аз и затова го взех де.

• Отговори 33
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Благодаря за изчерпателната информация! :D Беше ми от полза. В крайна сметка се спрях на ММ6, пък каквото е - това е. :thumbs_up:

Отговорено

Олееее, страшен си! Много ти благодаря! :) Трябва от Yamaha да ти платят, направо ме амбицира още повече да си го взема!

Отговорено

Много добра работа, Руски! :) Колкото до свирката.. направо е под въпрос дали няма да е по-удачна от мо-6 за клубно свирене и много пренасяне.. Все пак съм се спрял май на мо-то.. или някой мотиф от ЕС серийте... само да му дойде времето.

Отговорено
Яко обажда...И аз съм се зачудил дали да не си взема такава лиготия :)
Дай да си купим двамата и ще си правим дуети за ММ6. :)
Отговорено

Хмммм Ша са сетити вийй... Всъщност МО-то е по-добро откъм функционалност - определено! А мм6 е подходящо за екстремни участия, когато не можеш да носиш по-големи или тежки инструменти, колкото да убиеш номера (ама качествено да го убиеш!) и т.н.... Иначе смесваш само 2 инструмента на него, което за някои групи и стилове е достатъчно, сами знаете. Та така - за първи синтезатор е добър вариант!

Отговорено
Яко обажда...И аз съм се зачудил дали да не си взема такава лиготия :recourse:
Дай да си купим двамата и ще си правим дуети за ММ6. :recourse:

Казал съм ти,че нямаш проблеми :recourse: Само да си ги купим :greenangel:

• 2 years later...
  • 2 years later...
Отговорено

Здравейте!

Виждам, че темата е много отдавна но не мисля че е нужно да отварям нова. Затова ще си задам въпроса, а той е някой има ли идея от къде мога да си купя Yamaha MM6 на по-ниска цена (може и от сайт но ми се иска да е сигурен-проверен от някой)? Гледам, че темата е от 2007 и тогава е струвал около 1200 лв, а сега е около 800 лв. цената не е паднала кой знае колко явно.

Благодаря за отговора.  :godbless:

Отговорено
Защо не помислиш за YAMAHA mx49/61, нов модел е от 2012 и в момента е на цена от 878лв. Имам ММ6-ца и не ти я препоръчвам много.

Благодаря за предложението, този ли имаш предвид http://www.musicworld.bg/bg/m_310061/i_43650/YAMAHA_KEYBOARDS_MX49_damaged_package.html виждам, че е с 4 октави?!

Отговорено

Здравей,
предвид факта, че MX/49 е синтезатор и разликата с MX/61 е 400лв. една октава се прежалва, даже така е много удобен за разнасяне по репетиции, иначе като цяло нищо ново под слънцето базата е една и съща - Motif XS
Ако си от София, разходи се до "Динакорд" и го пробвай, в нета също може да чуеш много демонстрации, нтересува ли те нещо по-конкретно пиши л.с.
Успех.

Отговорено
Здравей,

предвид факта, че MX/49 е синтезатор и разликата с MX/61 е 400лв. една октава се прежалва, даже така е много удобен за разнасяне по репетиции, иначе като цяло нищо ново под слънцето базата е една и съща - Motif XS

Ако си от София, разходи се до "Динакорд" и го пробвай, в нета също може да чуеш много демонстрации, нтересува ли те нещо по-конкретно пиши л.с.

Успех.

Благодаря, трябва ми предимно за запис на този етап...

Слушах в нета-ютуб, но не намирам как звучат пианата и синтераторите. Може ли да ми пратиш да ги чуя? За жалост съм много далеч от София.

Благодаря