Vertigo Публикувано Юли 13, 2007 Публикувано Юли 13, 2007 интересно ми е дали някой от по-можещите е правил този ефект или подобен.Схемата съм взел от http://www.tonepad.com/project.asp?id=37 . Решил съм да го направя тъй като нямама кинти за фабричен та ако някой може да ми каже и от къде да си намеря частите по изгодно или навсякъде са една цена . Също тези които са си правили вече ефекти по схеми може да ми кажат за какво да внимавам и тем подобни Цитирай
metalhammer Отговорено Юли 13, 2007 Отговорено Юли 13, 2007 Distortion педала е една малка част от чейна. Специално този ефект не представлява нещо трудно но в случай че си се занимавал с електроника . Ако ти в първи проект : на пробна платка ли ще го правиш или на тази от тонпад ако правиш платката си заслужава ако си я направиш сам в къщи но не и д ая поръчваш в платкаджииница първо се копуват елементите и се проверява дали съвпадат като размер с тези от платката При всички положения ако нямаш опит няма да стане нещо задовлително от първи път - ефекта може да работи но да не е надежден механично или да няма добър външен вид. И помни че този дист се ползва за боост на мощни лампови ампове. Сам по себе си е детска играчка. Цитирай
Vertigo Отговорено Юли 13, 2007 Автор Отговорено Юли 13, 2007 (Редактирано) уменията ми по електроника са сносни а относно платката в къщи намрих една универсална Редактирано Юли 13, 2007 от Vertigo Цитирай
Nikifena Отговорено Юли 13, 2007 Отговорено Юли 13, 2007 уменията ми по електроника са сносни Знаеш ли как се познава кое краче на транзистор кое е ? Относно частите много зависи от кой град си Основни магазини за електроника са комет, електронинвест и други локални магазинчета. спекула с по-скъпи части естествено има. Това е бизнес и всеки си го движи както му е кеф. Обикаляш магазините и си купуваш от там от където ти е най-изгодно. Захващането на нещо такова може да не доведе до сполучлив резултат с което схемата да не тръгне и така да си се прецакал най-малкото с купуването на частите и губенето на не малко време съдейки, че ще ползваш универсална платка. Правен ефект значи, че трябва да имаш сравнително добра грамотност в електрониката, и да знаеш как да отстраняваш евентуални проблеми което е по-трудната част от copy-paste и лепенето на елементите по даден модел. Имай предвид, че един ефект никога не е само платката, напротив, това понякога е най-евтината част от завършеното изделие. Имаш кутия, конектори, копче за превключване, потенциометри, капачки и имаш задача да мислиш как ще направиш надписите на ефектчето.. Пожелавам ти успех Цитирай
Vertigo Отговорено Юли 13, 2007 Автор Отговорено Юли 13, 2007 обаче ти бая неща си направил а ако пък насмета работата по платката баща ми ще ми помогне той разбира доста от електроника Цитирай
metalhammer Отговорено Юли 13, 2007 Отговорено Юли 13, 2007 обаче ти бая неща си направил а ако пък насмета работата по платката баща ми ще ми помогне той разбира доста от електроника грешен подход И аз разчитах на баща ми ама нъцки. Дойде и деня в който спретвах 50 ватов хай гейн и той наминаваше и коментара беше: да не мислиш че ш стане лесно, няма да стане за един ден, няма да тръгне али бали. И като тръгна ампа на бащата му увисна ченето..... Цитирай
Overdrive Отговорено Юли 13, 2007 Отговорено Юли 13, 2007 аз съм правил такъв и нещо не ме кефеше звука - при повече дисторшън звучи омазано и за да вади добър звук трябва да се комбинира с гейна на лампов усилвател или пък да се настрой да го бууства. Може би е от опер. усилвател който съм ползвал, но пък един път слушах няква песен на нирвана в която китарата звучеше по същия начин омазана така че може би е нормално за тоя дистер? Цитирай
Nikifena Отговорено Юли 13, 2007 Отговорено Юли 13, 2007 И на мен тоя дистър не ми харесва (в оригинал) Всъщтност спестено е, че в оригиналният ДС1 са сложили шотки диоди за кривене, а навсякъде пишат, че ползват 1н4148 което не е баш така Според мен всички дистъри с диодно ограничаване по пътя на сигнала звучат гадно, но това е мое мнение Цитирай
Overdrive Отговорено Юли 13, 2007 Отговорено Юли 13, 2007 сега видях - песента е breed на nirvana - това гадно омазване много ме дразни Цитирай
Recommended Posts