Mephistofel Публикувано Юли 9, 2007 Публикувано Юли 9, 2007 Та така... Ползвам въпросната играчка и ме кефи доволно,но за съжаление шуми - не особено много,ама ме дразни. Искам да знам възможно ли е някой в България да се наеме да я модне,с цел елимиране на този шум,в оптимални граници? Не ме интересува колко ще струва (е,разбира се - без космически цени,надхвърлящи себестойността на ефекта ),но искам да съм убеден,че плащам за резултат,и то успешен такъв. Boss LMB-3 Limiter/Enhancer Мнения? Цитирай
gpav Отговорено Юли 9, 2007 Отговорено Юли 9, 2007 Ами с батерия ли я караш или със захранване ? Може шума да идва някой от кабелите между ефектите . Аз лично съм чувал на живо шум от гаден кабел . Цитирай
Mephistofel Отговорено Юли 9, 2007 Автор Отговорено Юли 9, 2007 След като съм си направил труда да пусна тема ТОЧНО ЗА ТОЗИ ефект,явно съм стигнал до някакво заключение? Ползвам стабилизиран траф на Boss,с него си захранвам и останалите играчки.Просто по метода на изключване стигнах до този ефект - а и по ревюта и прочие специално шума му е споменаван доста като характеристика. Цитирай
Mephistofel Отговорено Юли 9, 2007 Автор Отговорено Юли 9, 2007 И к'во - няма желаещи/можещи ентусиасти? Цитирай
Gregg Отговорено Юли 9, 2007 Отговорено Юли 9, 2007 Първо трябва да му видим схемата и после ще коментираме. Цитирай
Mephistofel Отговорено Юли 10, 2007 Автор Отговорено Юли 10, 2007 Има резон да е така,ще потърся. Цитирай
antonium Отговорено Юли 10, 2007 Отговорено Юли 10, 2007 ми по принцип тва му е работата на компресора/лимитера да намалява силните нива и да усилва тихите и така вдига шума може би прекалено много компресираш Цитирай
Mephistofel Отговорено Юли 10, 2007 Автор Отговорено Юли 10, 2007 Знам как работи,нали не си мислиш,че бих си купил нещо,което не знам какво прави или пък не знам за какво е? И това е Limiter/Enhancer,не точно компресор. П.П. Модификацията на сигнала е в допустими граници,не "компресирам" много. Просто самия ефект има допълнителен "шумец". Цитирай
разбойник Отговорено Юли 10, 2007 Отговорено Юли 10, 2007 Нека хора разбиращи да си кажат мнението (аз и да гледам схемата и да не я гледам е все тая ), но според мен няма да може да се избяга от шума. Много от евтините компресори/лимитъри шумят, особено ако са "класически" продукти в производство от 10 и повече години. Това поне показва опита ми с подобни джаджи. Цитирай
antonium Отговорено Юли 10, 2007 Отговорено Юли 10, 2007 Знам как работи,нали не си мислиш,че бих си купил нещо,което не знам какво прави или пък не знам за какво е? кое те кара да мислиш, че знам какво би си купил? Цитирай
Mephistofel Отговорено Юли 10, 2007 Автор Отговорено Юли 10, 2007 Съвсем избягахме от темата - зададох въпрос и очаквам отговори по него. Много от евтините компресори/лимитъри шумят, особено ако са "класически" продукти в производство от 10 и повече години. Явка,далеч съм от мисълта,че това камионче е "върха на сладоледа",но има нещо в звука му,което ме кефи доста.Живот и здраве - по-натам съм си харесал едно EBS-че,ама Boss-a е 100-ина евра,а шведското чадо е около 170,пък и тук ги няма. Или пък ей това: T-Rex Squeezer Аре,че се размечтах... П.П. Придържайте се към същината,моля,не желая да "злоупотребявам" с модераторските си права. Цитирай
Demiurg Отговорено Август 16, 2007 Отговорено Август 16, 2007 Присъединявам се към молбата! Никой ли не се наема да модне тоя ефект ??? Дори и да не говорим за промяна на схемата - може би с подмяна на елементи с по- качествени биха се пооправили нещата ??? Цитирай
Recommended Posts